G4Media.ro

Cărăușii sârbi din cazul ”Cocaina din mare” au fost condamnați la 9…

Foto: Poliția Română / DIICOT

Cărăușii sârbi din cazul ”Cocaina din mare” au fost condamnați la 9 ani și 4 luni de închisoare / Sunt singurii membri prinși ai rețelei Balkan Cartel, cea care a adus tonele de droguri naufragiate pe litoralul românesc

Tribunalul Tulcea i-a condamnat pe șoferii sârbi Tode Krstic și Nenad Cvetkovic la câte 9 ani și 4 luni de detenție în cazul ”Cocaina din mare”, potrivit deciziei instanței. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată cu apel.

Dispune confiscarea, prin echivalent, de la inculpatul Krstic Tode, a sumei de 18.000 euro, reprezentând contravaloarea autotractorului marca Renault, înmatriculat în Serbia sub nr. (…), cu semiremorca cu nr. (…).

Dispune confiscarea, prin echivalent, de la inculpatul Cvetkovic Nenad, a sumei de 12.000 euro, reprezentând contravaloarea autotractorului marca Renault, înmatriculat în Serbia sub nr. (…) cu semiremorca cu nr. (…).

Dispune confiscarea cantității de 994,58 grame de cocaină, rămasă în urma analizelor de laborator și după reținerea contraprobelor, din proba ridicată din parcarea (…) şi depusă la Camera de Corpuri Delicte a I.P.J Constanța (…)

Dispune prelevarea de la inculpaţii Krstic Tode şi Cvetkovic Nenad a probelor biologice în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare”, arată judecătorii în decizia de condamnare.

Cei 2 șoferi sunt singurii membri ai rețelei de crimă organizată Balkan Cartel prinși de autoritățile române, după ce o barcă cu 2 tone de cocaină a naufragiat pe litoralul românesc, în martie 2019.

În acest caz au mai fost arestați polițiștii de la Rutieră, Costinel Bobîrnea și Cătălin Popaene. În noaptea de 21 spre 22 martie 2019, pe centura Capitalei, lânga reprezentanța Toyota-Honda, cei 2 polițiști au oprit o mașină a traficanților, care remorca o barcă plină cu 30 de pachete de cocaină. Traficanții aveau permis de conducerea de tip B, nu și E-ul necesar pentru remorcă. Ca să scape de polițiști, traficanți le-au dat fiecăruia 2000 de euro șpagă.

Care e povestea operațiunii și cine e liderul grupării. Profilul liderului operațiunii este demn de Netflix. E vorba de un libanez din Brazilia, Joseph Nor Eddine Nasrallah, poreclit Sheik-ul, potrivit datelor furnizate DIICOT de către americanii de la DEA (Drugs Enforcement Agency – agenția americană de combatere a drogurilor).

Între 2007 și 2018, Sheik-ul a fost condamnat în Liban la 5 pedepse de închisoare pe viață, potrivit datelor comunicate DIICOT de către Interpol Beirut. Cu toate acestea, libanezul era binemerci în Brazilia și ar fi negociat cu columbienii, în statul Amazonas, cocaina trimisă spre România, potrivit informațiilor primite de DIICOT de la DEA.

Cocaina era ieftină în Brazilia, însă ajunsă în Europa, numai cele 1,8 tone capturate ar fi valorat 200 de milioane de euro în stare pură și 600 de milioane de euro, prelucrată.

<<Cocaina avea un preţ foarte scăzut la plecarea din Brazilia, respectiv 5.000 USD/kilogram, la care se adăugau cheltuielile de transport, ajungând la un preţ final de 8.000-9.000 euro/kilogram în ţara de destinaţie din Europa, în funcţie de cantitatea livrată, care niciodată nu era mai mică de 500 kilograme, deoarece în caz contrar această „afacere” nu mai era rentabilă>>, arată DIICOT.

În octombrie anul trecut, Sheik-ul a fost arestat de brazilieni și își ispășeste o condamnare de 22 de ani de detenție în penitenciarul „Paulo Luciano Campos” din statul Sao Paulo, oraşul Avare.

La începutul lui 2019, pe când era liber, libanezul ar fi fost contactat de sârbii de la Balkan Cartel care i-ar fi propus să le livreze cocaină destinată pieței din Serbia, dar și pieței occidentale. A trimis o navă cu 3 tone de cocaină pură din portul Belem, Brazilia. O tonă ar fi rămas în Turcia, prețul cerut de traficanții turci pentru trecerea prin strâmtorile Bosfor și Dardanele.

Cele 2 tone rămase au fost aduse în apele românești cu două nave, una sub pavilon insula Marshall, alta sub pavilion ucrainean. Drogurile au fost aruncate în mare, la 20-30 de mile de țărm, într-un interval de 33 de minute, cât navele nu au transmis semnal AIS (Automated Information System). Din mare, drogurile au fost preluate cu 2 bărci cu motor.

Pentru colectarea pachetelor de cocaină din apă, sârbii de la Balkan Cartel ar fi angajat mai mulți spanioli specializați în așa ceva. Aceștia au venit în România în martie anul trecut special pentru această operațiune și ar fi fost ajutați de 6 români și un ucrainean. În total, 15 persoane.

Ghinionul traficanților ar fi constat în vremea nefavorabilă și a faptului că zona în care au navigat cu bărcile pline cu cocaină este plină de bancuri de nisip. Așa s-a ajuns la faptul ca una dintre bărci, cu o tonă de cocaină, a naufragiat la Sfântu Gheorghe. Alte pachete cu sute de kilograme de cocaină au fost găsite pe litoralul românesc sau în apele Bulgariei.

Traficanții au reușit să fugă totuși cu a doua barcă și cu 30 de pachete a câte un kilogram de cocaină. Procurorii au găsit până la urmă barca parcată într-o benzinărie pe centura Capitalei, pe sensul de mers către Domnești, dar mai erau doar 3 kilograme de stupefiante în ea.

Pe lângă cei 2 polițiști, doar un român, Silviu Augustin Pălăcean, și cei 2 șoferi sârbi au fost prinși și arestați, restul au mandate de arestare în lipsă. Vezi aici.

Ceilalți membri ai grupării dați în urmărire internațională sunt, potrivit Tribunalului București:

* Antonio Domenech Duran

* Juan Edgar Palacios Leon

* Alin Bogdan Şugar

* Pedro Ruben Palacios Leon

* Iuliana Matei

* Jesus Alvaro Henares Calero

* Augustin Iosif Şugar

* Rostyslav Kirnos

* Alexandru Postolea

* Predrag Stojic

* Gabriel Manole

* Claudiu Alexandru

* Antonio Juan Nieto Sabater

Pe 27 octombrie, Tribunalul București a declinat acest dosar către Tribunalul Tulcea, după un conflict negativ de competență soluționat de ÎCCJ.

Clasare pentru polițiștii de frontieră

Procurorii DIICOT au dispus clasarea cauzei față de polițiștii de frontieră de la punctul de lucru Sfântu Gheorghe și față de cei de la Garda de coastă – Grupul de Nave Sulina, chiar dacă polițiștii au interacționat cu traficanții, dar nu au raportat acest lucru, iar radarul SCOMAR nu a funcționat exact când traficanții descărcau cocaina, potrivit rechizitoriul DIICOT.

DIICOT a renunțat la acuzații împotriva polițiștilor, întrucât ”acțiunile/inacțiunile acestora nu au fost săvârșite cu forma de vinovăție cerută de lege, respectiv faptele nu sunt prevăzute de legea penală”.

Nu există elemente probatorii solide care să constituie temei pentru angajarea răspunderii penale a angajaților Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, având în vedere că răspunderea penală este ultima ratio în registrul răspunderilor juridice care pot fi angajate față de o persoană și că aceasta trebuie fundamentată pe un probatoriu al cărui standard se situează la nivelul dincolo de orice banuială rezonabilă”, arată DIICOT.

Procurorii arată că radarul poliției de frontieră nu a fost funcțional din 16 martie 2019, inclusiv pe 17 martie 2019, când traficanții au aruncat cocaina în mare și au colectat-o din apă.

Contractul privind serviciile de mentenanță ale radarului SCOMAR, care trebuia să protejeze granița de est a UE, expirase din 2017, iar un nou contract a fost încheiat abia la sfârșitul lui 2019.

”Introducerea cocainei pe teritoriul României a survenit și în condițiile unor disfuncționalităţi tehnice la sistemul SCOMAR, astfel cum rezultă din probele administrate în cauză”, arată DIICOT.

Din examinarea traseului navei (…), în perioada 16.03.2019 – 18.03.2019, reiese că aceasta a navigat pe lângă țărmul vestic al Mării Negre, iar la data de 17.03.2019, în intervalul orar 12:30-14:19, nu s-a recepționat semnal A.I.S. (Automated Information System), acesta fiind intervalul de timp în care au fost aruncate în mare pachete cu droguri”.

Acest lucru s-ar explica prin faptul că radarul Poliției de frontieră era stricat, spun procurorii DIICOT.

Cu privire la disfuncționalitățile sistemului de supraveghere S.C.O.M.A.R. (Sistemul Complex de Observare, Supraveghere și Control al Traficului la Marea Neagră), în registrele de informări operative de la G.N. Sulina și Garda de Coastă Constanța figurează consemnat la data de 16.03.2019 faptul că radarele și camerele S.C.O.M.A.R. au fost oprite și faptul că despre acest aspect a fost informată conducerea (…)

S.C.O.M.A.R. are ca principal obiectiv asigurarea supravegherii frontierelor maritime românești, precum și a celor ale U.E. și constituie o componentă a Sistemului Integrat pentru Securitatea Frontierei. Atât din adresa anterior menționată, cât și din adresa (…) a M.A.I. (…), respectiv (…) a I.G.P.F. (….), rezultă că Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră nu avea obligația de a informa Ministerul Administraţiei şi Internelor cu privire la defecțiunile survenite la sistemul S.C.O.M.A.R. și că structurile teritoriale ale Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră achiziționează serviciile de reparații ale sistemului prin fonduri financiare de la bugetul de stat.

Din anul 2017, contractul, ce avea drept obiect serviciile de mentenanță a sistemului, a expirat, iar procedurile de licitație pentru achiziționarea acestor servicii, gestionate de către Ministerul Afacerilor Interne erau încă în derulare la finele anului 2019”.

În plus, procurorii arată că un polițist de frontieră a interacționat cu traficanții. I-a depistat că nu aveau permis pentru conducerea unui vehicul cu ambarcațiune.

Inculpații (traficanții – n.r.) erau îmbrăcați destul de subțire pentru acea perioadă a anului, nu aveau pelerine de ploaie și nu păreau a fi pescari, conform declarațiilor martorilor. Cei trei martori au susținut că agentul de poliție de frontieră (…) a raportat la GN Sulina și la SCOMAR datele de identificare ale celor 4 inculpați și ale ambarcațiunilor, dar în registrele de informări operative de la cele două unități nu există înregistrări asupra acestor aspecte la data de 17.03.2019”, arată DIICOT.

Cu toate acestea, procurorii au clasat acuzațiile aduse polițiștilor de frontieră și de la Garda de Coastă.

Notă: Alex Costache este jurnalist și la Știrile TVR. 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

29 comentarii

 1. De cand Radu Mazăre numai e in Constanța sa controleze portul traficanții de droguri și alte produse interzise apelează la acțiuni extreme cu ajutorul aceluiași personal care împărțea șpagă cu Mazăre. Altfel intrau toate tonele frumos fără scăpare prin portul Constanța și toată lumea era fericita.

 2. Este interesant cum politistii care nu au respectat legea au primit clasare.

  Unde este kiwi ci statul dw drept?:))

 3. Sunt curios ce face DIICOT-ul cu ele si daca mai are si celelalte tone(de-a-lungul anilor…)… Tare mi-e ca s-au intors pe „Piata” … Ei le baga, ei le scot … Democratie !

  App, am o teorie(ca-s mai teoretician de fel) : Tot ce se incadreaza in detrimentul „Penal” ar trebui sa intre intr-o sectie de psihiatrie, nu la puscarie, pt. ca am motive serioase(eu si o armata de oameni la fel de destepti ca mine) sa cred ca atunci cand ajungi „Penal” nu esti sanatos psihic. 🙂

  Puscaria nu invata pe nimeni nimic. Risipa de bani si distrugeti viata unor oameni cu probleme. Nu le stiti povestea dar le distrugeti viata. 🙂 Habar n-aveti pe ce lume traiti. 🙂

  • Sparanghelistule IQ’ist, lasă vrăjeala și lobby-ul de doi bani. Dacă era într-adevăr deștept, papushe, inventai ceva util, luai Nobelu’, înființai o firmă IT care peste 5-10-15 ani te făcea un miliardar. Nebunia nu scuză faptele penale.
   Multe genii, pentru a descoperi ceea ce alții nu au descoperit, trebuie să fie diferiți mental și să aibă o perspectivă diferită asupra lumii observate. Cu cât diferența de percepție și de interpretare este mai mare, cu atât este percepută de ceilalți ca „nebunie”. Sigur că multe genii au dramul lor de nebunie, dar ei își consuma “nebunia” în cercetare.

   Tu te complaci in postura de “penal” arogant, esti repede să-i jignești pe alții a căror muncă nu ai capacitatea intelectuală să o înțelegi, și-ți folosești limba aia ascuțită să faci mai mult rău decât să aduci fericire. Restructurează-te!

  • Dacă sensibilu’ din tine s-a simțit abuzat emoțional de limbajul meu, digeră critica pe unda EM cu un gram de 528 Hz, sub ce formă vrei tu de la mine.

   Sigur că pușcăria nu este pentru tine. Eu te-aș băga intr-o casa drăguță cu grădină și te-aș exploata intelectual până aș reeduca rebelul din tine și l-aș manipula să-și folosească timpul și IQ-ul pentru binele omenirii. Prostovanule. :))

  • Vezi, Scufito, ca te afli in anti-teza. Evident ca nu-i o scuza pt. ‘Penal’ dar trebuie s-o gandim la temelie : Educa „Puscaria” pe cineva ? Eu nu vad decat oameni ruinati ruinati complet. As face sute de spitale de psihiatrie in loc de ‘puscarii’.

   Ai impresia ca ‘geniul’ meu nu lucreaza pt. ‘binele omenirii’ ?

   Uite. atac o problema fundamentala dintr-un unghi diferit.

   Ii am in spate pe Pinker si pe Harris.

   Daca vrei sa ne tavalim iar ‘intelectual’, ma retrag frumos in dimensiunea mea.

   Lasa-ma cu „Hz-ii” ca-s aberatie totala, vezi, iar aberezi …

   Nu ti-am citit cartea, am citit doar numele capitolelor + toate concluziile pe care le-am tras din discutia noastra colosala(as zice) si la capitolul asta esti doar o amatoare semidocta, nu stiu de ce continui …

   Frecventele la care vibreaza ADN-ul sunt mult mai subtile si inca nu-s „Publice”. Uite, ma provoci …

  • Legat de pt. cine lucreaza de fapt DIICOT, SRI & Co. , mi-e groaza sa aflu Adevarul.

   Prea multe pattern-uri cu ‘background’ istoric in spate, doar in RAP-ul american … (stiu in ce subiect ma bag)(Asa, un exemplu mai ‘zdravan’, l-as da pe Chomsky).

   Legat de geniu … La cat de nebun sunt considerat eu, worldwide, ma incadrez lejer. :))

   Aveam o analogie…(stiu ca-ti plac)… : Diferenta intre ‘geniu’ si ‘nebunie’ este ca cea dintre vagin’ si ‘anus’. :*

   Hai ca Lupul isi stie meseria ! :))

  • DIICOT, SRI & Co. sunt finantate din banii platitorilor de taxe, deci cetatenii sunt stakeholderii finali. Institutiile astea trebuie auditate de cei mai buni profesionisti independenti de pe piata, iar rapoartele de audit trebuie diseminate cu populatia.

   Auditurile si accesul in aceste structuri din pacate (cel putin pe partea de perchizitii informatice) au fost oferite predominant unor firme dubioase, mici si mafiote, finantate de mafioti dovediti, pe care de altfel le-am si raportat la OLAF, ramanand ca prin 2023 sa apara si in spatiul public rezultatele investigatiilor.
   In rest, este binecunoscut faptul ca tranzactiile majore cu droguri intr-o tara se fac cu acordul agentiilor centrale de intelligence, mai exact cu acordul coruptilor cu imunitate din aceste structuri, care au acces nemeritat la informatii secrete si privilegiate si fac afaceri ilegale in favoarea lor. Niste oameni inferiori romanului mediu care se cred mari zei. Acesti profitori trebuie pusi la locul lor de cei cu o inteligenta si etica net superioara lor, ca mine, si poate ca tine, daca mai lucrezi la etica aia.

  • Te rog să nu mai folosești cuvinte vulgare sau aluzii sexuale de homălăi când vorbești cu mine. Nu-ți permit așa ceva. Pune mâna pe carte și culturalizează-te. E păcat că nu mai poate vorbi omul lucruri serioase cu creativul intelectual din tine pt că tu nu te mai poți controla. Esti într-o decadență spirituală accelerată și numai la f+tut te gândești. Post negru 7 zile și abstinență sexuală 2 ani și vei înțelege viața și din alte perspective. Cum poți să spui că iubești pe cineva când te comporți așa?
   Iubirea se dovedește în primul rând prin gesturi lipsite de egoism.

  • Scufito, iar esti naiva… „Stakeholder” esti doar cand deti informatia completa. :))

   Legat de ‘vulgaritate’, etimologic, vine din popor … Eu-s un taran obisnuit, ce vrei de la mine ? :)) Zici ca vrei sa ma domini intelectual … Sa nu fii Sharon Stone din ‘Basic Instinct’ si eu Marlon Brando din ‘Last Tango in Paris’. :))

   Ai tu ceva cu sexualitatea … Ti-am zis, e timpul sa devi mamica … D’asta tii s-a urcat la cap toata abureala … Constiinta este doar electro-magnetism intr-o forma complexa. La 24 de ani dezvoltam o teorie cum Soarele(si Stelele in general) ar avea Constiinta. Nu m-am pus sa scriu ca n-avea niciun sens. :)) Am baut cateva tone de alcool intre timp …

  • *detii :*

  • *devii :-„

  • @Exegeza, Tu ești genul dominant, sigur că da. Dar și eu mă specializez să țin sub papuc bărbații Alpha. Lucrez din umbra să manipulez mental bărbații cu potențial și să-i transform din milionari în miliardari. Ție iți mai permit din când în când să mă domini intelectual :)), ar trebui să te bucuri că sunt atât de generoasă.

   Nu văd nicio legătură intre mine și ușuratica eroină interpretată de Sharon Stone în “Basic I” (sunt mai degraba The Iron Lady cu un limbaj mai colorat si mai inovativa) și nici vreo asemănare intre tine și atașamentul emoțional și gândurile sinucigașe ale lui Brandon în „The last tango în Paris”. Mai degrabă asta: https://www.instagram.com/p/CG8GpyzBbAS/?utm_source=ig_web_copy_link

  • Te voi lasa sa ma domini, dar nu intelectual(nu cred ca-i posibil), sa vedem ce stie una ‘mai sfanta ca Papa’ … Sunt al dracu de curios … :X:*

 4. Esti un lup nerafinat. Un taranoi salbatec fara maniere. Nu stiu ce o sa ma fac cu tine.

  Cauti cu lumanarea niste agresiuni verbale azi de la mine si le vei primi:
  “Bine ca n-ai citit cartea, rezulta ca parerea ta este fix din burta!
  Opiniile’ti asupra lumii sunt destul de obtuze, conspirationiste si rigide, deci sunt demne de nebagat in seama in dezbaterile pe teme de natura stintifiica si multidiciplinara care necesita cunostiinte stiintifiice aprofundate. Tu pari un conspirationist care se educa din videclipurile de pe YouTube. Ai avut tu 10 la anatomie, genetica, neurostiinta? Eu am avut. Ai avut tu 10 la AI, matematica, economie, ai tu +4 ani de educatie formala peste nivelul de masterat, ai citit tu in medie 50 de carti anual, cateodata 80? Eu am facut toate lucrurile astea. Deci? Despre ce vorbim?

  Iti bazezi criticile pe alea 30 de carti pe care le-ai citit in total in viata ta si pe care le repeti obsesiv , si ai tupeul sa dai in cap interlocutorului si sa-l plesnesti cu cuvinte dure cand nu esti de acord cu el. Si toate astea fara insa ca experti externi sa-ti fi recunoscut tie capacitatea intelectuala de a intelege f. aprofundat conceptele din domeniile stiintifice in discutie sau abilitatea ta de a face corelatii intre idei din domenii diferite.

  Vei citi tu cartea dar cand vei mai creste. Probabil pe la 65 de ani. Vei realiza atunci ce nu vrei sa vezi acum si iti va parea rau ce jigniri mi-ai adresat. Sau, vei deveni mai civilizat in limbaj, mai umil, mai empatic in conversatiile cu ceilalti, si poate vei invata niste lucruri exclusiviste de la mine foarte curand.

  • @Exegeza grobianule

  • Sunt curios care s-a mas_turbat mai mult … :)) Vezi sa nu ma faci caine de vanatoare, ca se alege praful de mine. :))

   Zici de conspiratii, dar citeste ce zici mai sus : „E bine stiut ca bla bla bla, oligofreni cu ego-uri colosale baga narcotice in tara … ” Uite, nu e absolut deloc ‘bine stiut’.

   Cand auzeam, mi se parea aberatie de grad 33. Acum, ma gandesc ca nu e logic altfel.

   + ca tot „Interesul National” din ultimii 30 de ani nu se simte absolut deloc …

   Nu e ca si cum SRI-ul n-ar avea acces la fiecare scandurica care se taie in tara asta … Si vorbim de camioane care cuprind perimetrul Romaniei. 🙂 Despre ce vorbim ?

   Ar trebui pusi sa recupereze tot lemnul si, daca nu se poate, sa taie de la aia unde l-au vandut(cu manuta lor, evident). 🙂

  • App, despre asta e vorba: Mafia cu Imunitate: https://recorder.ro/regele-pandemiei

   Astia fac afaceri nemernice de peste 30 de ani si n-are absolut nimeni ce sa le faca. Doar sa afle UE de ei si nici macar atunci … Aici se duc Banii Romaniei ! 🙂

   Din motive de securitate personala, renunt complet sa ma prezint pe site-ul asta, uite in ce lume traim, n-am chef sa fiu linsat pt. unii care habar n-au pe ce lume traiesc.

   Ti-am zis, s-au mai descurcat ei in cazul Hexifarma …

  • @Exegeza, Scufița Roșie este titlul unei povești inocente pentru copii, dar văd că tu deja ești pe role play-uri. :)) Mi-am lat nick-ul acum o luna când m-am îmbrăcat într-o pelerina roșie cu cizme lungi într-o zi ploioasă de toamnă și semănam cu scufiță roșie. Nu mai zic de anii când aveam părul lung saten-roscatiu. Bine că nu m-ai catalogat „PSD”. Ha ha.

   Stiu cine ești, ți-am spus și în cealaltă conversație. Dar stai liniștit, secretul tău este în siguranță cu mine, iar restul sunt prea fraieri și prea dezinteresați ca să afle cine ești.

   Nu are sens să-ți imaginezi repercursiuni ale comunicariilor tale în online. România este țară UE și libertatea de exprimare este protejată prin foarte multe legi.

   Dacă mie nu mi s-a întâmplat nimic când am criticat membrii familiei roiale într-o țară cunoscută pentru încălcarea severă a drepturilor omului, în care intelectuali locali au fost încarcerați pentru mult mai puțin, – și nu au îndrăznit să se atingă de mine pentru că le-am spus clar că am conexiuni care mă respectă și vor interveni imediat cu sancțiuni severe internaționale împotriva lor și a țării lor și vor mediatiza cazurile lor criminale, printre conexiuni fiind advisori-decidenti pe la marile fonduri de investiții care manageriaza $trillioane in total, investitiori, antreprenori cunoscuți, mari trusturi mass media … cred că pot să manageriez eficient situații riscante prin Romania, nu că a ta ar fi riscanta. Lool

   Lumea nu cunoaște dedesubturile tranzacțiilor cu dope fairy dust pentru că nu citește și nu se documentează; informația exista încă din 1990. Citește cartea “The Food of Goods”, chiar și pe diagonală, și vei găsi undeva pe la pagina xyz, în paragraful de jos, mai multe detalii ref. la ce am scris vi-a-vis de tranzacțiile dope.

  • Te astept la mine. :)) Vezi cu ce parfum te dai … Sunt curios daca ma nimeresti …

  • Vino si c-o traista de carti, ‘the best of the best’, cum umbla Bill Gates, de zici ca-i nebun. :))

  • Ce vrei tu nu va fi posibil până când nu faci niște compromisuri și te mântuiești, Lucifericule. Cât despre dansul tău delirant pe ritmurile plăcii de vinil expirate cu Ad Hominem /atacuri personale cum că n-am copii și insinuezi că-s escortă, f+ck you!, & iată explicațiile (lungi) că și așa geniul din tine este greu de cap și înțelege greșit dacă nu are detalii:

   1. În primul rând, și statistic vorbind, femeile cu o educație și carieră comparabile cu a mea se căsătoresc pe la 38 de ani și fac copii după 38. Mai am timp.

   2. În al doilea rând: sex și copil în afara unei căsătorii nu voi face nici în ruptul capului!
   De căsătorit nu m-am căsătorit pentru că standardele mele sunt greu de atins.
   Eu dacă sunt virgină, de ce să mă mulțumesc cu un bărbat care este mai puțin decât sunt eu? Nu vezi că azi toți sunt curvari, nu mai găsești niciunul virgin, frumos, educat, isteț și cu inteligență emoțională?

   Nu sări și mă judeca. Am dreptul să pretind de la un bărbat exact calitătile pe care le am eu.
   Sigur, probabil că nu va fi un mare “păcat” si nu voi acumula karma dacă în loc de virginul isteț și frumos pe care îl merit, și care probabil nu există, accept un bărbat care a avut relații normale în trecut (nu curvar), dar care mă respectă și este fidel în prezent când există relația.
   Intrebarea este ce afinitati ai tu pentru fidelitate. Zero barat.

   3. Nu aș putea in veci vecilor să am o relație intimă cu un bărbat cu care nu am chimie, respect, iubire reciprocă. Pur si simplu asta sunt si nu mă interesează ce cred altii.
   E viața mea, valorile mele, standardele mele. Corpul meu, templul meu.
   În templul meu și in intimitatea mea cu frecvențe divine va avea acces și va intra doar un bărbat cu care voi avea chimie, respect si iubire reciprocă. În niciun caz un bărbat care se culcă cu și plătește prostituate infecte. Ăștia sunt din alte clase spirituale la nivelul cărora nu mă cobor. Puritatea fizică și spirituală sunt foarte importante pentru mine.

   Mulți critică pentru că ei practică “sexul ca sport” cu diverși și nu înțeleg valorile și principiile altora. Criticile care vin de la cei care nu se află la același nivel al evoluției spirituale la care mă aflu eu … nu mă interesează. Ei critică pe cei ca mine, dar apoi tot ei se lamentează de STD-uri, virusuri, drame emoționale, copii neplanficați, avorturi, etc. Cel puțin auto-disciplina &abstinența mea sexuală m-au scutit de toate astea.
   Tu trebuie sa te mântuiești. @Luciferic

  • Apariția ta în toată povestea asta are un scop. Pe de o parte, tu te auto-declari ca fiind diavolul care vrea să se mântuiască și care este pe traseul ascensiunii,, pe de altă parte eu sunt fotonul, îngerul desprins din “Dumnezeu” care a coborât pe Pământ să experimenteze altceva decât Raiul și să îndeplinească o misiune,, ne-am intersectat aici, în punctul în care ajung doar 0,001% din suflete când încep să descifreze tainele conștiinței umane și universale – tu din prisma experiențelor din infern spre ascensiune, eu din prisma experiențelor din Rai spre Pământ. Poate scopul meu este să completez diavolul care vrea să se mântuiască, iar al tău este să înveți îngerul căzut să trăiască.
   În definitiv, pe Pământ, unde „răul” și „binele” coexistă, nu poți decât să creezi un cerc complet din “îngeri” și “demoni”, Alfa și Omega.

   Tu trebui să conștientizezi și să accepti că în dimensiunea asta există oameni cel puțin la fel de inteligenți ca tine, dar cu talente în alte domenii de specialitate (din sfera intelectuală, nu neapărat artistica). Și nu uita: un om deștept va învăța și de la unul prost. Unul prost de la alții, niciodată!

  • Esti compromisa, draga mea. :)) Cum vine vorba de partea asta sensibila numita ‘familie’, incepi sa scartai si sa delirezi grav. Tu-ti imaginezi ce crede un psihiatru daca aude pe una vorbind asa, si la 38 de ani … (un pic peste 30, pt. tine inseamna 38) :)) …Nu degeaba aveai tu range-ul max. 47 … parea suspect altfel … Evident ca c-un copil n-o sa te culci, nici eu nu m-as culca … :)) Ideea e ca-i de fapt tarziu. Am niste prieteni ai caror parinti nu i-au facut tarziu…34 … si-s batrani acum … Chiar in seara asta ma gandeam : ” Ma, ce drq. fac ? ” E un subiect serios dar uite cum discutam off-topic-uri absolute intr-o ghena infecta de articol despre niste rataciti absoluti, pe care i-as ajuta, de s-ar putea, dar nu -si doreste ‘sistemul’ …

   Esti batranica, draga mea. Aberezi ca la Obredgea. :)) Sa stii ca-mi permit sa aberez raportat la CV-ul meu tabula rasa, nu stiu de tine … Si la ‘munca’ batii campii in halul asta ? Nu cred.

   Tind sa cred ca de fapt esti totusi ‘securista’ care m-a analizat foarte atent toti anii astia. De fapt, o echipa foarte bine pusa la punct in spate. Ce drq. doriti de fapt, drq. stie. Vreti sa aflati daca as lucra pt. voi ? In niciun caz pt. ceea ce reprezentati acum. Eu chiar cred in Bine, nu stiu de voi … Daca ma ia drq. intre timp, ghinion, ‘shit happens’. Si asa, multi strabunici s-au sacrificat ca eu sa fiu viu si sincer, nu stiu daca s-a meritat + ca nu stiu cum as putea sa ma compensez … Sa dau viata mai departe ca s-o distruga altul ? Ma depaseste …

   Ai zis ca ne auzim dupa 7, acum te dai la fund … Bluderesti mult … E nasol cand nu se ridica nimeni la nivelul tau si m-ai gasit pe mine, ultimul terchea-berchea. :))

   Treaba cu tine e ca ai atata dopamina in creier incat nu ne-am intelege vreodata, esti lacoma, devorezi mereu, eu-s la fel … Ne consumam repede … Bine, eu am niste avantaje pe care nu tu nu le ai … Daca esti la nivelul meu intelegi deja despre ce vorbesc. Fie, e irelevant, chiar n-o sa mai intru-n ghena asta de site. In special sa scriu ca sa nu se posteze sau mai stiu eu … Aia e, esti compromisa, nu te mai aprinde. Ignora-ma, pierzi timpul, crede-ma(Fie tu si ‘securista’) … Chiar aveti treaba mai buna de facut. Macar s-o faceti ! :))

  • Exegeza, […]Luciferic, de eBooks pe un USB drive amplasat șic în gentuță cool ai auzit?

   Hai recunoaște că ți-am găsit numele real și profilele de media sociala. :)) M-am plictisit de scris si acum am regrete ca am pierdut vremea.

   Fii barbat si comunică cu mine de pe identitatea ta online reala de acum incolo!!
   Ai uitat ce mi-ai promis acum 10 zile? Esti un NESERIOS!

   După ce realizezi ce meriti, mai vorbim despre “grădinăritul” pe frecvențe divine: despre preferintele tale pentru plaje braziliene sau poate pentru o potentiala asortare a unui mic arbust în format triunghiular sub Muntele meu Venus cu forma geometrică a pădurii de sub gurița de rai aflata in proprietatea ta, despre potențialul tau acces la gradină pentru mirositul crinului, etc. … un bărbat sexy și rău merita să fie iubit ca la carte, hranit, ingrijit, respectat, dar numai daca ma respecti tu primul.

   Si da, imi place poza ta cu ciupercile, sa stii! Dovedesti ca esti într-adevăr mai deștept decât mine în domeniul micologiei. Iti recunosc suprematia absoluta in acel domeniu important, frumosule. Haha! Felicitări! :))

  • @Exegeza: Batranica?! Tu esti mosulica, handicapatule! Esti mai batran decat mine.
   Ai 40 in buletin si arati de 40!
   In realitate eu arat mai tanara decat Diana B. (25 ani) USR cu care ai zis ca m-ai confundat si careia i-ai scris „saru’mana?”. Prostovanule.
   Blegule.

 5. @Exegeza, comentariul tău a apărut cu +12 ore mai târziu. Dacă l-aș fi văzut când trebuia, aș fi intrat mai puternic în tine.
  Ajunge cu limba ascutita care improsca mizerii, golanule! am mai puțin de 38 de ani, mârlanule!, tu ești pr*st?, nu știi să citești? În plus, arăt cu 10 ani mai tânără decât vârsta mea, datorită veganismului și sportului practicat constant…Dar până la urmă nu e vina mea că tu ai gusturi de pedofil.

  Și nu-ți permit să mă faci securistă, pot ușor să te dau în judecată! listele cu securiștii până în 89 (când eu aveam 4 ani) pot fi accesate oricând. Vreau să văd eu cum vei demonstra că eu spionam din cărucior și cu biberonul în gură pentru securiști, fra.ere!

  Un simplu background check poate arata ca in viata mea n-am avut nicio treabă cu „serviciile” de niciun fel, libel.osule. Dar tu esti prea pr*st sa te documentezi corect. Am lucrat în sectorul privat, CV-ul meu este public. Faptul că am studii pe intelligence, emotional intelligence și mai nou pe Artficial Intelligence este pentru că îmi place să știu totul, pentru mine. Deci. Marș și atacă adevărații turnători & securiști.

  În fine, nu mai avem ce discuta, Nu avem chimie. Deși datele indică că ești o anumită persoană în realitate… care mi s-a părut cerebrală, frumoasă, generoasă prin activitățile civile în care este implicată , chiar admirabilă, tu nu ai cum să fii persoana respectivă; tu AICI nu ești zdravăn la cap deloc, băiete.

 6. @Exegeza, Tu nu poți să apreciezi pe alții pentru că ești orbit de narcisism. Te consideri superior intelectual când tu de fapt ești doar puțin peste mediocru pe IQ + EQ + SQ. Dacă nu ai întâlnit oameni mai deștepți decât tine înseamnă că te învârti în cercurile greșite.

 7. @Exegeza, Luciferic, Sys32, […]
  Las-o baltă. Nu avem chimie. Nu mă respecți. Mă enervezi. Mă jignești. Mă plictisești. Ești neserios. Nu avem ce discuta.