G4Media.ro

Casa Albă transmite că Israelul face eforturi pentru a minimiza pierderile în…

sursa foto: captura video

Casa Albă transmite că Israelul face eforturi pentru a minimiza pierderile în rândul civililor din Gaza

Casa Albă a declarat duminică că Israelul „depune eforturi” pentru a minimiza pierderile în rândul civililor în Gaza de la reluarea luptelor după un armistiţiu de şapte zile, pe fondul intensificării apelurilor comunităţii internaţionale de a proteja civilii palestinieni, relatează AFP conform Agerpres.

„Credem că au fost receptivi la mesajele noastre pentru a încerca să minimizeze pierderile în rândul civililor”, a declarat pentru postul ABC John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

Armata israeliană şi-a reluat ofensiva în nordul Gaza „într-o manieră mai redusă şi precisă”, a adăugat el, menţionând că în ultimele două zile, Israelul a publicat online o hartă a locurilor unde civilii pot merge pentru a se adăposti de lupte.

„Nu există multe armate moderne care să facă asta”, a continuat Kirby. „Ei fac eforturi”, a mai spus el.

După atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, soldat cu 1.200 de morţi şi capturarea a 240 de ostatici, Israelul a lansat o operaţiune militară vastă în Fâşia Gaza pentru a anihila gruparea Hamas, care controlează acest teritoriu.

Ministerul Sănătăţii din Gaza a anunţat duminică că bombardamentele şi operaţiunile militare israeliene au făcut 15.523 de morţi şi 41.316 de răniţi, majoritatea civili, în enclava palestiniană.

„Prea mulţi palestinieni nevinovaţi au fost ucişi”, a insistat sâmbătă vicepreşedinta americană Kamala Harris, la summitul pentru climă COP28 din Dubai, declarându-se alarmată de imaginile „devastatoare” din Gaza şi cerând Israelului să „facă mai mult pentru a proteja civilii nevinovaţi”

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Păi, doamna Kamala Harris ar face foarte bine să spună care este acest număr, dacă îl cunoaște, pentru a putea evalua apoi evoluția procesului despre care face vorbire.