G4Media.ro

Canicula provoacă probleme apiculturorilor / În lipsa florilor de salcâmi unii apicultori…

Sursa foto: Unsplash/ Benyamin Bohlouli

Canicula provoacă probleme apiculturorilor / În lipsa florilor de salcâmi unii apicultori au fost nevoiți să facă deplasări de sute de kilometri în alte județe

Apicultorii timișeni s-au confruntat, încă de la începutul acestui an, cu probleme în stupină, informează Agenția de presă Rador.

Președintele Asociației Apicultorilor din Banat, Petru Doda, spune că s-au înregistrat pierderi în prisăcini din cauza perioadei de iernare și a dezvoltării târzii a stupilor pentru valorificare, la culesul la pomii fructiferi.

“La rapiță marea majoritate a stupilor au reușit să se dezvolte. Cantitatea de miere la rapiță în funcție de zone, a fost între 5;I 15 kilograme pe stup. Din cauza condițiilor meteo din perioada înmugurii salcâmului, acesta a fost compromise, iar apicultorii din Timiș au fost nevoiți să facă deplasări de sute de kilometri în alte județe. În această perioadă, caniculă generează mari probleme apicultorilor și un disconfort familiilor de albine. Teiul are o perioadă foarte scurtă de timp când secretă nectar, iar aceasta a ajuns să se suprapună cu culesul la floarea-soarelui”, spune Petru Doda.

Apicultorii totuși speră că la finele anului fiecare să fie mulțumiți de realizările stupilor proprii, mai ales după culesul la floarea-soarelui a mai precizat președintele asociației Petru Doda.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter