G4Media.ro

Cătălin Hideg, afaceristul care i-a denunțat pe Florian Coldea și Dumitru Dumbravă…

Cătălin Hideg, afaceristul care i-a denunțat pe Florian Coldea și Dumitru Dumbravă la DNA: Mi-a cerut 600.000 de euro plus TVA ca să primesc o condamnare cu suspendare în dosarul meu penal

Cătălin Hideg, afaceristul care a depus un denunț la DNA împotriva generalilor SRI în rezervă Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a declarat joi la Antena 3 că cei doi i-ar fi cerut 600.000 de euro plus TVA pentru a-i obține doar o condamnare cu suspendare în dosarul său de corupție instrumentat de Parchetul European.

El a spus că acest contract, din care a plătit 100.000 de euro, a fost încheiat cu avocatul Doru Trăilă.

Hideg, care a fost deja condamnat la patru ani de închisoare cu executare în primă instanță, a dat de înțeles că a depus la DNA peste 20 de înregistrări care ar proba acuzațiile sale la adresa lui Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Doru Trăilă.

Reamintim că Florian Coldea, Dumbravă și Trăilă au ajuns joi la sediul DNA. Ei sunt acuzați de trafic de influență legat de cazul omului de afaceri Cătălin Hideg, condamnat în primă instanță într-un dosar al Parchetului European pentru fraude legate de achiziții în pandemia COVID, potrivit informațiilor G4Media.

Principalele declarații ale lui Cătălin Hideg la Antena 3:

  • Am avut o întâlnire cu dl Dumbravă care mi l-a recomandat pe Doru Trăilă ca viitor avocat. Am fost la cabinetul de avocat, unde mi-au spus inițial că vor 700.000 de euro plus TVA, i-am spus că e prea mult, el mi-a spus că așa a primit ordine de la domnii generali dacă vor să mă ia ca și client. Am oferit 500.000 de euro. Mi-a spus că trebuie să discute cu domnii generali.
  • Ulterior m-am prezentat iar la cabinet și mi-a spus că singura variantă e 600.000 de euro plus TVA pentru contractul de asistență juridică. Și am semnat acest contract.
  • Cu dl general Coldea m-am văzut prin vara anului 2023 la o terasă, când a venit să se vadă cu un prieten comun din Emirate. În doi ani cât am stat în control judiciar cred că au venit peste o sută de persoane care mi-au spus că doar Coldea poate să îmi rezolve problema, e singurul din România care are pârghiile necesare. Deja se vorbise despre mine cu dânsul. El a spus că știe problema mea, cunoaște dosarul.
  • Am plătit un avans de 100.000 de euro, dar problema discutată de la început era că nu am banii.
  • Ce trebuia să vi se ofere de 600.000 de euro? Optimizarea situației mele din justiție. Că îmi garantau că voi obține o condamnare cu suspendare. În momentul în care am încheiat contractul cu dânșii au spus că în mod normal dacă lucrurile decurg bine, dacă judecătorul de la Tribunal care a fost studentul dlui Trăilă va da o rezoluție pozitivă, la Curtea de Apel va fi mai simplu și vom scădea acești ani (de detenție – n.red.).
  • Dl Dumbravă m-a primit la birou, mi-a explicat care sunt condițiile de optimizare. Mi-au spus că trebuie să plătesc urgent restanțele la dl avocat Trăilă și să fac rost de banii necesari pentru a plăti prejudiciul.
  • Dl Tocaci, dl Trăilă, dl Dumbravă făceau presiuni, spuneau că Florian Coldea se supără, o să am probleme, o să îmi rezilieze contractul de asistență juridică. Dl Tocaci mi-a spus că ”alții care au plătit au rezolvat, tu dacă nu plătești s-ar putea să ajungi la pușcărie să îți aruncăm chiftele pe geam”.
  • Din moment ce sunt 20 și ceva de înregistrări depuse la DNA, probe clare și exigibile, mai mult nu am ce să spun.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Ce frumos si elegant vorbesc ei…conditiile de optimizare, dragilor…si si oameni seriosi…TVA-ul trebuie platit neparat