G4Media.ro

Canada îşi dublează ajutorul militar pentru Ucraina / Acesta a depășit deja…

Sursa foto: Sergei SUPINSKY / AFP

Canada îşi dublează ajutorul militar pentru Ucraina / Acesta a depășit deja pragul de un miliard de dolari canadieni, adică peste 700 milioane de euro / Jumătate din bani, dați în primele două luni de la începerea războiului

Guvernul canadian a anunţat luni că îşi dublează ajutorul militar pentru Ucraina, care a depăşit deja pragul de un miliard de dolari canadieni (729 de milioane de euro), informează AFP.

„Acest ajutor militar suplimentar va permite sprijinirea ucrainenilor în timp ce ei îşi continuă lupta curajoasă împotriva invaziei ilegale a preşedintelui (rus Vladimir Putin), iar aceste noi sancţiuni vor exersa o presiune suplimentară asupra celor care susţin aceste acţiuni de război”, a declarat prim-ministrul canadian Justin Trudeau.

Ottawa a impus de asemenea noi sancţiuni împotriva a 23 de responsabili ruşi. Printre aceştia se află „poliţişti şi anchetatori, procurori, judecători şi responsabili ai administraţiei penitenciare implicaţi în încălcări flagrante şi sistematice ale drepturilor omului la adresa liderilor opoziţiei ruse”.

Această listă cuprinde responsabili ruşi acuzaţi că au încălcat drepturile a doi opozanţi astăzi aflaţi în detenţie: Aleksei Navalnîi, lider al opoziţiei anti-Putin, şi Vladimir Kara-Murza, laureat al Premiului Vaclav Havel pentru Drepturile Omului în 2022.

Această nouă finanţare este menită „să ajute forţele armate ucrainene să-şi apere ţara împotriva invaziei brutale şi nejustificate a Rusiei”, se mai spune în comunicatul semnat de premierul canadian.

Congresul Ucrainean Canadian (UCC), grup comunitar ce reprezintă diaspora, a salutat acest anunţ, declarându-se „recunoscătoare pentru angajamentul continuu (al Canadei) în favoarea libertăţii Ucrainei”.

Fondurile vor servi pentru finanţarea de echipament militar, de echipament de supraveghere şi de comunicaţii, dar şi de carburant şi de material medical.

La nici două luni de la declanşarea războiului, guvernul canadian acordase Ucrainei un prim ajutor militar în valoare de 500 de milioane de dolari canadieni.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

 1. Daca nu spala astia bani …

 2. Păi deaia iti platesc eu taxe mă, f m m de san of a (ra pandulă)?!

  • Hai că am veşti bune pentru tine, copeicile muscăleşti nu-s taxate in Canada.

  • Trotineta, cred ca ai mult de plata. Sa fiu sincer, nu stiam ca s-a introdus taxa pe prostie, acum aflu.

  • Trotineta, cred ca ai mult de plata. Sa fiu sincer, nu stiam ca s-a introdus taxa pe pr stie, acum aflu

  • Comenturi multe, dar eu m-am vaccinat cu bovid de doua ori. E pentru bovine deci perfect si pentru mine si pentru voi, asa ca lasati vorbaria.

  • Om consecvent, si peste 30 de ani, tot cu vaccinele o sa o tii, ca nah, memoria mica, resurse putine, nu a putut propaganda ruzznaca sa bage mai mult in jumatatea ta de minte.

   Dar ai dreptate, esti bovin; hai, pashol la The Motherfatherland Rashka, au nevoie de bivoli de plug.

 3. inainte de razbel nemtzii spuneau ca sclava e cea mai corupta tzara, iar acum se pompeaza bani la greu acolo. ceva pute.