G4Media.ro

Cazul secretarei de școală prinsă în flagrant: Elevii din București acuză că…

Cazul secretarei de școală prinsă în flagrant: Elevii din București acuză că multe transferuri au loc în mod “inechitabil și fraudulos”, cer găsirea complicilor secretarei și schimbarea regulilor de transfer

Elevii din Capitală reacționează la cazul secretarei de școală din București care a fost prinsă în flagrant de trafic de influență primind 200 de euro pentru mutarea unui elev în aceeași școală. Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită aducerea în fața justiției atât a conducerii școlii, cât și a secretarei acuzate. Potrivit surselor Edupedu.ro, cazul s-a petrecut în Școală nr. 181 din Sectorul 1. Și Consiliul Municipal al Elevilor București a luat atitudine în această speță și atrage atenția că “multe” dintre transferurile elevilor au loc în mod “inechitabil și fraudulos”. Consiliul cere modificarea regulilor de transferare a elevilor.

Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI) lansează cu această ocazie un formular prin care părinții, profesorii și elevii pot să relateze orice situație de abuz în cadrul unităților de învățământ, pentru a putea combate faptele penale din conducerile școlilor. Asociația cere “aducerea în fața justiției atât a secretarei prinse în flagrant, cât și investigarea minuțioasă de către Direcția Generală Anticorupție în legătură cu acest caz, cu posibilitatea găsirii unor complici ai acuzatei”.

În acest caz a reacționat și Consiliul Municipal al Elevilor București, care spune că “dorește să aducă în atenția publică modul inechitabil și fraudulos în care multe dintre transferurile elevilor au loc”. Conform regulamentelor în vigoare, “unitățile de învățământ preuniversitar au puterea decizională în aprobarea cererii, chiar dacă pledantul a îndeplinit condițiile de transferare, lucru ce poate crea un climat discriminatoriu, transferurile putând fi aprobate sau respinse pe criterii subiective (nepotismul, minoritatea, școala de proveniență etc.), nu obiective”, spune Consiliul Municipal al Elevilor București.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Pamflet
  Din cate stiu eu, situatia e generalizata in toata tara. Sunt elevi care intra la un liceu prost cotat, dau spaga la profesori sa ia note mari la fara a sti deloc materia, apoi dau spaga la cine trebuie ca sa se transfere la licee bine cotate, apoi dau spaga in continuare la profesori ca sa treaca in clasa urmatoare, apoi dau spaga la greu la bac ( de asta a fost lupta acerba impotriva camerelor de filmat), apoi dau spaga si intra la facultate ( aici de multe ori nu e nevoi de spaga pt ca sunt facultati pentru toti prostii), apoi dau spaga si iau licienta, dau spaga si se angajeaza la stat pe functii de conducere si/sau control, dau spaga si iau doctoratul si apoi vedem ca ei conduc aceasta tara. Si ne miram ca cwi capabili pleaca din tara si nu se mai intorc.
  Cine nu crede sa verifice cunostintele elevilor care s-au transferat si sa vedeti daca se ridica la nivelul notelor primite la scoala, in general note super mari dupa ce la evaluarea nationala au obtinut note foarte mici.
  Vedeti situatia transferurilor de acum cativa ani, 3 sau 4 cand s-a sesizat si ministerul si a venit in control la Suceava si a gasit un dezastru, din cate stiu eu.
  Din ce am auzit ( nu am probe, nu acuz pe nimeni), se zice ca si acum sunt elevi care prin aceste mijloace s-au transferat de la Liceul de industrie alimentara din Suceava la alta licee tot prin asemenea mijloace. S-ar putea face verificare si aici, testand elevii transferati la toate materiile si vazand daca elevii in cauza au cunostintele conform notelor primite la scoala. Se zice ca ( nu am probe, nu acuz pe nimeni), ca in urma spagii, elevi aproape analfabeti au abtinut note foarte mari si apou s-au transferat.
  Parerea mea

 2. Transferurile de la licee mai slabe la licee de top sunt la ordinea zilei.
  Ai luat media sub pragul de intrare la primele 6 licee din București? Nicio problemă, intr-un an esti aranjat. Iei o medie in jur de 9 la clasa(cu diverse „ajutoare”), apoi solicit transferul in vara.
  La unele licee de top 5 din București, in loc de 28/clasa cati au intrat în urma Evaluării Naționale, clasa a 10 a inceoe cu clase si de 35-37 de elevi( nu toate, vreo 2-3, restul pe la 31-32 elevi).

  In ceea ce priveste elevii din asa-zisele asociații, sa ne mai scutiți. Pot sa dea ei exemplu si sa ne prezinte mai intsi cazurile de la liceul propriu.
  Cand in conducere nu ai niciun elev din Sava, Vianu, Lazar, Viteazul, Moisil, Șincai, licee cu un numar mare de elevi, poate e ceva putred si pe acolo.

 3. Pamflet
  De exe.plu la Suceava ar fi bine sa se verifice cunostintele elevilor care s-au transferat anul trecut sau la inceputul anului acesta de la Liceul de industrie alimentara la alte licee mai bune. Sa se vada daca nivelul de cunostinte sl elevilor respectivi e conform notelor obtimute.
  Nu insinuez nimic, nu acuz pe nimeni. Imi spun doar parerea