G4Media.ro

EXCLUSIV Rechizitoriul în cazul “Cocaina din mare” / Cărăușii sârbi au descărcat…

EXCLUSIV Rechizitoriul în cazul “Cocaina din mare” / Cărăușii sârbi au descărcat la Tulcea 30 de saci de rafie cu cocaină / Au fost descoperiți de doi paznici după ce au lăsat cheia pe roata unei autoutilitare

Rechizitoriul celor doi șoferi sârbi arestați în martie la Tulcea în cazul “Cocaină din mare” conține detalii spectaculoase, potrivit documentului pus la dispoziția G4Media.ro de Tribunalul Tulcea în baza legii 544/2001. Vezi aici numele celor doi cărăuși sârbi judecați la Tulcea.

În rechizitoriu se arată că cei doi sârbi au transportat cu două autotrenuri cocaina ambalată în 30 de saci de rafie și au încărcat-o într-o autoutilitară Opel, dar au fost descoperiți de paznicii unei firme din comuna Sarichioi, județul Tulcea. Aceasta după ce sârbii au lăsat cheia autoutilitarei pe o roată și a fost descoperită de paznici.

În seara zilei de 21 martie, unul dintre paznicii firmei din Starichioi, unde au parcat sârbii, i-a văzut pe cei doi cărăuși că se certau din cauza faptului că era prea puțină cantitate de cocaină întrucât restul, aproape o tonă, naufragiase și a fost găsită de autorități câteva zile mai târziu într-o barcă răsturnată.

Paznicul a luat un pachet ambalat pe care scria Cartier și l-a predat poliției după care a încuiat autoutilitara Opel și a pus cheia la loc pe roata stângă față.

Ulterior – notează procurorii DIICOT Tulcea – în seara aceleași zile de 21 martie, cei doi cărăuși sârbi s-au întors, au încărcat cocaina într-un autotren și au plecat. Pe traseu, ar fi schimbat marfa dintr-un tir într-altul pentru a i se pierde urma.

Cei doi sârbi au fost prinși unul în Bușteni, altul la vama Porțile de fier din județul Mehedinți. Cel din Bușteni conducea un autotren cu remorcă, fără droguri asupra lui, dar cu 7 locașuri pentru disimularea stupefiantelor. Cel de-al doilea sârb prins la Porțile de fier era în mașină cu alți 3 cetățeni sârbi dintre care unul era polițist de frontieră și un altul vameș, potrivit unor surse judiciare.

Cel de-al doilea autotren a fost găsit la Buzău, însă nu este foarte clar din rechzitoriu dacă cei 30 de saci de rafie albă cu cocaină au fost găsiți de anchetatori.

Autoutilitara Opel unde au fost inițial drogurile a fost găsită în parcarea firmei Glacial Prod din Starichioi și mai erau în ea doar hârtie igienică și mănuși chirurgicale.

Ce au declarat cărăușii sârbi la anchetă. Potrivit rechizitoriului, șoferii au declarat că nu au știut unul de altul și că un coleg de-al lor, cu care s-au întâlnit la București, le-a propus să transporte tablouri și cărți în valoare de 250.000 de euro în Uniunea Europeană.

Alt dosar la DIICOT central. Potrivit unor surse judiciare, procurorii DIICOT au format un al doilea dosar penal în care încearcă să îi prindă pe liderul și ceilalți membri ai grupării despre care se face referire și în rechizitoriul cărăușilor.

Citește aici rechizitoriul din cazul “Cocaina din mare”

Foto: Pachete cu cocaină găsite în Marea Neagră (Sursa: DIICOT)

Revenim cu detalii.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Asa de puternic sunt secretizate numele martorilor… ca se vede tot.

    • Nu doar numele martorilor sunt vizibile… Puțin zoom pe pagină și se poate citi tot rechizitoriul fără probleme.

  2. Nici nu se poate citi numele inculpatilor, a martorilor si a altor elemente secretizate in scanare.. In maniera tipic romaneasca, pana si evidentiatorul e de proasta calitate.
    Rugam a se sesiza DIICOT si organele competente in aceasta privinta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.