G4Media.ro

Cancelarul austriac Karl Nehammer, ținta ironiilor după o serie de gafe de…

Foto: Reddit

Cancelarul austriac Karl Nehammer, ținta ironiilor după o serie de gafe de imagine și declarații controversate: Dacă nu aveți bani de mâncare caldă, cumpărați McDonalds pentru copii

Declarațiile și acțiunile partidului său cancelarului austriac Karl Nehammer au stârnit indignare, dar și ironii pe rețelele de socializare și în presa austriacă după o săptămână plină de gafe, arată o analiză a ziarului Der Standard.

Săptămâna a început prost pentru Partidul Popular (OVP) al cancelarului după ce un interviu care se anunța banal al secretarului general Christian Stocker s-a transformat într-un fiasco. Oficialul OVP voia să prezinte noua campanie guvernamentală cu motto-ul „Credeți în Austria”, dar prezentatorul ORF l-a enervat cu întrebări critice.

A doua zi, un subiect din campania nou lansată a stârnit hohote de râs, dar și indignare. ÖVP, partidul canceralului Karl Nehammer și-a ilustrat campania „Crede în Austria” cu o fotografie rusească care arată ruble. Partidul susține că vrea să sprijine Austria cu măsuri anti-inflație, însă promovează acest lucru ca parte a noii sale campanii patriotice „Crede în Austria”, cu o pușculiță și copii hrănind-o cu monede. Singurul lucru picant este că monedele care cad în pușculiță sunt ruble rusești. Postarea a fost ștearsă, dar răul fusese deja făcut.

Marți după-amiază, noi gafe din campania preelectorală a OVP au devenit cunoscute: postările online oficiale erau pline de greșeli de ortografie, iar membrii de partid din eșalonul doi al erau prezentați în campanie ca fiind oameni simpli.

În plus, site-ul oficial al campaniei a încălcat regulamentul general privind protecția datelor, scrie Der Standard.

Părea că totul merge prost, dar miercuri seară a venit cireașa de pe tort.

Pe platforma X, fostul Twitter, a apărut un videoclip de la un eveniment oficial al OVP din Hallein. În el se poate vedea cum cancelarul Karl Nehammer se plânge că a auzit că unii copii nu pot primi o masă caldă. „Ce se întâmplă cu părinții? Cum adică un copil nu primește o masă caldă în Austria? Știți care este cea mai ieftină masă caldă din Austria? Nu este sănătoasă, dar este ieftină: un hamburger de la McDonald’s.” Apoi, Nehammer a făcut calculele: Un hamburger ar costa 1,40 euro, iar cu cartofi prăjiți ar costa 3,50 euro.

Din acel moment, rețelele sociale au fost inundate de meme-uri despre campania OVP și despre declarațiile controversate ale lui Nehammer despre sărăcia copiilor. Mai presus de toate, problema sărăciei și atitudinea cancelarului față de aceasta („Atunci voi merge mai mult la muncă”) părea să fi atins un punct sensibil.

Începând de miercuri seara, hashtagul #Nehammer a fost numărul unu în tendințele de pe X, împreună cu #Demisie.

Nehammer a fost comparat Maria Antoaneta, faimoasa regină a Franței decapitată de revoluționari, căruia îi este atribuită replica adresată săracilor: „Dacă n-au pâine, să mănânce cozonac”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Fiecare tara cu Simionii ei…

  2. „Prostioarele” astea doar pe platforma X. In realitate,in Austria, fiecare isi vede de treaba lui. Austriecii sunt plictisitor de seriosi,daca pot sa spun asa…

  3. Ar mai trebui să i se spună lui tov. NEINhammer că Maria Antoaneta a fost scurtată de un cap. Și era regină, nu un prăpădit de cancelar…