G4Media.ro

Capturarea Severodonețk ar duce la ocuparea regiunii Lugansk de către Rusia (ministerul…

Capturarea Severodonețk ar duce la ocuparea regiunii Lugansk de către Rusia (ministerul britanic al Apărării)

Ministerul britanic al Apărării (MOD) a publicat cea mai recentă actualizare a informațiilor privind războiul din Ucraina, în care afirmă că Rusia a crescut intensitatea operațiunilor sale în regiunea Donbas și încearcă să încercuiască orașele Severodonetsk, Lisceansk și Rubijne, potrivit Sky News.

Cu toate acestea, forțele rusești au întâmpinat o rezistență puternică din partea Ucrainei, care ocupă poziții defensive solide.

Ministerul afirmă că Rusia a obținut unele succese pe teren iar capturarea Severodonețk „ar face ca întreaga regiune Lugansk să fie plasată sub ocupație rusă”.

În cazul în care linia frontului din Donbas se va deplasa mai departe spre vest, acest lucru va extinde liniile de comunicare ale Rusiei și probabil că forțele sale se vor confrunta cu dificultăți suplimentare de reaprovizionare logistică, se mai spune în actualizare.

Bătălia pentru Severodonețk, unul dintre puținele orașe importante din estul regiunii Lugansk care este încă controlat de Kiev, devine în acest context un punct central al războiului.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Si asa devin locuitori ai stepei asiatice carne de tun… undeva la marginea Europei, dupa cum a dorit un strateg smintit si pitic din buncarul sau nuclear din muntii Urali…

  2. Mda. Vesti proaste, daca si propaganda recunoaște ca este nasol.

  3. Nu se poate…. Păi „slava hucraina”-i snopea pe mujici. Rusia era ca și cucerită, urma China la rând.

    • La rand e si ma ta