G4Media.ro

Caraş-Severin: Restricţii în şase localităţi din cauza creşterii numărului de cazuri COVID

Caraş-Severin: Restricţii în şase localităţi din cauza creşterii numărului de cazuri COVID

Autorităţile din judeţul Caraş-Severin au instituit restricţii în şase localităţi din cauza creşterii cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2, acestea urmând să intre în vigoare începând din 16 septembrie, a informat miercuri Instituţia Prefectului, relatează Agerpres.

Hotărârea a fost luată în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin, convocată de prefectul Cristian Gâfu, ca urmare a faptului că în localităţile Ciudanoviţa, Gârnic, Berzovia, Fârliug, Moldova Nouă şi Pojejena incidenţa cazurilor de COVID-19, cumulată la 14 zile, este în creştere şi se impun măsuri de restricţie.

„Măsurile pentru diminuarea impactului riscului epidemiologic la nivelul localităţilor Ciudanoviţa, Gârnic, Berzovia, Fârliug, Moldova Nouă şi Pojejena se aplică pentru o perioadă de 14 zile (16.09.2021 – 29.09.2021), urmând a fi reevaluate la finalul acestei perioade, pe baza analizei prezentate de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin”, se arată într-un comunicat al Prefecturii.

Potrivit hotărârii, în localitatea Ciudanovița se înregistrează cea mai mare rată de incidență, astfel că aici a fost instituită și carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

În cazul localităţii Pojejena s-a constatat că, din cele 21 de cazuri înregistrate, 15 reprezintă un focar bine delimitat la căminul de bătrâni din satul Belobreşca, ce aparţine de această comună, astfel că incidenţa îmbolnăvirilor la 14 zile a fost recalculată de la 7,62 la mia de locuitori, la o valoare de 2,17 la o mie de locuitori.

„În conformitate cu datele preluate de pe Alerte.ms.ro în data de 15.09.2021 la nivelul UAT Pojejena incidenţa este 7,62/1.000 de locuitori, dar DSP Caraş-Severin, în urma efectuării anchetelor epidemiologice, a constatat faptul că, din cele 21 de cazuri înregistrate în comuna Pojejena, 15 cazuri reprezintă un focar bine delimitat la Căminul de bătrâni din Belobreşca, sat aparţinător comunei Pojejena. Ca urmare, DSP Caraş-Severin a recalculat rata incidenţei în comună ca fiind 2,17/1.000 de locuitori, astfel încât la nivelul UAT Pojejena se vor aplica restricţiile din HGR 932/2021 pentru incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile mai mare de 2/1.000 de locuitori şi mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori”, se precizează în comunicat.

sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.