G4Media.ro

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, își exprimă dezgustul față de declarațiile președintelui Mahmoud…

foto: captură video

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, își exprimă dezgustul față de declarațiile președintelui Mahmoud Abbas care a comparat atitudinea Israelului față de palestinieni cu Holocaustul

“Pentru noi, germanii, în special, orice relativizare a unicității Holocaustului este intolerabilă și inacceptabilă”, a scris Scholz miercuri pe Twitter. „Sunt dezgustat de remarcile scandaloase făcute de președintele palestinian Mahmoud Abbas”.

În timpul unei vizite la Berlin, marți, Abbas a acuzat Israelul că a comis „50 de Holocausturi”, ca răspuns la o întrebare despre apropiata aniversare a 50 de ani de la atacul asupra echipei israeliene la Jocurile Olimpice de la Munchen de către militanții palestinieni.

Președintele Abbas a făcut această afirmație la o conferință de presă comună cu cancelarul Scholz, care a pus capăt în mod abrupt evenimentului, fără a răspunde imediat, fapt pentru care a fost criticat în Germania, țara care sub conducerea lui Adolf Hitler a declanșat Holocaustul în urma căruia au fost uciși aproape șase milioane de evrei în perioada 1933 – 1945.

Prim ministrul interimar al Israelului, Yair Lapid, a condamnat, de asemenea, comentariile ca fiind o „rușine”.

„Faptul că Mahmoud Abbas a acuzat Israelul că a comis „50 de Holocausturi” în timp ce se afla pe pământ german nu este doar o rușine morală, ci și o minciună monstruoasă”, a declarat Lapid pe Twitter.

În conferința sa de presă alături de Scholz, Abbas s-a referit la o serie de incidente istorice în care palestinieni au fost uciși de israelieni imediat înaintea și după crearea statului Israel și în anii care au urmat.

„Din 1947 până în prezent, Israelul a comis 50 de masacre în sate și orașe palestiniene, în Deir Yassin, Tantura, Kafr Qasim și multe altele, 50 de masacre, 50 de Holocausturi”, a spus Abbas.

Agenția oficială palestiniană de știri Wafa nu a inclus comentariile despre Holocaust în raportul său despre întâlnirea cu Scholz, iar ministerul palestinian de externe a declarat că comentariile lui Lapid au fost menite să distragă atenția de la „crimele” Israelului, relatează agenția Reuters.

Într-o declarație, diplomația palestiniană a afirmat că „puterea de ocupație nu se mulțumește să comită aceste crime zilnic și continuu, dar, de asemenea, nu tolerează și respinge orice discuție sau declarație care le amintește israelienilor și comunității internaționale de numeroasele crime comise de Israel”.

Comentariul lui Abbas a fost făcut după luni de tensiuni și după un scurt conflict luna aceasta, în timpul căruia 49 de persoane au fost ucise în Gaza, după ce Israelul a efectuat o serie de lovituri aeriene ca răspuns la ceea ce a declarat a fi o amenințare iminentă din partea grupării militante Jihadul Islamic, care a lansat peste 1.000 de rachete ca răspuns.

Zeci de palestinieni au fost uciși, de asemenea, în confruntări cu forțele de securitate israeliene în Cisiordania ocupată, în timp ce au avut loc o serie de atacuri împotriva israelienilor, inclusiv un incident duminică, când opt persoane au fost rănite într-un autobuz care transporta credincioși evrei în Ierusalim.

Palestinienii încearcă să obțină statutul de stat în teritoriile capturate de Israel în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu. Negocierile au fost înghețate din 2014.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Dezgustul”…haide ne lasi! Pana acum erati prieteni si acum sunteti dezgustati…