G4Media.ro

Cătălin Drulă, USR: Eduard Hellvig a avut un mandat eșuat. Controlul civil…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă, USR: Eduard Hellvig a avut un mandat eșuat. Controlul civil asupra serviciului nu a existat. Dl. Hellvig a avut o șansă pentru democrația românească și a ratat-o triumfător

Liderul USR, Cătălin Drulă, a criticat, luni, mandatul lui Eduard Hellvig la șefia SRI, despre care a spus este unul ”eșuat” și că ”a ratat triumfător” șansa pentru democrația românească. Directorul SRI, Eduard Hellvig, și-a anunțat, luni, demisia din funcția de director al Serviciului, afirmând că și-a îndeplinit obiectivele pe care și le-a propus, de modernizare a instituției.

Redăm mai jos integral postarea liderului USR:

”Fost secretar general PNL, fost șef de campanie al lui Iohannis, dl. Eduard Hellvig nu a încetat nici o zi să facă politică din poziția de director al SRI.

Se întoarce oficial în PNL, partid al cărui lider “de facto” a fost în acești ani, alături de colegii lui mai noi sau mai vechi, unii cu epoleții la vedere, alții cu epoleții acoperiți.

Eduard Hellvig a avut un mandat eșuat. Controlul civil asupra serviciului nu a existat. Dl. Hellvig a avut o șansă pentru democrația românească și a ratat-o triumfător.

USR va continua să susțină și să se lupte pentru reforma serviciilor secrete și un control civil real, un element esențial pentru o democrație consolidată.”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Da, asta este marea buba a mandatului lui Helvig si, din pacate, va continua sa fie punctul slab si in viitor, oricare va fi seful SRI.

  2. Helvig nu cumva e elementul de legatură dintre Varan si …..?