G4Media.ro

Candidaţii pentru Baroul Bucureşti solicită reexaminarea după ce au fost nevoiţi să…

Candidaţii pentru Baroul Bucureşti solicită reexaminarea după ce au fost nevoiţi să dea proba scrisă în zgomot de drifturi şi muzică tare / Protest pe treptele Palatului de Justiţie

Peste 200 de candidaţi pentru intrarea în Baroul Bucureşti au semnat o petiţie online în care solicită reluarea examenului după ce au fost nevoiţi să dea proba scrisă din 19 septembrie 2021 la Romexpo, în zgomot de drifturi şi muzică tare.

Având în vedere condiţiile improprii de desfăşurare a examenului din 19 septembrie 2021, în toate sălile de examen auzindu-se extrem de tare repetiţiile pentru concertul 5Gang, dar şi drifturile din cadrul European Car Festival, solicităm reexaminarea în condiţii normale, apte pentru concentrarea ce este obligatorie şi necesară pentru promovarea acestui examen dificil, costisitor si extrem de important pentru toţi cei ce îl susţin, în următoarele 30 de zile”, este apelul lansat pe petitieonline.ro de unul dintre candidaţi, Loredana Luminiţa Monac.

Ieri, 19 septembrie 2021, s-a susţinut examenul pentru admitere în Barou, la Romexpo. Din nefericire, cei de la UNBR (Uniunea Naţională a Barourilor din România – n.r.) s-au gândit că, din moment ce taxa a fost 1400 lei, să ne acorde în banii aştia şi un concert 5Gang şi pe deasupra şi un festival de raliuri, drifturi, să fie frumos. A fost ceva de nedescris, ireal şi umilitor pentru susţinerea unui examen atât de greu, important, ce se dă doar o dată pe an”, a scris un alt tânăr pe o reţea de socializare.

Suntem peste 300 de persoane care dorim reexaminarea în condiţii normale, decente, fără achitarea unei alte taxe, dacă se poate, deoarece nu am face decât să le mai dăm nişte bani, şi nu puţini, celor care ne-au făcut această nedreptate”, a scris un altul.

Candidaţii care au susţinut examenul pentru Baroul Bucureşti în condiţii improprii vor să protesteze luni, 20 septembrie 2021, de la ora 17:00, pe treptele Curţii de Apel Bucureşti.

Vloggerul Selly de la trupa 5Gang şi-a cerut scuze pe Facebook după ce aflat că repetiţiile trupei sale de la Romexpo au deranjat examenul de intrare în Baroul Bucureşti. Selly spune că nu a ştiut că lânga sala unde aveau loc repetiţii se ţinea examenul de intrare în Barou.

Baroul Bucuresti a organizat duminică, 19 septembrie 2021, la Rompexpo, examen de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

15 comentarii

 1. La Cluj-Napoca copii de Spitalul de Copii anual asculta cateva zile Untold non stop si nimeni nu s-a sesizat

 2. Omu’ legii, nu-i nimic, castigam la loz in plic! Mai trage o data la anul!

 3. Nici meseria de avocat nu mai e relevanta daca democratia nu e respectata in spiritul logicii

 4. Credeam ca vloggerul selly a vrut sa protesteze impotriva justiției incorecte de la noi din tara, asa cum vroia sa reformeze educația. Insa iata ca baiatul dadea doar niste tura cu mașina lui puternica pe acolo ca sa impresioneze copiii de 9 ani care il urmaresc pe social media.

 5. O rusine este acest examen care pe langa ca este imposibil de promovat mai ai si astfel de perturbatii pe parcurs , acuma 2 ani a fost la fel din motive meteorologice , conditii de lumea 3a , dar taxa ramane 1000 ron.

  Trebuie sa cada tot acest sistem incepand cu modul de examinare si evaluare ale acestor grile idioate bazate doar pe exceptii. Rusine Bucuresti , Rusine Romania !

 6. Nu înțeleg care este problema. De ce și pentru cine este scrisă o asemenea știre senzațională. Sunt 300 candidați pe câteva locuri disponibile in Baroul București. Mami și tati, ambii avocați sau notari și-au dat seama că fetița lor nu se poate concentra pe zgomot de fond de la repetiții pt un spectacol sau pt un eveniment cu mașini tunate. Fetița sau băiețelul trebuie sa dea examen în bamboo, belagio sau alte cluburi de fițe, că acolo învață, doar are mami și tati bani.

 7. Șpaga pt promovarea concursului de admitere e tot 20.000 € sau a fost indexată în funcție de inflație ? Întreb pt un amic :))

 8. 300 din câte mii de candidați? Dacă ai învățat, răspunzi la întrebări, dacă nu, te uiți pe pereți și cauți vinovați.

 9. un examen cu o taxa de 1400 lei pentru care am primit in contraprestatie: show de drifturi , conceet Selly , alarma de dum , o masa care ae clatina iar tablia nu era fixata de picioare , un pix , angajati disperati aibinppa , 4 ore fara apa sau wc ,un dezastru managerial pt imbogatirea gastii de la unbr Fara justa cauza.eu sunt multumit ca am participat caci daca doar auzeam nu credeam

 10. Aceste examene fermecate sunt depasite /reusite doar de cei cu dedicatie, magistrazeii acestei tari au hotararea luata inainte de inscrierile pe listele de „cadindati”. Acesti anunaki de la varfurile magistraturii au drepturi si puteri de tarabostes.

 11. Taxa 1400 lei și crește în fiecare an, iar condițiile de examinare de toată jena.