G4Media.ro

Cătălin Drulă despre afaceriștii sprijiniți politic, abonați la contracte cu statul: Ei…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Cătălin Drulă despre afaceriștii sprijiniți politic, abonați la contracte cu statul: Ei nu-s competitivi într-un mediu normal de economie de piață, au nevoie de contracte date pe sub masă

În contextul scandalului provocat de Dumitru Buzatu, prins în flagrant cu o mită de 250.000 de euro, liderul USR Cătălin Drulă l-a indicat și pe denunțătorul președintelui Consiliului Județean Vaslui, cel care i-a înmânat mita lui Buzatu, și care e reprezentativ pentru cum funcționează sistemul instaurat și întreținut de PSD.

De altfel, G4Media a relatat că Emil Savin zis Farmazon, denunțătorul lui Dumitru Buzatu, este un rege local al asfaltului. Despre acesta, presa relatează că derulează de zeci de ani contracte cu statul, fiind mână în mână cu liderii administrației vasluiene. Emil Savin zis Farmazon controlează firmele Transmir și Soragmin care derulează zeci de contracte din bani publici în județul Vaslui, inclusiv cu CJ Vaslui, instituția condusă de Dumitru Buzatu. Potrivit Libertatea, Savin era omul de casă al șefului CJ Vaslui. Pe vremea lui Ceaușescu, Farmazon ar fi fost șoferul unui președinte de CAP.

Un astfel de personaj a ajuns să consume bugete imense pentru lucrări la drumuri, iar liderul USR arată că din păcate sistemul corupt patronat de PSD n-a început și nu se termină cu Buzatu. Drulă l-a citat din interceptări pe Buzatu, care i-a mulțumit lui Savin pentru mită: „Mersi Emile, că eram pe drojdie”.

”De fapt toți oamenii PSD sunt pe drojdie, de aia vor să mărească taxe”, a comentat Cătălin Drulă la Digi24. El a punctat că lui Buzatu i se terminaseră șpăgile anterioare, iar afirmația sa nu face decât să descrie sistemul jafului instaurat și întreținut de PSD.

„Nu înțeleg cum apare domnul Ciolacu să mimeze surpriza, cum că el nu știa, vai ce surpriză (…). Am fost ministru al Transporturilor, am înțeles perfect cum funcționează acest sistem”, a comentat Cătălin Drulă.

Întrebat ce ar trebui să facă Marcel Ciolacu, penru a-i opri pe baronii locali, Drulă a răspuns că ar fi la îndemâna lui să oprească jaful din bugetul public, dar că acest lucru nu se dorește, pentru că dacă s-ar face „de mâine Ciolacu n-are mai fi președintele PSD”.

„Până în prezent, Ciolacu n-a făcut nimic să oprească jaful din bugetul statului. Se fac cheltuieli imense cu tot acest sistem, cheltuieli inutile, angajări în sistemul de stat, contracte cu dedicație…nimic nu s-a oprit. Dacă s-ar opri, Ciolacu n-ar mai fi președinte al PSD. Pentru că toți oamenii PSD așa s-au obișnuit, să ia de la stat. Ei nu-s competitivi într-un mediu normal de economie de piața, au nevoie de contracte date pe sub masă, de măsluiri…normal că pe ei nu-i deranjează creșterea taxelor”, a comentat Drulă la Digi24.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. e bine, ati bifat, astea se stiu, si votantii PSDNLUDMR tot ii voteaza, ce faceti in continuare sa atrageti mai multe voturi? sa aratati ca nu sunteti la fel ca cei de la PSDNLUDMR ?