G4Media.ro

Cătălin Borcoman, procuror al Parchetului European: Am primit numeroase cazuri din România,…

Cătălin Borcoman, procuror al Parchetului European: Am primit numeroase cazuri din România, încă din primele zile

Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi a primit, încă din primele zile de funcționare, numeroase cazuri din România, a declarat procurorul Cătălin Borcoman într-un interviu acordat Adevărul.

„Încă din primele zile am primit prin intermediul procurorilor europeni delegaţi numeroase cazuri din România, cazuri ce privesc infracţiuni comise după dată de 20 noiembrie 2017 (data intrării în vigoare a Regulamentului EPPO) şi până la 1 iunie a.c., data începerii operaţiunilor. Ne aşteptăm să avem de verificat dacă se impune preluarea, sau revocarea cum este termenul folosit de legislaţia europeană, unui număr de peste 200 de cazuri doar dintre cele înregistrate în perioada menţionată. Pot spune că până la jumătatea lunii iunie 2021 am primit peste 100 de cazuri spre analiză. De asemenea există în curs de verificare numeroase sesizări noi primite după 1 iunie”, a declarat Cătălin Borcoman, procurorul care reprezintă România la Parchetul European.

Întrebat cum vor putea românii să facă sesizări la Parchetul European dacă au informaţii relevante legat de fraude, Borcoman a declarat că acest lucru este posibil prin intermediul secțiunii dedicate de pe site-ul EPPO.

„EPPO primeşte sesizări de la persoanele private, inclusiv cetăţenii români, despre infracţiuni de competenţa sa, fraude cu fonduri europene de peste 10.000 euro sau fraude referitoare la TVA comise de grupări organizate ce acţionează transfrontalier cu prejudicii de peste 10 milioane euro, prin intermediul secţiunii dedicate de pe site-ul său. În cazul în care este necesară asigurarea protecţiei celor ce furnizeză informaţii aceasta va fi realizată, în ceea ce priveşte România, în condiţiile prevăzute de legea română şi prin mijloacele prevăzute în legea română, mijloace cum ar fi atribuirea unei alte identiţăţi sau includerea în programe de protecţie a martorilor”.

Citește interviul complet pe Adevărul

Sursa foto: Pexels

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Spor la treabă EPPO!

 2. Hai Codruta!
  Pe ei, nu te lasa.

 3. Spor la treabă!!!!😘🤗

 4. Sper ca asasinatele comandate si actele teroriste de distrugere sa fie anchetate tot de Parchetul European altfel vor fi musamalizate in continuare de Justitia Romana.

  • nici gand. astia sunt cu alte tipuri de infractiuni. nici nu ar face fata daca le-ar da si astfel de sarcini.

 5. deocamdata sunt vorbe frumoase. Sa vedem finalul.

  • finalul nu tine doar de procurori, va tine si de judecatori. cum sa fie ceva frumos cand auzi ca sunt infractiuni raportate? 🙂 frumos era daca nu existau.
   sunt convins ca vor fi presiuni cand se vor lua de unii de la nivel inalt din UE.

 6. olga peremista E „DESTEAPTA”! A FACUT CREDITE LA BANCI. NU SE INCURCA EA CU BANII EUROPENI.
  A FACUT CREDIT SA-SI RENOVEZE PRIMARIA. PESTE 10 MILIOANE DE EURO. COSTUL (PANA ACUM): PESTE 20 MILIOANE DE EURO CU DOBANZI CU TOT!

  NICI NU AU INCEPUT BINE LUCRARILE SI A SI APROBAT UN PLUS DE 4 MILOANE DE EURO LA CONTRACT.

  NU-I ASA CA E „desteapta”? „DESTEPTI” SUNT SI juvetii !

 7. Deja au început să le tremure izmenele la membrii partidelor politice, deşi e încă vară!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.