G4Media.ro

Cancelarul Angela Merkel și premierul Boris Johnson cer o anchetă detaliată a…

Cancelarul Angela Merkel și premierul Boris Johnson cer o anchetă detaliată a modului în care a fost doborât avionul ucrainian de pasageri de către armata iraniană

Cancelarul german Angela Merkel a salutat sâmbătă faptul că Iranul a recunoscut că a doborât din greşeală un avion de linie ucrainean, solicitând o anchetă detaliată cu privire la această catastrofă, transmit AFP şi DPA.

”Este bine că se cunosc vinovaţii şi cred că trebuie făcut totul, în comun cu ţările din care proveneau cei decedaţi, pentru a găsi soluţii, a elucida faptele într-o manieră exhaustivă şi a discuta despre consecinţe. Astăzi a fost făcut un pas important”, a spus Merkel, aflată într-o vizită la Moscova.

O declaraţie asemănătoare a făcut şi premierul britanic Boris Johnson, care a apreciat că recunoaşterea de către Teheran a doborârii accidentale a avionului de pasageri ucrainean constituie un ”important pas înainte”.

”Acum este nevoie de o anchetă internaţională cuprinzătoare, transparentă şi independentă şi de repatrierea celor decedaţi”, a adăugat Johnson.

Pe de altă parte, şefa executivului german a susţinut ideea deschiderii mai multor puncte de trecere a frontierei Siriei pentru a facilita accesul convoaielor umanitare în regiunea Idlib.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Lol. Iti vine sa razi. O ancheta din partea celor xare au comis-o.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.