G4Media.ro

Cancelarul Scholz: Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările…

Sursa foto: European Council

Cancelarul Scholz: Germania oferă cel mai mare ajutor Ucrainei dintre toate ţările din Uniunea Europeană

Cancelarul german Olaf Scholz a evidenţiat joi sprijinul ţării sale pentru Ucraina, la sosirea la summitul UE de la Bruxelles, potrivit DPA, citată de Agerpres.

Dintre ţările din UE, Germania oferă Ucrainei „cel mai mare sprijin financiar şi umanitar, dar şi cel mai concret sprijin în privinţa livrărilor de arme”, a spus el.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski urmează să participe la reuniunea liderilor din UE ca invitat şi să susţină un discurs în Parlamentul European.

Reuniunea este o ocazie „de a transmite încă un semnal de unitate, de solidaritate, şi de a arăta că ne vom continua sprijinul pentru Ucraina pentru a-şi apăra independenţa şi integritatea atât timp cât este nevoie”, a declarat Scholz.

Miercuri, cancelarul german a criticat competiţia publică între unele ţări pentru livrarea cât mai multor arme Ucrainei, în cel mai scurt timp posibil.

Scholz a spus că această situaţie este dăunătoare pentru unitatea aliaţilor. „Menţinem şi întărim această coeziune pregătind mai întâi deciziile în mod confidenţial şi comunicându-le abia după aceea”, a declarat el în Bundestag, camera inferioară a parlamentului federal.

El a menţionat cooperarea sa cu preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, la furnizarea de tancuri pentru Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Germania este motivul pentru care ruzzia a avut banii si tupeul sa atace pe fata Ukraina. Decenii au facut afaceri cu ruznacii si au pompat gaz in EU, facand lobby ca si altii sa faca prostia sa inchida centralele nucleare. In acelasi timp radeau americanilor in nas cand le spuneau ca ii are ruzzia la mana. Desi erau obligati sa dea 2% din pib pentru aparare faceau pe interesantii si spuneau ca ei au cheltuieli economice si nu dau banii pe chestii inutile cum ar fi echipamente militare, si aveau si tupeul si pretentia ca unchiul Sam sa ii apere pe banii Americii. Niste ipocriti si profitori ordinari. Ne-am lamurit si cu nemtii.

  2. Germania este motivul pentru care ruzzia a avut banii si tupeul sa atace pe fata Ukraina. Decenii au facut afaceri cu ruznacii si au pompat gaz in EU, facand lobby ca si altii sa faca p rostia sa inchida centralele nucleare. In acelasi timp radeau americanilor in nas cand le spuneau ca ii are ruzzia la mana. Desi erau obligati sa dea 2% din pib pentru aparare faceau pe interesantii si spuneau ca ei au cheltuieli economice si nu dau banii pe chestii inutile cum ar fi echipamente militare, si aveau si tupeul si pretentia ca unchiul Sam sa ii apere pe banii Americii. Niste ipoc riti si profitori ordinari. Ne-am lamurit si cu nemtii.

  3. La scholtzaiala nu va intrece nimeni ba mincinosilor odiosi.