G4Media.ro

Campusul Dual realizat în Oradea va fi pus la dispoziția elevilor în…

sursa foto: ebihoreanul.ro

Campusul Dual realizat în Oradea va fi pus la dispoziția elevilor în luna mai / Investiția se ridică la 146 milioane lei și a fost suportată din fonduri europene

Consiliul Județean Bihor a recepționat lucrările pentru construirea Campusului pentru învățământ dual din Oradea, unde vor învăța atât teorie, cât și practică, 140 de elevi care vor beneficia de toate facilitățile, transmite ebihoreanul.ro Investiția se ridică la 146 milioane lei și a fost suportată de fonduri europene.

Constructorii au finalizat lucrările la cele 8 corpuri de clădire ale campusului, în care vor funcționa laboratoare, ateliere de practică pentru diferite specializări, săli pentru învățământul teoretic, un cămin pentru cazare cu o capacitate de 140 de locuri, o cantină, cabinete medicale, bazin de înot și sală de sport. A fost amenajat și un teren de sport în aer liber.

„Ne propunem ca în luna mai campusul să fie pus la dispoziția elevilor. Vineri, 1 martie, în parteneriat cu reprezentanții Ministerului Educației și ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor, vom stabili ultimele detalii instituționale privind funcționarea campusului, având în vedere că acesta este primul proiect finalizat în România cu finanțarea asigurată din fondurile europene dedicate susținerii învățământului dual. Din acest an, elevii bihoreni care vor dori să învețe o meserie solicitată de firmele locale au la dispoziție cele mai bune condiții pentru a face acest lucru”, a transmis președintele CJ Bihor, Ilie Bolojan.

Administrația județeană precizează că încă sunt în desfășurare procedurile de licitație pentru dotări cu echipamente și mobilier.

Proiectul are o valoare totală de 146,183 milioane lei (cu TVA inclusă), echivalentul a peste 29 de milioane de euro, finanțarea fiind asigurată prin PNRR după ce CJ Bihor a câștigat-o cu cel mai mare punctaj din țară.

Elevii care aleg forma de învățământ dual, ce prepune atât o pregătire teoretică, cât și una practică în cadrul unor firme, se vor putea califica în domenii precum mecanică, instalații și lucrări publice, construcții, electromecanică, electronică și automatizări, chimie industrială.

Elevii vor beneficia de o bursă lunară cuprinsă între 400 și 1.000 de lei, cazare gratuită, trei mese pe zi și decontarea transportului.

La inițiativa administrației județene, anul trecut a fost înființat și un consorțiu pentru învățământ dual, al cărui scop este formarea elevilor în raport cu cerințele actuale ale pieței muncii, relatează ebihoreanul.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...