G4Media.ro

Cătălin Predoiu, despre legea privind majorarea pedepselor pentru pedofili: Există un posibil…

Cătălin Predoiu, despre legea privind majorarea pedepselor pentru pedofili: Există un posibil viciu. Anumite infracţiuni au fost lăsate prescriptibile

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, joi seara, că legea prin care sunt majorate pedepsele pentru agresorii sexuali de minori nu a fost atacată în ansamblul său la Curtea Constituţională, precizând că anumite infracţiuni din actul normativ au fost lăsate prescriptibile, ceea ce ar putea duce la vulnerabilizarea dosarelor.

„Noi vrem categoric combaterea acestui fenomen cu aceeaşi forţă cu care vrem combaterea şi a crimei organizate. Dar, tocmai că pentru acest lucru îţi trebuie o lege care să stea în picioare pe termen lung, inclusiv testată prin excepţii ridicate de avocaţi în dosare la Curtea Constituţională. Este absurd să acuzi Guvernul că nu doreşte combaterea acestui flagel, pentru că în realitate doreşte o lege solidă. Această lege, care nu a fost combătută de Guvern în ansamblul său, dimpotrivă, punctul de vedere al Guvernului a fost favorabil exprimat în Parlament, redactat de Ministerul Justiţiei, are, însă, un posibil viciu, până se pronunţă Curtea Constituţională, constând în faptul că în cadrul aceluiaşi set de infracţiuni cu privire libertatea şi integritatea vieţii sexuale, anumite infracţiuni au fost lăsate prescriptibile şi numai trei dintre ele au fost declarate, prin proiectul de lege, imprescriptibile, ceea ce ar fi de natură să vulnerabilizeze dosarele prin ridicarea unei excepţii de neconstituţionalitate odată legea intrată în vigoare, ceea ce la rândul ei ar conduce indirect la o discriminare între victime, pentru că aceste victime ar trebui protejate în mod egal”, a declarat Cătălin Predoiu la Realitatea Plus.

Ministrul a mai spus că scopul sesizării este de a avea „o testare a legii la Curtea Constituţională”.

„Poate este acolo un viciu, poate nu este un viciu. Este mai grav dacă ne-am grăbi acum dintr-un exces de zel şi peste un an de zile, peste doi ani de zile am vedea cum anumite dosare se prăbuşesc odată cu legea”, a explicat Predoiu, conform Agepres.

Sesizarea nu afectează în niciun fel dosarele aflate în curs.

„Această lege, fiind mai dură decât legea în vigoare, cei care deja sunt inculpaţi pe aceste fapte beneficiază de legea penală mai favorabilă. Deci, nu afectăm cu nimic aceste dosare prin controlul pe care l-am cerut la Curtea Constituţională, dar securizăm pe termen lung o lege şi dosare importante. Asta este în spatele acestei voinţe de a testa legea la Curtea Constituţională”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Sursa Foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Da ce ne poate spune despre dosarul 10 august?????????

  Ploua sau cum?

 2. Lasa povestile ministre, scapa tara de Hosu si ceilalti prosti pe care i-ai pus in functii

 3. Prezent aseara la Realitatea TV la Madalina Puscalau, acest Predoiu dat cu bata-n balta rau de tot: cand a venit vorba despre Dosarul 10 August, el s-a declarat MULTUMIT tare de Decizia sefei DIICOT de a infirma o parte din clasarea Dosarului si a repetat aceeasi placa stricata ca MInsitrul nu se amesteca in Dosar!
  Pai, nu cere nimeni ca Minsitrul sa se amestece in Dosar, dar Minsitrul habarnsit trebuie sa raspunda intrebarilor Cetatenilor:
  – era de Competenta DIICOT acest Dosar?
  – cum e posibil, cum apreciaza el atat de MULTUMIT ca dna Hosu a Infirmat o parte din Clasari, cand aceeasi dna Hosu a lucrat alaturi de Procurorul Dan Stoica la acest Dosar?
  – dna Hosu a VAZUT Dosarul, ca sef la DIICOT si ca procuror de caz, INAINTE ca Decizia de Clasare sa fie luata(CINE a luat-o, dl Procuror Stoica, singur de capul lui?!
  – dna Hosu si-a infirmat propriul Dosar?!
  A fost jenanta prestatia lui Predoiu aseara, pe acest subiect, tratat destul de superficial si de Madalina Puscalau, ea care ii toaca pe PSDisti seara de seara!
  Aseara, pe subiect au intervenit telefonic Ion M. Ionita de la Adevarul si Nicoleta Savin, dar opiniile lor DURE si nepreabagate in seama, Predoiu raspundea in 2 peri iar Madalina a trecut usor la alt subiect!
  Rusine!
  Pampalaul asta de Predoiu e „multumit” de modul in care acest Dosar e rezolvat!
  Ia uite ce mizerie colcaie la DIICOT:

  6 August 2020: „Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, a precizat într-un interviu pentru Podul.ro că DISPUNE de informații conform cărora procurorul Doru Stoica, cel care a încercat ciopârțirea dosarului 10 august prin clasarea acestuia, a fost contactat de către PSD pentru a i se promite că în cazul în care nu se pensionează, atunci va fi răsplătit cu o promovare, răsplata depinzând de o victorie a PSD în urma alegerilor parlamentare și o accedere la guvernare.
  Totodată, Mărieș a atras atenția că soarta dosarului 10 august depinde de rezultatul alegerilor parlamentare, o victorie a PSD reprezentând îngroparea adevărului juridic privind represiunea jandarmilor asupra manifestanților pașnici.
  Mai mult, Mărieș a subliniat că Doru Stoica știa că ordonanța de clasare a dosarului 10 august nu va sta în picioare și va fi infirmată de către Hosu, dar scopul său a fost cel de a lovi electoral PNL.
  – Reporter Podul.ro: A avut și un rol politic și electoral Doru Stoica în ecuația clasării dosarului 10 august?
  – Doru Mărieș: Categoric. El a fost omul lui Bănilă și Bănilă omul lui Dragnea, punct. De fapt, Bănilă a manevrat toată chestiunea, iar Doru Stoica a dus-o în buza lui 10 august 2020 ca să dea o soluție care a enervat lumea, iar toată lumea s-a năpustit asupra PNL, asupra lui Cătălin Predoiu, asupra președintelui, premierului.
  Părerea mea, pe care pot să o exprim având în vedere experiența pe care o am cu parchetele de 30 de ani, este că au dat clasarea dosarului 10 august cu un scop electoral. Lumea a fost bulversată, iar eu am rugat avocații Asociației 21 Decembrie să facă plângere împotriva clasării, s-au depus 2 din cele 5 plângeri soluționate de doamna Hosu, care au fost admise în totalitate, nu are importanță care sunt numele dintre cele 5. Important este că s-a făcut această lucrare repede. (…) Eu sunt convins că Stoica a știut că nu va sta în picioare decizia pe care o dă, dar a vrut să facă rău PNL. (…) Am auzit acum că Doru Stoica a depus cererea de pensionare, dar i s-a zis să mai stea puțin pentru a fi avansat. Eu sper că nu se întoarce PSD la putere pentru a-l avansa pe Stoica.
  – Reporter Podul.ro: Cu PSD la putere ar fi îngropat definitiv dosarul 10 august?
  – Doru Mărieș: Da. Scenariul este extrem de prost. Astăzi conduce Cătălin Pițu Secția Parchetelor Militare, care a închis Dosarul Revoluției, pe care l-a redeschis Bogdan Licu anul trecut. Pițu a făcut praf dosarul Revoluției, închizându-l împotriva deciziilor CEDO care nu-i permit acest lucru. Ordonanța de clasare a Dosarului Revoluției a fost infirmată anul trecut de Bogdan Licu, procuror general interimar la acea vreme, s-a mers la Curtea Supremă și infirmarea clasării Dosarului Revoluției a fost confirmată. Ei, la Pițu va ajunge dosarul 10 august. Procurorii ar trebui judecați și pentru ce nu fac, pentru tergiversări. Să răspundă procurorul și pentru ce face și să ia bani, funcții și prime, dar și pentru ce nu face.”

 4. De ce nu ai semnalat „viciul” înainte, gușat corupt ?

  • Mario 2:
   Nu pricepi nimic !

   PS, Stai jos loaza ! Ai 4 !

 5. „Noi vrem categoric combaterea acestui fenomen cu aceeaşi forţă cu care vrem combaterea şi a crimei organizate.” – – praf in ochi.

  Poate nu vrea sa le deranjeze afacerile pe partea de proxenetism si trafic de minore: https://m.ziare.com/predoiu/cum-au-ajuns-clanurile-interlope-sa-si-faca-de-cap-in-romania-nu-cred-ca-dau-doi-bani-pe-amenintarile-ministrului-justitiei-1623357

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.