G4Media.ro

Căpitanul naționalei de fotbal a Canadei, refugiat de război din Liberia, își…

Foto: Alphonso Davies / Facebook

Căpitanul naționalei de fotbal a Canadei, refugiat de război din Liberia, își va dona toate câștigurile de la Campionatul Mondial către organizații de caritate: Canada m-a acceptat pe mine, vreau să mă revanșez

Alphonso Davies, căpitanul naționalei de fotbal a Canadei, a promis că va dona întreaga sumă pe care o va încasa pentru participarea la Campionatul Mondial din acest an din Qatar către organizații caritabile, transmite GSP.ro.

„Canada m-a acceptat pe mine, mi-a acceptat familia și ne-a dat o șansă pentru o viață mai bună. Mi-a permis să-mi împlinesc visurile. E o mare onoare să evoluez pentru Canada și vreau să mă revanșez, vreau să răsplătesc Canada, așa că am decis să donez întreaga sumă pe care o voi lua la Mondial”, a anunțat Davies, care joacă la echipa Bayern Munchen.

Alphonso Davies s-a născut într-o tabără de refugiați din Ghana. Părinții săi sunt liberieni și au fugit de războiul civil din țara natală care a făcut aproape jumătate de milion de victime. Ulterior, familia cu șase copii a emigrat în Canada, în Edmonton, iar Alphonso a fost integrat într-un program special pentru tineri talentați.

De acolo, cariera sa a cunoscut o evoluție rapidă, Alphonso Davies devenind unul dintre cei mai buni fundași din lume.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...