G4Media.ro

Cancelarul Karl Nehammer, ales noul lider al Partidul Popular Austriac

Cancelarul Karl Nehammer, ales noul lider al Partidul Popular Austriac

Cancelarul austriac Karl Nehammer a fost ales sâmbătă noul lider al partidului său conservator, Partidul Popular Austriac (OVP), primind sprijinul tuturor delegaţilor prezenţi la o conferinţă extraordinară a partidului, relatează Agerpres, conform DPA.

Sondajele de opinie indică faptul că publicul austriac nu mai are încredere în acest partid, ca urmare a unei serii de acuzaţii de corupţie împotriva unor membri de top.

Nehammer a fost nevoit să îşi remanieze cabinetul în această săptămână în urma demisiei a doi miniştri care au primit posturile de la fostul cancelar căzut în dizgraţie Sebastian Kurz.

Kurz, care a fost extraordinar de popular la preluarea mandatului în 2017, a fost forţat să demisioneze în octombrie pentru presupuse fapte de corupţie şi a demisionat din funcţia de preşedinte al OVP la scurt timp după aceea.

Nehammer a preluat funcţia de cancelar al Austriei în decembrie şi a ocupat funcţia de lider al OVP în calitate de interimar.

Partidul a trebuit ”să recâştige încrederea care a fost pierdută într-o oarecare măsură”, a declarat vineri Nehammer, în vârstă de 49 de ani, pentru ziarul Kleine Zeitung.

Dintre cei peste 1.000 de participanţi la conferinţa partidului de la Graz, aproximativ 600 de delegaţi au avut drept de vot.

Sursa foto: European Council

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Mplace la nebu nie cân dnedă limb incu r domnu fonș aize! :)))))

  2. Comentariile, milogilor
    Dar bani știți să cerșiți, prăpădiților….