G4Media.ro

Casele de pariuri indică Croaţia, Elveţia şi Ucraina drept primele trei favorite…

sursa foto: Captura video

Casele de pariuri indică Croaţia, Elveţia şi Ucraina drept primele trei favorite la Eurovision 2024

Concursul Eurovision, un festival muzical urmărit de aproximativ 200 de milioane de oameni, începe duminică la Malmö, în Suedia, cu gala „covorului turcoaz”, în ceea ce fanii spun că este un an deschis, cu şase de ţări care au şanse la titlu. Casele de pariuri indică Croaţia (foto sus), Elveţia şi Ucraina drept primele trei favorite la victorie, în timp ce datele de streaming de la Spotify sugerează că Olanda, Italia sau ţara gazdă, Suedia, au şanse mari să câştige, potrivit Reuters, transmite News.ro.

„Anul acesta este atât de interesant pentru că sunt patru sau cinci ţări care au cu adevărat o şansă bună de a câştiga”, a declarat pentru Reuters William Lee Adams, editor al site-ului de fani Eurovision Wiwibloggs. „Eurovision este atât de plictisitor atunci când ai un singur favorit clar cu câteva luni înainte. Dar anul acesta au rămas atât de multe de jucat”.

Concurentul croat Baby Lasagna (pe numele real Marko Purišić, 28 de ani) a depăşit săptămâna aceasta Elveţia ca favorit al caselor de pariuri cu piesa „Rim Tim Tagi Dim”, despre un tânăr croat care îşi părăseşte casa natală aspirând să devină un „băiat de oraş” cu oportunităţi mai bune.

Concursul de cântece, care are loc din 1956, a îmbrăţişat din ce în ce mai mult incluziunea şi acceptarea în rândul comunităţii LGBTQ+. Aceasta este tema rapperului şi cântăreţului elveţian Nemo, în vârstă de 24 de ani, care va interpreta „The Code” – un cântec cu tobe şi bas, operă, rap şi rock despre călătoria lor de autodescoperire ca persoane non-binare.

Ucraina, care a câştigat concursul în urmă cu doi ani, la câteva luni după ce a fost invadată de Rusia, este reprezentată în acest an de duo-ul alyona alyona, 28 de ani, şi Jerry Heil, 32 de ani, cu „Teresa & Maria”, un cântec pop cu influenţe folclorice, cu un ritm puternic de dans şi un rap rapid. În mod normal, câştigătorul este gazda concursului din anul următor, dar anul trecut concursul a avut loc în Marea Britanie din cauza războiului.

Un alt concurent de top este Joost Klein, în vârstă de 26 de ani, din Olanda, cu piesa sa „Europapa”, care îmbină melodii pop cu happy hardcore. Klein, care şi-a pierdut părinţii la o vârstă fragedă, spune că melodia este despre un orfan care călătoreşte prin Europa încercând să se regăsească, deoarece tatăl său l-a învăţat să creadă într-o Europă fără frontiere.

În cursă se află şi Angelina Mango din Italia, în vârstă de 23 de ani, cu piesa „La Noia”, care se traduce prin „Plictiseală”.

Ţara gazdă, Suedia, este considerată ca având şanse de a obţine două victorii consecutive, fiind reprezentată de fraţii gemeni norvegieni Marcus şi Martinus Gunnarsen, care interpretează cântecul „Unforgettable”.

Israelul, de patru ori câştigător, reprezentat de Eden Golan, în vârstă de 20 de ani, este, de asemenea, clasat de casele de pariuri în top 10. Melodia ei „Hurricane” a fost a treia propunere de participare a Israelului, după ce Uniunea Europeană de Radio şi Televiziune a respins două melodii din cauza versurilor considerate politice.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...