G4Media.ro

Campusul Universității Politehnica, redeschis publicului după aproape doi ani / Programul de…

Foto: UPB

Campusul Universității Politehnica, redeschis publicului după aproape doi ani / Programul de acces în campus

După aproape doi ani de interzicere a accesului cetățenilor în campusul Universității Politehnică București (UPB), vizitatorii se vor putea bucura din nou de spațiul verde din cele circa 60 de hectare de care dispune campusul, potrivit unui comunicat remis, miercuri, presei de Primăria Sectorului 6.

Accesul va fi permis din 2 iunie, în anumite condiții și cu un program bine stabilit, după ce primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, şi rectorul Mihnea Costoiu au semnat protocolul prin care cetățenilor li se permite intrarea în campusul Politehnicii, se mai arată în comunicat.

Programul de acces va fi următorul:

* Luni-vineri, între orele 6.00 – 8.00 şi 17.00 – 22.00;

* Sâmbătă-duminică, între orele 6.00 – 22.00;

Porţile de acces pentru vizitatori în Campusul Noul Local al UPB vor fi: Poartă acces Splai (Splaiul Independenţei nr 313), Poartă acces Iuliu Maniu (Iuliu Maniu nr 6);

* Pentru porţile pietonale Ec. Cezărescu, Gang Metrou (Bd. Vasile Milea), Poartă Precis – Staţie STB (Bd. Iuliu Maniu nr 6), accesul va fi permis de luni până vineri, în intervalul orar 7.00- 21.00, doar salariaţilor/studenţilor universităţii pe baza legitimaţiei.

În perioada vacanţelor intersemestriale şi a vacanţei de vară, programul va fi de luni până duminică, în intervalul orar 6:00- 22.00.

„De comportamentul vizitatorilor va depinde dacă acest loc plăcut din Sectorul 6 va rămâne deschis pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Discuțiile pe care le-am purtat în ultimul an şi jumătate cu conducerea Politehnicii nu au fost simple şi a fost nevoie să vin cu garanții clare că Universitatea şi procesul de educație nu vor avea de suferit. De aceea, respectarea regulilor nu este negociabilă şi fac apel la dumneavoastră să respectaţi programul şi normele de comportament. Mulţumesc conducerii Universităţii Politehnica Bucureşti, domnului Rector şi Senatului Universităţii, pentru deschidere!”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

Conform regulamentului, este interzis accesul în parc cu animale de companie, cu băuturi alcoolice, substanţe toxice, arme de foc, cu biciclete, trotinete, scutere pe spaţiul verde şi pe aleile pietonale. Este permis, în schimb, plimbatul pe două roţi pe aleile carosabile, care măsoară 8 km.

De asemenea, vizitatorii nu au voie să organizeze picnicuri şi grătare, să facă plajă sau să distrugă vegetaţia, să deterioreze mobilierul urban ori să distribuie materiale publicitare sau alte afişe. Cei care vor intra cu autoturisme/scutere/motociclete vor trebui să plătească tariful de intrare.

„Pentru noi, cei din Universitate, este important că putem îmbina activitatea zilnică a celor peste 30.000 de studenţi ai Universităţii cu recreerea de care pot beneficia locuitorii sectorului, având sprijinul primăriei în a asigura paza şi salubrizarea acestui campus, care aparţine, insist şi subliniez, Universităţii Politehnica din Bucureşti. Decizia de a încheia acest parteneriat a venit după mai multe discuţii şi ne dorim mult ca acest campus să rămână aşa cum este, un campus verde, un campus curat, un campus tratat cu respect de către locuitorii Sectorului 6. Am decis ca accesul să se facă pe o perioadă limitată, pentru a nu interacţiona, deranja fluxurile obişnuite de studenţi”, a precizat rectorul Mihnea Costoiu.

Primăria Sectorului 6 anunță că va contribui la buna întreţinere a campusului UPB, va oferi materiale necesare spațiului verde şi va pune la dispoziţie angajaţi ai ADPDU (Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană) Sector 6, care să-l îngrijească. De asemenea, poliţiştii locali vor supraveghea întregul campus.

Sursă foto: UPB

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...