G4Media.ro

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: Cea mai bună cale de a-i recupera pe…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz: Cea mai bună cale de a-i recupera pe tinerii alegători de la extrema dreaptă este să le dăm speranță

Cel mai bun mod de a recâștiga votanții tineri de la extrema dreaptă este de a le oferi speranță, securitate și respect, astfel încât toată lumea, „de la un muncitor necalificat de la Amazon” la „fiul lui Elon Musk”, să poată trăi fără teamă de viitor, a declarat cancelarul german, citat de The Guardian.

După ce tinerii au votat în număr mare pentru extrema dreaptă la recentele alegeri europarlamentare, Olaf Scholz a declarat că este necesar să se abordeze îndeaproape anxietățile lor.

„Trebuie să lucrăm din greu pentru a le oferi oamenilor siguranță cu privire la viitor și trebuie să abordăm toate întrebările relevante care sunt importante pentru ei”.

Acestea includ drepturile lucrătorilor, securitatea globală, protecția climei, o lume modelată de inteligența artificială și o „ordine internațională … pe care vă puteți baza”.

Scholz a luat cuvântul vineri, la Berlin, în cadrul unui summit al politicienilor progresiști și al grupurilor de reflecție, în cadrul unui panel prezidat de Katharine Viner, redactor-șef al Guardian, alături de Lea Ypi, profesor de teorie politică și științe politice la London School of Economics.

Scholz a declarat că, prin deschiderea votului pentru prima dată pentru persoanele cu vârsta de până la 16 ani în unele țări, inclusiv Germania, a fost „greșit” să se presupună „că aceștia sunt complet diferiți de părinții și bunicii lor” și ar respinge extrema dreaptă.

„Cred că nu este surprinzător faptul că vom găsi fiecare poziție politică … pe care o găsiți la persoanele mai în vârstă”, a spus el la Summitul guvernării progresive.

Scholz a spus că „într-o perioadă în care există multe incertitudini și în care vedem mult scepticism cu privire la viitor”, „reducerea incertitudinilor și dezvoltarea a ceva la care poți spera” este esențială pentru politica progresistă.

După ce în urmă cu cinci ani au sprijinit în mod covârșitor Verzii, germanii sub 25 de ani au acordat Alternative für Deutschland, partid de extremă dreapta, 16% din voturi – o creștere de 11 puncte – ceea ce a contribuit la plasarea partidului pe locul al doilea în spatele conservatorilor CDU-CSU din opoziție și cu mult înaintea social-democraților lui Scholz.

Dar liderul german a declarat că este înșelător să se sugereze că tinerii în general se îndreaptă către extrema dreaptă.

„Tinerii nu susțin extrema dreaptă – unii dintre ei au făcut-o”, a spus el.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. In Europa speranța a murit.Condusi de niste prosti corupți am ajuns atât de săraci încât a devenit ceva obisnuit