G4Media.ro

Cartea în care Guvernul vrea să își prezinte realizările, inspirată din modelul…

Cartea în care Guvernul vrea să își prezinte realizările, inspirată din modelul patentat de Vâlcov la primăria Slatina

Volumul pe care Guvernul Dăncilă intenționează să îl publice, sub coordonarea lui Darius Vâlcov, pentru a-și prezenta ”realizările” din 2018 este o idee deja aplicată de actualul consilier al premierului pe vremea când era primarul municipiului Slatina.

Darius Vâlcov a mai scos două astfel de cărți în care și-a prezentat ”realizările” de primar, una în 2007 cu titlul ”3 ani împreună. iunie 2004 – aprilie 2007” și cea de-a doua în 2008, intitulată ”Slatina, dragostea mea”.

Potrivit unui memorandum aflat pe ordinea de zi a ședinței Guvernului de miercuri, Cabinetul Dăncilă propune publicarea unei cărți similare cu cele de mai sus, în care să-și prezinte realizările din 2018, volumul urmând să fie editat în 500 de exemplare şi să fie realizat de Comisia Naţională de Prognoză, sub coordonarea lui Darius Vâlcov.

Volumul ar urma să conțină capitole referitoare la:

 • Principalele rezultate economico-sociale;
 • Modul de realizare a celor 115 acţiuni prioritare;
 • Investiţii publice şi investiţii în parteneriat public-privat;
 • Programe guvernamentale şi scheme de ajutor de stat;
 • Politica fiscal bugetară;
 • Absorbţia fondurilor europene – acţiuni şi realizări.

Potrivit memorandumului, este necesară ”o evaluare complexă cu sprijinul tuturor instituţiilor”, din următoarele considerente:

– În fiecare domeniu pentru îndeplinirea unei prevederi din Programul de guvernare s-au întreprins acţiuni suplimentare de pregătire a cadrului legislativ, metodologic şi instituţional pentru implementare (ordine de aplicare, înfiinţarea de structuri organizatorice, reconfigurare atribuţii şi compartimente, etc); din această cauză activitatea intensă de realizare a obiectivelor Programului de guvernare trebuie evidenţiată în întreaga sa complexitate;

– S-au întreprins acţiuni noi, suplimentare faţă de prevederile Programului de guvernare, care au asigurat îndeplinirea obiectivelor acestuia dar şi ca răspuns la realitatea economico-socială foarte dinamică; în absenţa unor astfel de măsuri implementarea unor prevederi din Programul de guvernare ar fi mai dificilă;

– Pe parcursul anului 2018 s-au întreprins acţiuni de pregătire a implementării unor angajamente prevăzute pentru anul 2019 sau chiar în anii următori;

– În Programul de guvernare sunt evidenţiate şi măsuri cu caracter general, sintetic şi cu aplicabilitate permanentă, ceea ce face necesară o individualizare a acţiunilor întreprinse în anul 2018.

„Multe din angajamentele asumate au însemnat şi înseamnă evaluări şi analize laborioase de impact, investigare profesionistă a soluţiilor de implementare, un amplu demers de informare cu privire la experienţele internaţionale, proiectarea şi reglementarea soluţiilor alese dar şi a mecanismelor instituţionale şi organizaţionale de trasnspunere în practică a angajamentelor”, se mai arată în memorandum.

Citește integral Memorandumul referitor la evaluarea complexă a acţiunilor întreprinse de Guvern în anul 2018 pentru îndeplinirea Programului de guvernare şi publicarea unui volum privind activitatea guvernamentală.

Foto: Volumele care prezintă ”realizările” lui Darius Vâlcov la primăria Slatina 

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Cu ce se ocupa Comisia Nationala de Prognoza! Cu futerea banilor cetatenilor.
  Atata provocare la adresa cetatenilor, zi de zi, necontenit, dar noi nu si nu, nu facem nimic, eventual ne strangem cativa cu ocazia vreunui eveniment mai deosebit si defilam cu steaguri, adica ne lasam calcati permanent in picioare. Bravul popor roman! Nu mai stie sa se rascoale.

 2. Titlul este absolut gresit! Corect trebuia scris: Banii Slatinei, dragostea mea!

 3. DE AIA ARE SLATINA NISTE STRAZI ONDULATE. S-AU FACUT DIN CE CADEA DIN SACII CU BANII AI BAIATULUI.

 4. Trei ani de nemultumiri si in asteptarea unei intrezariri de sperante dela UE. Calcati in picioare in , 10 August, ptr. ca noi sa stim cine-i stapanul Tarii Roamnai aramas fara aparare , Incalcarea brutala si agresiva a Satului de drept, ( cu pungasi, mincinos, inculti si copanioane de lux ), am devenit captivii acestora in Romania sec 21. Und-i UE? Indifernta acesteia , a generat dezamagire generala Macar in ceasul al-12-lea Treziti-va

 5. ” Slatina Dragostea Mea ,
  Ce te-am furat
  Si ce te-as mai fura
  Pe tine si pe prostii care m-or vota „

 6. O realizare extraordinara a pesedeului – in climax la momentul de fata – ceva ce nu s-a mai vazut pana acum, ceva ce numai in visele cele mai roze ale aspirantilor la un post caldut in structura pcr se putea imagina:
  Orice imbecil are sansa sa fie ales sau numit intr-o functie oricat de inalta, fara sa faca, macar formal, dovada capacitatii intelectuale, a valorii, ba, din contra…
  Pentru asta s-au zbatut zeci de mii de activisti de mana a doua si a treia si a enspea din niciodata total defunctul pcr. A fost nevoie sa fie executat ceausescu (judecat tot noaptea ca hotii), a fost nevoie sa moara niste oameni la revolutie (sau ce a fost) – impuscati aiurea, numai ca sa poata sa rasara din fumul bataliei salvatorul natiunii, iliescu (urmasul legitim al lui ceausescu) si in final, dupa lupte seculare care au durat aproape treizeci de ani, sa avem asupra noastra, aceasta garnitura grotesca de derbedei, analfabeti (de ambe sexe), sarlatani, farsori, impostori, palavragii, intr-un cuvant gunoaie ale oricarei societati civilizate,care se respecta, care are, cat de cat, simtul valorii.
  Pai, de ce sa nu scrie ei o carte? Cat mai stiu sa scrie.

 7. Marea dragoste a lui Valcov este Căcîna, locul de deversare a dejectiilor Slatinei unde PSD organizeaza (nu e gluma) serari campenesti cu mici si bere in miros ul dejectiilor orasulu. Halucinant dar absolut real, exista pe youtube filme de c-ca 1 ora cu serabarile Slatinei organizate de primarul Valcov la Căcîna, gura de varsare a dejectiilor Slatinei. De la Căcîna isi suge Valcov energia politica.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.