G4Media.ro

Câte 40 de profesori pe lună, din fiecare județ, vor fi formați…

Sursa foto: G4Media.ro

Câte 40 de profesori pe lună, din fiecare județ, vor fi formați să recunoască elevii care consumă droguri, anunță un secretar de stat în Ministerul Educației

Vor fi formați 40 de profesori pe lună pentru a recunoaște elevii care consumă droguri, printr-un proiect comun al Ministerul Educației împreună cu Ministerul Sănătății și Agenția Națională Antidrog (ANA), spune Kallós Zoltán, secretar de stat în Ministerul Educației, în cadrul unei dezbateri din comisia de învățământ din Camera Deputaților, intitulată „Rolul educaţiei în combaterea consumului de droguri şi substanţe etnobotanice. Importanţa campaniilor de prevenire cu caracter permanent”, la care au participat reprezentanți ai Ministerelor Educației, Sănătății, Agenției Naționale Antidrog, ai Poliției, MAI, Birourilor de poliție școlară, deputați, reprezentanți ai părinților și elevilor, scrie Edupedu.ro.

Kallós Zoltán a spus că Ministerul are în lucru un proiect comun cu Ministerul Sănătății pentru a forma profesori care să știe să recunoască semnele atunci când un elev consumă droguri. Nu a precizat de când se va implementa acest proiect, dar a precizat că vor fi 40 de profesori instruiți pe lună în fiecare județ și 140 în București.

“În momentul de față există în lucru, este aproape de finalizare un protocol de colaborare un parteneriat între Ministerul Educației, Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, cu scopul principal de a se organiza sesiuni de formare adresate profesorilor, care să cuprindă noțiuni legate de principalele categorii de droguri, respectiv de semne ale consumului de droguri la adolescenți. Este foarte important acest aspect, deoarece din păcate, în continuare ne confruntăm cu o problemă, cea a numărului insuficient de consilieri școlari, respectiv de numărul insuficient de cabinete de medicină școlară. Considerăm că prin acest protocol și prin acțiunile care vor decurge din urma acestui acord se vor organiza sesiuni de formare în cadrul cărora cel puțin 40 de profesori vor fi formați lunar în fiecare județ, respectiv 140 de profesori în municipiul București. Vor recunoaște semnele consumului de droguri, pentru că din păcate și considerăm că ar fi o componentă foarte importantă, inclusiv includerea în formarea inițială a consilierilor școlari a unor elemente pentru a recunoaște aceste fenomene”, spune secretarul de stat.

Citește continuarea pe Edupedu.ro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Se urmărește de fapt transformare profesiei de dascăl într-un fel de jandarm combinat cu detectiv și medic ( „jandemed” ), iar profesia de dascăl va fi rezervată părinților și elevilor ! Fiecare „jandemed va fi dotat cu câini dresați ( pe cheltuiala lor ), cu pistol cu electroșocuri, tensiometru și stetoscop.