G4Media.ro

Câteva zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei în a doua…

Foto: G4Media

Câteva zeci de persoane s-au strâns în Piața Victoriei în a doua zi de protest după ce coaliția PSD-PNL-UDMR a pus prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu

Circa 30 de persoane s-au strâns joi seară în Piața Victoriei, în fața sediului guvernului, la o zi după ce coaliția PSD-PNL-UDMR a pus prag de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Miercuri, protestul din fața guvernului strânsese câteva sute de persoane.

Senatul a votat miercuri introducerea unui prag de 250.000 lei pentru abuzul în serviciu, aproape identic cu pragul din celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu. Proiectul merge acum la Camera Deputaților, care este cameră decizională.

Modificările au fost introduse sub formă de amendamente de parlamentarii puterii PSD-PNL-UDMR la un proiect de lege inițiat de guvern în decembrie 2022. Fișa legislativă de pe site-ul Senatului nu indică explicit numele parlamentarilor PSD, PNL și UDMR care au depus amendamentul, ci indică doar că sunt membri Comisiei Juridice din Senat.

G4Media a scris că decizia de a modifica Codul Penal pentru a introduce un prag la infracțiunea de abuz în serviciu a fost luată duminică seara la ședința coaliției de la Vila Lac, iar toate informațiile obținute de G4Media.ro indică faptul că autorul amendamentului controversat este ministrul justiției, Cătălin Predoiu, care l-a transmis luni, alături de alte amendamente, pe căi informale, la Senat.

Foto: G4Media
Foto: G4Media

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Plictiseala majora.

  2. Unii zic ca Hunor,”delegatul” lui Victor Orban,a insistat cu acest prag de 50mii euro,ca sa stie „oamenii”o treabă.Pai ce numai cei de la Budapesta sa fure nestingheriti?! Daca-i bal sa fie pentru toată lumea!!

    • Ciolacu cică a fost primul care l-a aprobat si tot el a fost primul,vazand ca-i groasă,l-a si dezmintit,iesind repede(deh e iute de picior,ca atunci cand vindea BT cartonat la Palatul Comunal),în audiovizual.