G4Media.ro

Cătălin Predoiu: Nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor…

Cătălin Predoiu: Nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor deschide dosare la toți operatorii din sistemul energetic și vor lua la mână facturile, ci că trebuie să fie atenți la acest fenomen

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seara, la Antena 3, că a trimis o îndrumare la Parchetul General pentru ca procurorii să fie mai atenți la eventuale infracțiuni legate de majorarea facturilor la energie.

”Nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor descinde dosare la toți operatorii din sistemul energetic și vor lua la mână facturile. (…) ci că trebuie să fie atenți la acest fenomen”, a declarat Predoiu.

Ministerul Justiției a anunțat, joi,  că ministrul Cătălin Predoiu i-a cerut procurorului general Gabriela Scutea să ia măsurile necesare pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor asociate majorării facturilor la energie.

Redăm mai jos cele mai relevante la emisiunea Punctul de Întâlnire, realizată de Radu Tudor la Antena 3:

”Ministrul justiției are dreptul constituțional și legal să trimită astfel de îndrumări. Nu trebuie să ne închipuim că de mâine procurorii vor descinde la toți operatorii din sistemul energetic și vor lua la mână facturile. Nici vorbă așa ceva. Dar ce înseamnă o astfel de îndrumare?

Când procurorii sunt sesizați sau au date certe să acorde prioritate acestor cauze. Procurorii lucrează într-un sistem în care nu au totul la dispoziție, condițiile logistice nu sunt cele mai strălucite și atunci e nevoie de o prioritizare a cauzelor. Când observi ca ministrul al justiției poți trimite un mesaj cu privire la această prioritizare. Deci nu e hărțuială sau abuz și așa mai departe. Aceste tipuri de anchete să fie prioritizate, acesta este mesajul.

Școli care primesc facturi la prețuri astronomice, deși există o dispoziție legală care plafonează acest cost. Am dat cel mai ușor exemplu. Ministrul energiei, ministrul educației discută toate aceste chestiuni.

E nevoie de o sesizare sau de o sesizare din oficiu.

Instrumentul pe care-l folosește ministerul justiției nu este de tip procesual și că procurorii trebuie să deschidă un dosar cuiva, ci că trebuie să fie atenți la acest fenomen.

Ministerul Public are ca obligație constituțională la respectarea legalității dar și a drepturilor și libertăților cetățenești.

Despre Bolintin Vale

România a rezolvat demult problema conviețuirii interetnice. Încălcarea stării de legalitate poate duce la astfel de tragedii. Avem de-a face cu un fenomen al interlopilor și al clanurilor de crimă organizată, fac inaplicabilă legea dar calcă în picioare drepturile cetățenilor.

Noi trebuie să aplicăm legea, toate instituțiile statului trebuie să concure la acest lucru.

Combaterea corupției și infracționalității chiar în sistemul judiciar, polițienesc, acestea au ca menire să protejeze cetățenii. Dacă pactizează cu infractorii, cetățenii nu mai au apărare.

Despre secția specială

Nu poate fi crezut că un număr de cinci procurori pot să gestioneze și în teritoriu. Nu are cum, imposibil.

Eu îi înțeleg și pe magistrații care au spus vrem o protecție pentru abuz.

Acest sistem trebuie închis și va fi închis, e în programul de guvernare. De operaționalizat și îmbunătățit poți să îmbunătățești ceva care este viabil. Secția nu este viabilă.

Asupra desființării nu mai există vreo îndoială. Până la jumătatea lui februarie Parlamentul va primi proiectul. Noi vrem să fie adoptat până la 31 martie. În ce privește discuțiile tehnice, prototipul de proiect este discutat la nivel de lideri de coaliție și lideri din sistem. Nu pot divulga acum acest lucru până când coaliția nu se va pronunța ferm.

Exclud să desființăm o secție ca să o reînființăm sub nume diferit. Ar fi ceva serios.

Sunt trei obiective: să desființăm secția, activitatea să fie mult mai eficientă mai ales în teritoriu, să oferim garanții. Politicul nu va avea nici un amestec în modul în care se formează și funcționează sistemul care va înlocui SIIJ.

Despre blocajul CSM

Am explicat că în astfel de situații tot e poate face ministrul justiției este să medieze. Politicul nu poate rezolva el problema din sistem.

Despre majorările de salarii

Ministrul Justiției nu poate majora nici salariile, nici pensiile. În realitate, MJ a făcut aplicarea unor decizii ale Înaltei Curți și ale Curții Constituționale, care au făcut aplicarea unor princpii ale legilor în vigoare.

Despre supremația dreptului european

Deciziile CJUE sunt mai nuanțate decât se discută în spațiul public. Pe rolul CJUE este o cauza care va armoniza această problemă.

În februarie va avea loc o conferință la Paris pentru a se lansa un dialog între aceste curți constituționale și CJUE.

 

 

 

 

 

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

30 comentarii

 1. LEGI ONEROASE DE SLARIZARE, judecatori VENALI !
  SPOLIEREA populatiei gnerale !
  RESTUL E PROPAGANDA IN MEDIA VARANE. VARANU, VALUTA, CRESCENT.

  • Autosesizarea lui fried fish…

   Nu se va intampla nimic bun…

   Doar OAMENII vor avea de suferit, psihopatii isi vor vedea linistiti de praduit.

  • Păi ce altceva ar putea să facă Predoiu, decât să prăduiască ?

  • NU! NU!
   SIIJ ramine, salariile si pensiile spaeciale din „justitie” cresc si infloresc, nu se atinge nimeni de furnizorii de energie ca au dat dat spagi grase la anre adica la ciumele ros-galbene… Totul merge bine in tara in care orice votezi tot pesede iese la conducere.

  • Cataline, fa-te ca lucrezi!

 2. Predoiu pare mai prost decât legile.

 3. predoiu A MARIT CU 40-50% VENITURILE CELOR DIN justitie.
  PENTRU CA PESTE SALARIU AU SPORURI PESTE SPORURI SI ALTE BENEFICII.
  SALARIUL ESTE PENTRU CA SE DAU JOS DIN PAT….
  SI E DE ABIA LA INCEPUT. A SI ANUNTAT CA PANA LA SFARSITUL ANULUI VA REPARA TOATE INEGALITATILE DIN SISTEM. inca o crestere de 40-50%
  DACA PANA ACUM ISI DUBLAU VENITURILE LA DOI ANI ACUM O FAC ANUAL.

 4. „GRIJA” „conducatorilor” PENTRU populatia generala E DOAR MANIPULARE SI DIVERSIUNE.
  DE ATAA GRIJA II FAC MULTIMILIONARI IN EURO DIN PENSII SPECIALE.

 5. Din ciclul: Predoiule fa-te ca faci ceva!

 6. Procurorii sa inceapa de miine sa faca dosare la toti tilharii din administratia publica . Sint pline institutiile bugetare de ilegalitati si procurorii inchid ochii .

 7. De ce TOATĂ lumea e interesată ce se întâmplă cu 0,03 % din PIB (pensiile muncite ale magistraților ) și se lasă furată de 99,97 % din PIB ? Poate înțelege cineva cum e să motivezi 25 000-50 000 de dosare într-o carieră de 25 de ani în magistratură ? Să aduci la buget 50 000 000 de euro (prin taxele de timbru ) și să fii acuzat că ai salariul și pensia prea mare ? Cum e să nu aibă lumea încredere în justiție dar totuși să se motiveze 3 200 000 de dosare anual de 4 400 de judecători ? Cum e să avem 1 000 000 de dosare anual la 2 416 procurori ?.

  • Dacă s-ar face o întrebare de referendum cu de mâine 0 taxe și impozite tot așa ați proceda ? Sau de ce nu plătiți voi 1 dolar pe barilul de petrol (și eu vreau asta) ? Așa cum există o piață în comerț, producție, energie etc există și o piață a muncii ? Nu vă convine, înțeleg (nici mie factura de curent și gaze) , dar de ce nu ocupați voi, cei tare pregătiți, cele 600 de locuri libere la judecători și cele 500 la procurori ? Asta se dorește să scadă nivelul celor care mai vor să acceadă în magistratură ? Să fie cât mai puțini procurori (și eventual slab pregătiți ) să înflorească evaziunea fiscală de 11% din PIB ?

  • Eu constat cum colcaie demnitarii si functionarii bugetari ce comit ilegalitati si fura . Cind o sa constat ca astia vor fi bagati la puscarie si confiscate averile lor pina la spita a 3-a atunci o sa ma inclin in fata judecatorilor si procurorilor . Pina atunci izolez social procurorii si judecatorii . A ! Si politistii . Muncesc sa platesc din taxele si impozitele mele niste scursuri sociale .

  • Sunt student la drept, in anul 4. Facultate serioasa, nu Herculane sau Spiru Harrt. Cea mai buna chiar din punct de vedere statistic. Observ cat de greu si de mult e de invatat, chiar mai mult decat la medicina. Sa nu vorbim despre admiterile in profesie unde trebuie sa inveti cel putin 10000 de pagini. Dar da, lumea in exterior spune ca nu are nevoie de facultate sa isi cunoasca drepturile :)).
   Vorbind de motivat dosare, ajungem la dosarele din sfera penalului. E dragut cand un dosar de acolo iti ajunge si la 10000 de pagini. Plus zeci de volume de citit pentru solutionarea unui dosar. Ah, sa nu uitam de judecatorii din judecatoriile mici fara sectii. Acolo judeca si penal, dar si civil. Asa ca da, e prea mult pentru cat muncesc, mama lor. Sa aiba minimul pe economie. Si sa nu uitam de privatiunile pe care le au in viata.
   Dar mai bine, hai sa renuntam la justitie si sa primeasca fiecare cetatean cate un ciomag din fondurile salvate in urma indepartarii justitiei.

  • Stai că viermii au început să scoată capul să își justifice privilegiile, pai mai gunoaielor voi aveți salarii mai mari că în occident,cum adică pensii muncite, ieșiți la 50 de ani la pensie, vă plângeți de dosarele pe care le solutionati in 10 ani și copiați motivariile din alte dosare sau din rechizitoriile procurorilor.Aveti pensiile mai mari decât salariul,unde inlume există așa ceva,gunoaielor.Colcaie corupția și hoția in Romania și voi vreți să vă îmbogățiți la stat!

  • Pute a Coruptie numai cand treci pe langa orice tribunal. De afara pute, nici nu vreau sa ma gandesc ce este in interior.

 8. Dl predoiu nu știe toate legile.

 9. Bravo. Preșoiu a ajuns la Antene. Ca și Câțu. Dacă-l mai vedem și pe Bolojan sau pe Ficus, la ei la televizor, să-i chestioneze Ciuvică și popa director Gâdea sau marele Badea, atunci vine sfârșitul lumii…Liberale!

  • Și la cine vrei să-i vezi, la Prelipceanu în emisiune sau la Pândaru și Negruțiu, aceste 3 loaze ale celei mai penibile și manipulatoare televiziuni din România, UM024.

  • L-A CONVOCAT VARANUL SA MANIPULEZE „credinciosii”. DE PARCA AR MAI FI NEVOIE…

 10. Doamne ferește, Predoiule, nici prin gând nu-mi dădea așa ceva, normal că la urmărirea fenomenului mă astept! Cand doar urmărești și aștepți să vezi ce se mai întâmplă, pe nimeni nu superi și te poți orienta în cunoștință de cauza!

 11. Pai sa fiti atenti, urmeaza miscari populare masive in ritmul asta, nu va mai scapa nimeni.

 12. Și Predoiu, la fel că ceilalți guvernanți, se prefac că fac ceva, i-si dau cu părerea, umpu spațiul mediatic,încercând să calmeze populația.
  Apropo, cum dracu a ajuns A3,Radu Tudor și Predoiu subiect pe G4Media?Nu mai urmăresc A3 de ani de zile și dau peste ei aici?wtf

 13. PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im și PSD-IM, vă fu….em și vă furăm de vă nenorocim.
  CORUPEM și HOȚIM, pentru că a trăi în alt fel nu știm și nici nu vrem.
  Suntem eterni, nimic nu pățim Justiția o jumulim.
  Ministrul Justiției in studiourile pușcăriașului Dan Voiculescu .

 14. De Darius Meșca ați auzit ,e un PSD-ist apropiat al fugitului Ghiță,Director General Electrica Furnizare .
  Deci PSD-im, PSD-im, PSD-im, PSD-im.
  Doar vorbărie ,demagogie și hoție .

 15. Unde e A3?
  A3 e aici, pe G4Media!

 16. „Exclud să desființăm o secție ca să o reînființăm sub nume diferit. Ar fi ceva serios”
  „Politicul nu va avea nici un amestec în modul în care se formează și funcționează sistemul care va înlocui SIIJ.”