G4Media.ro

Când mergi la medic cu copilul care are o viroză? Recomandările Ministerului…

Sursa foto: Pixabay

Când mergi la medic cu copilul care are o viroză? Recomandările Ministerului Sănătății: Are febră înaltă care nu scade la medicamente, respiră cu dificultate, este astenic, nu poate să înghită / Medicamentele pentru tuse nu se folosesc la copii sub 1 an

Ministerul Sănătății a publicat, vineri, o serie de recomandări pentru părinți, în contextul valului de viroze respiratorii din ultima perioadă.

Ministerul răspunde și la întrebarea „Când trebuie să mergi la medic cu copilul care are o viroză?”, respectiv atunci când are febră înaltă care nu scade la medicamente, respiră cu dificultate, este astenic și starea generală se alterează, nu poate să înghită.

Ministerul menționează că medicamentele pentru tuse nu se folosesc la copii sub 1 an.

„Nu duceți copilul bolnav în colectivitate”, subliniază sursa citată.

May be an image of text that says "CUM PUTEȚI PREVENI RĂSPÂNDIREA BOLILOR RESPIRATORII? Nu duceți copilul bolnav în colectivitate Evitați spațiile aglomerate și evitați contactul cu persoanele bolnave Mâinile trebuie spălate timp de 20 de secunde cu apă și săpun Aerisiți periodic camera copilului Curățați suprafețele au venit în contact cu secreții provenite de copilul bolnav care la"

May be an image of text that says "CUM PUTEȚI AJUTA COPILUL SĂ TREACĂ MAI UȘOR PRIN INFECȚIE? Oferiți lichide copilului Îndepărtați secrețiile din nasul copilului Medicamentele pentru tuse nu se folosesc la copilul mai mic de 1 an Folosiți medicamente (Paracetamol, Ibuprofen) Nu fumați în apropierea copilului pentru febră"

May be an image of text that says "CÂND TREBUIE SĂ VĂ PREZENTATI CU COPILUL LA MEDIC? Are febră înaltă (peste 38 °C în cazul copilului mai mic de 3 luni, peste 39°C în cazul copilului cu vârsta peste 3 luni) și febra nu scade, deși se administrează medicamente Copilul respiră cu dificultate Copilul devine palid, astenic, starea generală se alterează Nu reuÈeÈ™te să înghită saliva Nu poate să bea lichide din cauza respirației dificile"

May be an image of text

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...