G4Media.ro

Candidatul liberal la Consiliul Județean Iași, Costel Alexe, afirmă că primarii social-democrați…

Candidatul liberal la Consiliul Județean Iași, Costel Alexe, afirmă că primarii social-democrați vor să treacă la PNL. În replică, Maricel Popa spune că „Alexe e un mincinos” care în loc să se ocupe de inundații inventează povești prin conferințe de presă

Ministrul Mediului Costel Alexe este candidatul validat de PNL pentru președinția Consiliului Județean. Acesta a declarat într-o conferință de presă că poartă negocieri cu mai mulți primari PSD din județ să treacă la PNL.

„Sunt foarte mulţi primari PSD şi nu doar în judeţul Iaşi care nu s-au simţit sprijiniţi în proiectele lor de către conducerile judeţene sau cea naţională PSD, pentru că acolo au cu totul alte interese. Avem şi în judeţ primari PSD foarte buni, care merită sprijiniţi în proiectele lor şi care vor să se alăture acestui parteneriat (între Costel Alexe şi primarul de Iaşi Mihai Chirica – n.r.) pentru dezvoltarea Iaşului şi a Moldovei“, a declarat Costel Alexe, conform news.ro

Alexe a mers mai departe, subliniind că i-a ajutat pe toți primarii, indiferent de culoare politică, care i-au bătut în ușă la minister:  „nu există primar, indiferent de culoarea lui politică, din judeţul Iaşi care să-şi fi dorit să ajungă la un minister şi să nu-l fi sprijinit. Oamenii de la Tomeşti, ca şi cei de la Miroslava, sunt de aceeaşi calitate umană ca şi cei de la Ciurea. Nu am separat ieşenii în funcţie de afinităţile lor politice sau de culoarea primarului. Îi tratăm pe toţi la fel, sprijinindu-i să-şi dezvolte comunităţile“, a spus Alexe. El completat că în următoarele zile va exista o discuţie în PNL Iaşi referitoare la posibila venire în partid a unor edili PSD.

În acest moment, PSD Iași numără primari în peste 60 de localități, în timp ce PNL are doar 30, afirmă președintele Consiliului Județean Maricel Popa. El a declarat că are mare încredere că va câștiga un nou mandat la președinția Consiliului Județean, ca reprezentant al PSD, și că primarii din partidul său nu au niciun motiv să plece la PNL.

„Acest domn ministru minte. E doar un mincinos care tot ce-a reușit el să realizeze în carierea sa a fost să implemnteze un proiect cu fonduri europene pentru protejarea viperelor într-o zonă în care nu există vipere. (…) Și a mai tăiat copacii seculari din Pădurea Dobrovăț. (…) Nu există niciun motiv ca primarii noștri să meargă în PNL. În mandatul meu, în intervalul 2016-2019, am atras 254 de milioane de euro, bani de la Guvern, de care au beneficiat primarii din Județul Iași. Guvernul PNL ce-a făcut pentru Iași și pentru comunitățile ieșene? Vă spun eu, nu le-a dat nimic. Nu ne-au dat bani nici măcar pentru spitalele Covid. Ne blochează proiectele, liberalii nu ne ajută de doi ani măcar cu tranferul șoselei de centură la Ministerul Transporturilor. Domnul Alexe minte cu înverșunare. De ce nu spune că Guvernul PNL a alocat 70 de bani/locuitor, pentru tot județul Iași, bani cu care poți cumpăra o eugenie?”, a comentat Maricel Popa pentru G4Media.

La ultima rectificare bugetară, Guvernul nu a alocat bani pentru Iași, în schimb, printr-un amendament propus în Parlament, județului Iași i s-a făcut dreptate, mai arată liderul Consiliului Județean Iași.

„Nu au prevăzut nimic pentru noi în proiectul de rectificare bugetară. Ulterior, cu ajutorul parlamentului s-a aprobat un amendament și am reușit să primim cei mai mulți bani din țară, respectiv 48 de milioane de lei. Dar Parlamentul ne-a sprijinit, nu Guvernul PNL”, a precizat Popa.

Șeful Consiliului Județean Iași mai spune că dacă existau primari PSD care să fie interesați să plece ar fi trebuie să o știe și el. „Nu și-a exprimat nimeni dorința să meargă spre PNL. Noi îi sprijinim cât putem pe primari, n-au de ce să plece. Domnul Alexe în loc să se ducă pe la inundații, stă în conferințe de presă să inventeze povești”, a comentat Maricel Popa (foto jos).

Sursa: Facebook/Maricel Popa

 

Sursa Foto: Sus- Costel Alexe/PNL

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Adevărul e la mijloc.

 2. nu cred ca minte, pnl primeste orice gunoi in partid

 3. Costele, mamă, cum sa vina primari PSD in PNL, tu n-ai aflat ca a inchis dl. mecanic Orban usile PNL ca sa nu mai intre traseisti? 😈 Oricum, dna. @Gabriela Constantinescu sta chezăşie pentru asta, asa ca ai cam imbulinat-o! 🙁

  Ai lasat tu vreun geam deschis, mai la ultimul vagon, si vrei sa-i bagi pe acolo?! Vezi sa nu dea dracu’ sa se agate vreunul, mai ageamiu, de semnalu’ de alarma si sa va puna pe toti in cap, ca va fraxureaza coloanele alea vertebrale din jeleu, mama lor de alegeri, si nu mai ajungeti, doamne fereste, la peronul cu urnele de vot …

  Ia sa vezi tu, Costele, ce o sa-ti faca domnul vostru Ludovic, cand o sa afle. Sau, daca nu el, cel putin @Gabriela Constantinescu. Păzea! :))

 4. Deci cei mai buni candidati PNL sunt fostii pesedisti, in frunte cu Chirica, recunoaste Costel Alexe 😀
  Oricum, toti astia vor trada PNL si se vor intoarce in PSD, mai devreme sau mai tarziu…

  • Ce-ti veni cu „mai târziu”?! 🙂

 5. Jigodia asta nu face nimic ca sa opreasca taierile de paduri, mai ales in jurul Bucurestiului unde, plm chiar nu se justifica si vine si ne zice ca e exagerare. Pentru faptul ca nu fac nimic sa permita accesul legal al oamenilor in Paduri eu NU votez PNL, M*!3