G4Media.ro

Campania „Copiii LGBT în şcoala ta”, lansată oficial în Republica Moldova /…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Campania „Copiii LGBT în şcoala ta”, lansată oficial în Republica Moldova / Fostul premier Ion Chicu și fostul președinte Igor Dodon, indignați de campanie: „Categoric împotriva propagandei homosexualităţii”

În Republica Moldova a fost lansată marţi campania „Copiii LGBT în şcoala ta”, prezentată ca fiind una de ”conştientizare privind drepturile copiilor LGBT+” din această ţară, relatează Unimedia.info.

Fostul premier Ion Chicu şi-a manifestat indignarea faţă de această iniţiativă. „Oamenii nu mai reuşesc să facă faţă facturilor şi nevoilor cotidiene, dar guvernarea are alte preocupări urgente – să promoveze LGBT în şcoli”, a scris Chicu pe pagina sa de Facebook, potrivit Unimedia.info.

La rândul său, fostul preşedinte socialist Igor Dodon a acuzat guvernarea preşedintei Maia Sandu că ”distruge pas cu pas credinţa, familia, economia. Această conducere distruge Ţara!”. În calitate de părinte, Dodon declară că „va exprima o poziţie împărtăşită de majoritatea părinţilor din Moldova pe cazul dat, sunt categoric împotriva propagandei homosexualităţii şi a desfrâului în şcoli, băgată insistent de actuala conducere anti-naţională şi anti-creştină”, consemnează sursa citată.

Autorităţile din regiunea autonomă Găgăuzia au anunţat că nu vor permite desfăşurarea unei asemenea campanii în instituţiile de învăţământ din această regiune

Autoarea campaniei „Copiii LGBT în şcoala ta”, Tatiana Corcebaş-Onica, susţine că aceasta ”le dă curaj profesorilor, profesoarelor şi altor persoane adulte din comunitatea şcolară să conştientizeze că stereotipurile şi prejudecăţile faţă de copiii LGBT îi afectează pe toţi copiii”.

Campania face parte dintr-un program de „instruire privind combaterea prejudecăţilor prin instrumente audiovizuale ‘Combating hate can be fun'”, desfăşurat de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în Republica Moldova.

Tatiana Corcebaş-Onica este ”specialistă în comunicare şi relaţii publice la Centrul de Informare si Documentare privind Drepturile Copilului”, ea având ”peste 15 ani de experienţă în jurnalism, peste trei ani de experienţă în comunicare, PR şi campanii/activism online în domeniul drepturilor copilului/omului”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Moscova lucreaza de la ambele capete; asta era exact cea avea nevoie RM acum!

  • Cat de mult ne-am dori noi sa fie asa…scrie clar că este susținută de ambasada Olandei. Si sustin Ucraina, nu Rusia, nu vă grăbiți să ma etichetați. Așa că..

 2. „copii lgbt”. Unde sunt q și a și +?
  Discriminare! Stereotipuri și prejudecăți! Sa mai studieze noul manual romanesc de egalitate de gen, ca nu și-au făcut toate temele și după aia sa facă propaganda!

 3. 100% actiunea a avut loc la initiativa din umbra a rusilor!

  • @Luci, dar si Ion, de mai sus, de ce la initiativa din umbra a rusilor?! De ce ar face rusii pentru Moldova ceva ce cetatenii moldoveni asteapta de atata vreme? Sau nu asteapta vreti sa spuneti? Lasati impresia ca ar fi ceva in neregula cu campania, dar parerea mea este ca de fapt cetatenii moldoveni sunt in al noualea ceas, este exact ce asteptau si sperau sa li se intample: drepturi adevarate, aplicate corect, de care sa se bucure ei si familiile lor. La cat mai multe astfel de campanii, ca sa inteleaga fiecare cetatean moldovean ce are cu adevarat de pierdut daca pica in mrejele propagandei rusesti

  • subscriu @luci, cam asa pare daca nu suferi de miopie.

 4. 🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦
  Până la maturitate nu simți? Nu știi ce ești?
  Cei care ne conduc acum ți se pare că sunt maturi, au minți dezvoltate și sunt capabili?
  🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦🤦

 5. Nu conteaza razboiul la granita, facturile si alte probleme: propaganda trebuie facuta ce naiba. Nici nu si dau seama ca de fapt oamenii s au cam saturat de floricele in bāsānāu.

 6. Făcătură.