G4Media.ro

Canada vrea să înăsprească sancțiunile penale împotriva manifestanților anti-vaccin COVID-19

sursa foto: Pexels

Canada vrea să înăsprească sancțiunile penale împotriva manifestanților anti-vaccin COVID-19

Guvernul canadian doreşte să înăsprească sancţiunile penale împotriva manifestanţilor anti-vaccinare, în special a celor care vizează spitalele, după o recrudescenţă a hărţuirii personalului sanitar de la începutul pandemiei, notează AFP.

„Nimeni nu ar trebui să fie intimidat pentru că a oferit sau caută să primească îngrijiri medicale şi toată lumea ar trebui să poată avea acces la îngrijirile de care are nevoie fără obstrucţie”, a declarat vineri ministrul justiţiei, David Lametti, într-o conferinţă de presă.

Modificările propuse la codul penal canadian au introdus pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru o persoană care a încercat să intimideze personalul sanitar ori să împiedice accesul la o unitate de sănătate.

Referindu-se la anumite manifestaţii din jurul centrelor unde copiii pot fi vaccinaţi din săptămâna aceasta în Canada, ministrul a considerat că este un „comportament odios şi inacceptabil”.

Pandemia a exacerbat condiţiile de muncă deja dificile ale personalului sanitar, care se confruntă cu niveluri îngrijorătoare de violenţă şi ameninţări cu violenţă, a explicat guvernul de la Ottawa.

Premierul Justin Trudeau a ridicat această problemă de mai multe ori în timpul campaniei legislative din septembrie, când el însuşi a fost ţinta protestatarilor care se opuneau restricţiilor sanitare.

Noile prevederi ar răspunde şi preocupărilor de lungă durată ale profesioniştilor din domeniul sănătăţii, în special ale celor care furnizează servicii de avort, a precizat guvernul.

Potrivit rezultatelor preliminare ale anchetei naţionale privind sănătatea medicilor din 2021, realizat de Asociaţia Medicală Canadiană, trei din patru medici au declarat că au fost victime ale „intimidării sau hărţuirii la locul de muncă”.

Femeile medici au raportat semnificativ mai multe ameninţări decât colegii lor de sex masculin.

Acest proiect de lege urmează să fie adoptat de parlament, mai scrie AFP.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pexels

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

 1. Dragnia, Dragnia!

 2. Copiii trebuie vaccinați cu forța. În timpul bolșevismului statul a devenit proprietarul de drept al copiilor și aceștia erau vaccinați fără a se cere aprobarea părinților.
  Asa ar trebui sa fie și acum. Prinții, sunt în general subiectiv, și vrând nevrând aleg ceea ce este rău pentru copiii lor. Statul judeca la rece, el întotdeauna alege ce este bine pentru copii.
  Și eu am trei copii dar subiectiv fiind nu i-aș vaccina dar statul trebuie să fie suveran.

  • unele tari opresc injectarea celor tineri din cauza ca e daunatoare sanatatii. altele opresc orice fel de critica pentru ca e daunatoare profitului. chestiune de prioritati.

  • Ai dreptate cu statul comunist dar pana și acela facea prima data un test pentru reacții adverse.

 3. „Tovarasi canadieni, NU vom torela atacurili marsave si dusmanoase impotriva societatii multilateral injectate si a omului de tip nou.”

 4. Eu nu inteleg de ce s-a desfiintat comunismul in 89? Vad ca-in ziua de azi e visul de aur al Canadei si SUA 🤣

  • Mai bine ai pune mana pe cartile de istorie si citeste, poate ai sa intelegi ce inseamna comunism. Prostovanule.