G4Media.ro

Candidata socialiștilor la președinția Franței deplânge faptul că tineri francezi studiază Medicina…

Sursa foto: Captură video - BMF TV

Candidata socialiștilor la președinția Franței deplânge faptul că tineri francezi studiază Medicina în România pentru că facultățile din Franța au puține locuri: „Ne lipsesc medicii”

Primarul Parisului şi candidata socialiştilor la preşedinţia Franţei, Anne Hidalgo, a deplâns faptul că tineri francezi care doresc să urmeze Medicina se înscriu la facultăţi din România sau Belgia pentru că nu reuşesc acest lucru în Franţa, deşi această ţară are un deficit de personal medical, consemnează agenţia EFE, citată de Agerpres.

Într-un interviu acordat joi postului BFM TV, Anne Hidalgo s-a declarat susţinătoare a modelului de dialog social practicat în Spania de premierul Pedro Sanchez în chestiuni precum reducerea timpului de lucru sau creşterea salariilor.

Ea a abordat în acest interviu o serie de probleme economico-sociale interne de interes în prezent pentru Franţa, precum vârsta de pensionare, negocierile dintre sindicate şi patronate pentru creşterea salariilor sau chiriile foarte mari pentru locuinţele din Paris.

De pildă, în această ultimă chestiune Anne Hidalgo a propus construirea unui număr mai mare de locuinţe sociale pentru a-l limita pe cel al locuinţelor închiriate.

Ea a criticat şi situaţia multor spitale franceze, care au capacităţi de tratament inactive din cauza personalului insuficient. „Ne lipsesc medicii. Avem nevoie să formăm 15.000 de medici pe an în Franţa, dar formăm mai puţin de 10.000”, a subliniat candidata socialiştilor francezi la preşedinţie.

Hidalgo a amintit în continuare că tineri care nu reuşesc să intre la facultăţi de medicină în Franţa „sunt nevoiţi să meargă în Belgia sau România pentru a se forma”.

Sursa foto: Captură video – BMF TV

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

14 comentarii

 1. +1.

  Și la cati magrebieni a adus macron nu a găsit și el niște medici printre aia care omoară francezi pe la bataclan, nisa, Paris. Va vaicariti de diversitate?:)) Unde-s doctorii sirieni?

 2. studentu francez mohmad si nguba studiaza medicina in Romania ca e spaga ieftina, dar tot in franta se intorc, foarte bine pregatiti bineinteles :))

 3. Mai dați afara din ei dacă nu se injectează cu injecții experimentale. Cine are nevoie de medici când ai vaccinuri?

 4. Vin la studii în România pentru că în Franța daca pici de doua ori examenul de intrare la medicina….a treia oară nu mai ai voie sa- l susții.Cam aberant!

 5. la medicina, se intra in functie de ce note generale ai in liceu si ce optiuni alegi. Exista un examen la sfarsitul anului 1, el elimina. Despre el scrieti.
  Vin sa faca medicina in Romania, ptr ca este foarte usoara facultatea.

 6. Tot in Franta ajung, cucoana, dupa studii. Ca n-or fi nebuni sa ramana aici printre neanderthali.

 7. Noi avem o gramada de facultati de medicina : Bucuresti, TM, CJ, AR, IS, SB, MS, DJ, CT, BV, BH si altele .
  Voi francezii nu aveti nici pe departe atitea facultati de medicina , si mai ales la nivelul celor din Romania.
  Vai de Franta

  • Asa e, sunt morti de frica 😀 Usor cu „doi ochi albastri”, ca incepi sa scrii prostii si te citeste lumea 😉

  • Lor le convine că alte țări să școlească ani buni medici ,care apoi să lucreze în Franța.Mai puțină cheltuiala! Aici trebuie revizuit ceva in Romania. In alte tari din lume și UE daca faci facultatea gratis trebuie sa lucrezi in statul respectiv până la achitarea sumei cheltuite de stat.Daca plătești studiile …faci ce vrei.

  • Daca Romania e asa tare, de ce au emigrat peste 14000 de medici si asistente in Europa Occidentala?

  • @Fifi, oamenii aia sunt cetateni francezi. Si daca ar dori sa faca medicina gratis in Romania, nu ar putea. Asta presupunand ca poate intra la fara taxa, ceea ce pentru un non-nativ cred ca e imposibil.
   Vin in Romania pentru ca e mai ieftin si mai usor si in Belgia pentru ca e mai ieftin decat in Franta (plus compatibilitati lingvistice, ca folosesc franceza la universitate). Pentru Belgia, ramane doar costul si costul vietii (ex. la Liege fata de Paris sau alt oras universitar francez), si in Belgia au examen elimintoriu la sfarsitul primului an, asa cum spuneau si alti comentatori ca exista in Franta. Plus alte stimulente punctuale legate de structura admiterii si diferite cerinte, asa cum au spus si alti comentatori.
   Deci e clar ca in Romania vin studenti fie foarte saraci si ambitiosi, fie mai slabi.

 8. Vaxxinati va, fraierilor !

 9. Conteaza si calitatea, nu doar cantitatea. Degeaba avem mai multe locuri la medicina, nivelul de la noi este mult mai scazut decat in Franta.