G4Media.ro

Canada l-a inclus pe lista cu sancţiuni pe patriarhul Kirill, şeful Bisericii…

Sursa foto: Kremlin.ru

Canada l-a inclus pe lista cu sancţiuni pe patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse, în cadrul unei noi serii de măsuri ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina

Patriarhul Kirill, şeful Bisericii Ortodoxe ruse, a fost inclus de Canada pe lista sa cu sancţiuni, în cadrul unei noi serii de măsuri ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina, vizând „agenţi ai dezinformării şi propagandei ruse”, relatează Agerpres, conform AFP.

Măsurile au fost denunţate rapid de Moscova prin intermediul purtătoarei de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, potrivit căreia „sancţiunile împotriva patriarhului nu au putut fi introduse decât de satanişti”.

Patriarhul Kirill, şeful ortodocşilor ruşi din 2009, şi-a pus biserica în serviciul preşedintelui rus Vladimir Putin, calificându-l drept „miracol” şi împărtăşindu-i ambiţia unei Rusii conservatoare, dominatoare şi susţinând ofensiva Rusiei în Ucraina.

În afară de Canada, Regatul Unit l-a sancţionat şi ea în iunie pe patriarhul Kirill, în vârstă de 75 de ani, după ce Uniunea Europeană a renunţat să-l includă pe lista sa neagră.

„Pentru a contracara campania de dezinformare a Kremlinului, Canada impune sancţiuni împotriva a 29 de agenţi ai dezinformării şi propagandei de stat ruse şi a 15 entităţi controlate sau deţinute de guvernul rus şi care participă la eforturile de dezinformare”, a indicat ministrul de externe canadian, Melanie Joly, în marja reuniunii G20 din Bali (Indonezia).

Sancţiunile îl vizează de asemenea pe Sumbatovici Gasparian, şeful departamentului internaţional al grupului media rus Russia Today (RT). În ultimele luni, Ottawa a interzis difuzarea canalelor RT în Canada, atrăgându-şi represalii din partea Moscovei, care a închis biroul media public canadian CBC/Radio-Canada în Rusia.

„Maşina de propagandă rusă trebuie să răspundă pentru minciunile sale. Canada este hotărâtă să combată dezinformarea peste tot şi oricând”, a declarat şefa diplomaţiei canadiene, avertizând că „cei care propagă înşelătoria” vor fi „traşi la răspundere”.

În total, Ottawa a impus sancţiuni pentru peste 1.150 de persoane şi entităţi din Rusia, Belarus și Ucraina.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Sa ne kkm pe US r

  2. sa ne kkm pă urechile lui albe de iepure urechist kgb🤣🤣🤣🤣🤣

    • Sa ne kkm in gura lui gigi toti useristiiii ,daca nu vrei limba dute la limba rusa si te rog sa nu uitiiiii resturile din arborele vietiii nenorocitilor iubitoriii de limba rusa

  3. Pretenu lu’ Danny

  4. Sa ne kkm in gura lui gigi si toti iubitorii de limba rusa .

  5. Sa ne kkm in gura lui gigi toti useristiiii ,daca nu vrei limba dute la limba rusa si te rog sa nu uitiiiii resturile din arborele vietiii nenorocitilor iubitoriii de limba rusa

  6. plin de psihopati pe-aici, din astia de viseaza zilnic USR! dar hoti nu visezi???? a,nu, aia iti plac.