G4Media.ro

Cazul Forumului Educației de la Iași: Cum a bifat ministrul Cîmpeanu, pe…

Sursa: Captura Youtube - PNL Iasi

Cazul Forumului Educației de la Iași: Cum a bifat ministrul Cîmpeanu, pe linie de partid, două “dezbateri” din ținta de 50 prin care urmărește să legitimeze, ca amplă “consultare publică”, proiectele de legi ale educației

“Toți cei implicați – cadre didactice, elevi, părinți, sindicate, organizații neguvernamentale – au formulat propuneri pentru ca școala să fie mai atractivă”, scria sâmbătă seara, pe Facebook, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El se referea la trei evenimente desfășurate Iași, prezentate ca “dezbateri” pe tema educației, dintre care primele două au fost organizate pe linie de partid. În cadrul acestora, doar o singură propunere efectivă de modificare a legilor s-a făcut auzită – și nu din public, ci de la liderul local al PNL, primul care a luat cuvântul. Iar la prima parte a conferinței, pe tema proiectului de lege pentru învățământul preuniversitar, din public au luat  cuvântul doar trei persoane.

Forumul Educației de la Iași a fost un eveniment organizat de PNL, inclusiv cu implicarea învățătorului liberal acuzat de abuzuri împotriva elevilor săi, după cum Edupedu.ro a semnalat aici. Evenimentul a fost structurat în două părți, una dedicată învățământului preuniversitar, una celui universitar, suficient ca ministrul să declare două dezbateri și, astfel, să se apropie de ținta de 50 pe care și-a propus-o pentru această perioadă de concedii, înainte ca proiectele de legi ale Educației să fie trimise în parlament. El a plecat puțin înainte de finalul celei de-a doua dezbateri pentru a ajunge și la o a treia, organizată separat, cu Teach for Romania. Iar apoi a consemnat pe Facebook, notând și numărul de participanți, mai cu seamă că autoritățile declară largă și atotcuprinzătoare consultarea pe tema proiectelor:

“A fost a 24-a zi de consultări și, din punct de vedere cronologic, s-au desfășurat dezbaterile cu numărul 37 (Învățământ Preuniversitar – 300 de participanți), 38 (Învățământ Superior – peste 100 de participanți) și 39 (organizată în parteneriat cu Teach for Romania – 150 de participanți fizic și aproape 500 de participanți online).”

Forumul Educației, ce a reunit “dezbaterile” cu numărul 37 și 38, a fost organizat de PNL Iași, drept urmare prima parte a evenimentului a fost marcată de discursuri ale liderilor politici locali: Alexandru Muraru, președintele PNL Iași, primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Alexandru Muraru, primul care a luat cuvântul, a făcut prima și singura propunere formulată verbal, în cadrul conferinței, de modificare a legii învățământului preuniversitar. După ce toată lumea s-a ridicat pentru a asculta imnul României, Muraru a spus, în fața audienței venite pe linie de partid, că propune ca istoria comunismului românesc să fie materie obligatorie pentru elevii de liceu.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Legea asta e o aberatie, facuta ca sa aiba cu ce se prezenta iohanis cand il va sustine pe ciuca , in campania prezidentiala.
  Admiterea la colegii e pentru iohanis si nevasta lui, pentru care cu actuala lege, e mai greu sa isi primeasca copii prietenilor la colegiu Brukental din Sibiu.
  Iar baca la doua limbi steaine epentru nevasta lui iohanis, care preda engleza si stie si germana si trebuie sa isi dea importanta la bac (vezi ce spynea campeanu cu proba de bac la literatura engleza).
  Iar simplificarea si eliminarea probelor consacrate la bac, e pentru a avea o tara de prosti, care sa fie usor de condus.

  • Orice proasta in targ stie sa critice.
   Legea asta nu a fost facuta de Campeanu taticule, nu e el inteligenta lumii.
   Probabil a fost un grup de experti acolo.
   Pentru voi cel mai bine e sa nu se schimbe nimic sau modificarile sa fie facute de ong-uri de apartament.

  • @gabriel,
   Te contrazic singur. Și tu critici. Dar nu ai dreptate.
   Și știi asta și de asta te agiți.
   E clar pentru toată lumea ca legea asta e ca să arate iohanis ca a făcut ceva în cei 10 ani. Va veni cu legea și o va arata și va promite ca și ciuca va face ceva.
   Dar legea e proasta, promovează corupția, incompetenta , non valoarea.
   Vor ca în școală elevul sa nu mai învețe nimic, sa nu mai aibă nicio motivație.
   De asta au scos tezele iar bacul va fi o formalitate.
   Iar la admitere, elevii buni de la tara sau din orașe mici, sau cei fără bani, nu vor mai bate drumul pana la colegii sa se înscrie, și astfel sunt eliminați din start.

  • Concursul e sfant Bobita.
   Cine opreste elevii din rural sa nu se prezinte la concurs?
   Cele mai mari note vin din rural, fetita primarului, baietelul sefului de post….
   Un elev dintr-un oras mare cu o medie 8.50-9.00 pierde locul in favoarea unuia care vine cu 9.50 dintr-o scoala generala uitata de lume.
   Subiectele la examen sa fie facute de minister si asta este.

  • Concursul e sfânt dacă e organizat la nivel național, cu subiecte făcute de minister și corectate în alte județe. Adică asa cum este acum Evaluarea Națională.
   Dar iohanis și câmpeanu vor ca admiterea la colegii sa fie organizata de colegiu, cu subiecte făcute la colegiu și corectate tot la colegiu.
   Adică cine da șpagă la pcei din colegiu întra, cine nu nu.
   Nu cred ca nu înțelegi asta, cj doar ești rău intenționat.

 2. Se aduc niste oi didactice controlate politic, care behaie aprobator la tot ce propun m@garii din fruntea lor, Iohannis si Tampeanu – asa se realizeaza distrugerea definitiva a invatamantului romanesc.
  Desfiintarea tezelor, legalizarea plagiatelor, renuntarea la exmatriculari (profesorii vor fi umiliti in clasa si nu vor mai putea face nimic, bucuria loazelor, batausilor si a chiulangiilor), distrugerea bacalaureatului (care va deveni un ghiveci de cunostinte superficiale) etc – totul e facut ca sa nu mai invete nimeni nimic, vor trece toti elevii ca gasca prin apa, nu se va mai prinde nimic de ei.
  Tarii, cat mai multi prosti – asta e deviza PSD, PNL si UDMR!

 3. Prin legea asta se vrea distrugerea învățământului romanesc și implicit distrugerea tarii.
  Suntem un din puținele tari europene cu resurse. Dar vor sa nu avem specialiști, ca să nu le putem exploata și sa apelam la străini.
  Deja în facultăți, materia nu mai poate fi predata ca elevii nu o mai înțeleg.
  Iar școlile profesionale se desființează ca să nu mai avem nici meseriași.

 4. Resursele tarii trebuie exploatate de alții.
  Noi nu trebuie sa mai specialisi.
  De asta se distruge școală, de asta vor noua lege.

 5. „discutiile astea” imi aduc aminte de consultarile MARELUI GABEN aka FICUS pe tema REFERENDUMULUI JUSTITIEI … extradordinar de multa dorinta a socitatii civile de reforma .. foarte multe idei bune, care ne-ar fi ajutat real, OPACITATE MAXIMA a POLITICULUI, REZULTATE ZERO = BATAIA DE JOC MARCA PSDNL