G4Media.ro

Carantină de noapte în weekend la Deveselu și în alte două comune…

sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Carantină de noapte în weekend la Deveselu și în alte două comune din Olt / Restricții în localitățile Brănești și Domnești din Ilfov

Comitetele județene pentru situații de urgență au decis, miercuri, instituirea carantinei de noapte în weekend la Deveselu și în alte două comune din Olt, unde rata de incidență COVID a depășit pragul de 4 la mie și aplicarea unor restricții în localitățile Brănești și Domnești din Ilfov, unde incidența este peste 2 la mie.

Potrivit instituţiei prefectului Olt, la Deveselu (incidenţă de 4,98 la mia de locuitori), Ianca (4,93) şi Fărcaşele (4,47) în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică se restricţionează circulaţia persoanelor între orele 20.00 – 5.00, precum şi activitatea agenţilor economici din sectoarele comerţ şi prestări servicii în intervalul orar 18.00 – 5.00.

Totodată, în localităţile menţionate, se interzice desfăşurarea concertelor şi spectacolelor precum şi organizarea de nunţi, botezuri şi mese festive.

De asemenea, la nivelul localităților Brănești și Domnești s-au înregistrat valori ale ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile de 2,22/1000 locuitori, respectiv de 2,28/1000 locuitori, fiind adoptate o serie de măsuri, anunță instituția prefectului Ilfov. Printre măsurile impuse se regăsesc:

  • Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere gura și nasul, pe o rază de 50 m în jurul unităților de învățământ, pentru persoanele care staționează în acest perimetru.
  • În spaţiile închise sau deschise, competiţiile sportive se pot desfăşura cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului, cu asigurarea unei distanțe de minimun 1 metru între persoane, dacă participă persoane vaccinate, care au trecut prin boală sau au test negativ de COVID. Dacă toți participanții sunt vaccinați, este permisă prezența spectatorilor până la capacitatea maximă.
  • La concerte sau alte spectacole în aer liber pot participa mai mult de 2.500 de spectatori doar dacă toți sunt vaccinați.
  • Nunțile, botezurile și alte mese festive pot fi organizate cu număr de persoane diferit în funcție de câți sunt vaccinați, astfel:
    – maximum 100 de persoane la interior sau 150 în aer liber, fără verificarea acestora
    – maximum 300 de persoane la interior sau până la capacitatea maximă în aer liber (2 mp de persoană), dacă participanții sunt fie vaccinați, fie au test negativ pentru COVID, fie au trecut prin boală
    – până la capacitatea maximă atât la interior, cât și la exterior cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, dacă toate persoanele sunt vaccinate și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.

Toate măsurile pot fi consultate aici.

Sursa foto: Facebook/ Poliția Română

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează