G4Media.ro

Cătălin Drulă:  Predoiu trebuie să aștepte opinia Comisiei de la Veneția/  Este…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă:  Predoiu trebuie să aștepte opinia Comisiei de la Veneția/  Este evident că PSD și remorca galbenă vor să pună în pericol viitorul european al României / Dacă o țin tot așa ne vom trezi fără fonduri europene

Președintele USR, Cătălin Drulă, susține, într-o postare pe Facebook, că ministrul justiției, Cătălin Predoiu, trebuie să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de adoptarea legilor justiției în Parlament și că în caz contrar România riscă să rămână fără fonduri europene.

Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, a confirmat, joi, într-o postare pe Twitter, că a solicitat autorităților române să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de a adopta legile justiției.

Redăm mai jos integral postarea lui Cătălin Drulă:

”Argatul PSD Cătălin Predoiu vrea odată pentru totdeauna control politic total pe Justiție. Și singurul partid care se luptă cu pachetul de legi mizerabil pe care vrea să-l adopte este USR.

Colegii mei Stelian Ion și Silviu Dehelean au avut ieri o întrevedere cu comisarul european Didier Reynders.
Astăzi, comisarul a spus același lucru pe care i l-a spus USR ministrului Rodica Stănoiu versiunea 2022: trebuie să aștepte avizul Comisiei de la Veneția.

Comisia a fost sesizată de USR prin Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei.

Este evident că PSD și remorca galbenă vor să pună în pericol viitorul european al României.
Dacă o țin tot așa ne vom trezi fără fonduri europene. Ticăloșia lui Predoiu și a PSD riscă să ne arunce în afara proiectului european.”

Context

Reamintim că și Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a cerut autorităților de la București să aștepte avizul Comisiei de la Veneția înainte de votul final pe legile Justiției.

Cele trei legi ale Justiției sunt acum în dezbatere în Parlamentul României. Adoptarea lor este una din condțiile Bruxelles-ului pentru o eventuală ridicare a Mecanismului de Cooperare și Verificare (MCV) până la sfârșitul acestui an, obiectiv declarat al Guvernului și președintelui Iohannis.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Românii nu vor fonduri europene, ei vor fonduri ușor de furat, ca cele din PNDL3, din care face PSD-Arsene poduri din polistiren care rezistă 6 luni. O țară de hoți nu poate face nimic bine.

  2. Presoiu sa nu se mai grabeasca atat ca nu dau turcii de tre sa aprobe pe repede inainte legile lui Dragnea

  3. Celor de la putere nu le pasa de pierderea fondurilor europene. Pe ei îi interesează fondurile din care pot fura fara grija.