G4Media.ro

Campanie de dezinformare pe Twitter despre COVID – 19 / Germania, Franța…

Campanie de dezinformare pe Twitter despre COVID – 19 / Germania, Franța și Italia, inundate cu fake news pe tema epidemiei

NewsGuard, o firmă specializată în analize social media, a descoperit conturi de Twitter cu mulți urmăritori în Germania, Franța și Italia, care postează dezinformari pe tema COVID 19, scrie Politico.

Un luptător profesionist franzec. Un politician italian de extremă dreapta. O publicație germană anti-migranți. Cu toții au numeroși urmăritori pe Twitter. Cu toții au răspândit minciuni în legătură cu COVID – 19, se arată într-un studiu publicat, miercuri, de NewsGuard, comapnie specializată în identificarea campaniilor de dezinformare.

NewsGuard susține că a descoperit în total 16 conturi de Twitter, care însumează peste 600.000 de urmăritori în Germania, Franța și Italia, care au promovat teorii ale conspirației, false tratamente anti-COVID și alte dezinformări referitoare la pandemie.

Compania a descoperit o activitate similară în Statele Unite, unde utilizatori de Twitter cu numeroși urmăritori au răspândit falsuri în legătură cu coronavirusul.

Ultima cercetare țintită pe cele trei țări europene are loc în contextul în care Twitter și alte platforme ca Facebook și Youtube sunt monitorizate din cauza valurilor de informații false pe tema crizei globale de sănătate, soldate până acum cu peste 320.000 de decese. Aceste companii fac eforturi pentru a opri răspândirea de știri false despre coronavirus, dar acest tip de conținut continue să infecteze online-ul.

Drept răspuns, Twitter a anunțat că a luat măsuri suplimentare în ultimele săptămâni pentru a combate răsândirea dezinformărilor despre COVID – 19, inclusiv prin promovarea mesajelor guvernamentale despre măsurile de protecție și prin avertizări asupra conținutului periculos.

Spre deosebire de Statele Unite, Twitter are o audiență mai mică în Europa. De exemplu, în Germania sunt sub 5% utilizatori activi ai platformei.

Nici unul dintre tweeturile semnalate de NewsGuard nu a fost marcat drept conținut potențial fals sau îndepărtat de pe platformă.

În Franța, un luptător profesionist, Tom La Ruffa, a distribuit linkuri către părți din Plandemi, film dovedit că se bazează pe teorii ale conspirației, distribuit masiv pe social media.

Un alt bloger cu peste 40.000 de urmăritori, a distribuit o postare susținând, în mod fals, că miliardarul american Bill Gates se află în spatele răspândirii COVID – 19.

În Germania, revista Compact, o publicație cu legături cu extrema dreaptă specializată în știri false despre migranți, a susținut pe Twitter că virusul este o armă biologică creată în Statele Unite.

Alte publicații cu numeroși urmăritori, inclusiv RT Deutsch (Russia Today versiunea germană, susținute de Rusia) a răspândit zvonuri despre ”elitele globale” care au inventat actuala criză sanitară.

În Italia, Patrizia Rametta, fost coordonator regional al partidului de extremă dreaptă Liga, a susținut de asemenea în mod fals că Bill Gates a patentat tratamentul pentru coronavirus.

Alessandro Meluzzi, un fost parlamentar Forza Italia, a distribuit la rândul său un link către Plandemic, un documentar video dovedit că se bazează pe o mulțime de teorii ale conspirației.

Sursa: Politico.eu / Traducerea și adaptarea: G4Media.ro

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Le-a zis presedintele Poporului Prieten si Eliberator, care are cazarme in toate trei, sa se injecteze cu Ariel si sa faca dusul auriu.

  2. Așa este, un nebun arunca o piatră în apă, iar șapte înțelepți se străduiesc să o scoată… Același lucru și cu fake-news-ul… Niște creiere înfierbântate aberează pe teoria conspirației, urmați de un număr mare de oameni fără minte, ca să mă exprim cu mănuși, și degeaba văd ei că nu e de gluma cu acest coronavirus, că o țin pe a lor cu microciparea, Bill Gates, extratereștrii și Stăpânul Inelelor….

  3. Daca nu ai iq subunitar realizezi ca e o porcarie, se pare ca tu esti undeva la stadiu de molusca daca intrebi asta.

  4. Corect dan ori si cine ajunge la conducera unei tari viseaza sa devina conducator pe viata si ei hotarasc ce este adevarat sau fals in functie de interesul lor

  5. NewsGuard adica STASI/KGB/Gestapo???