G4Media.ro

Camere de supraveghere video în toate sălile de clasă, propunerea inspectorului școlar…

Camere de supraveghere video în toate sălile de clasă, propunerea inspectorului școlar din Brașov: Pentru un profesor e foarte greu să fie atent la ce face fiecare elev

Camerele de supraveghere video ar trebui introduse în toate sălile de clasă, a declarat inspectoarea școlară generală din Brașov, transmite presa locală. “Ar fi de dorit ca astfel de sisteme să fie instalate și în sălile de clasă, bineînțeles, cu acordul scris al părinților, mai ales acum, când ne confruntăm cu fenomenul bullying, iar pentru un profesor este foarte greu să fie atent la ce face fiecare dintre cei 20 – 30 de elevi din fiecare clasă”, a declarat Ariana Bucur, citată de Bună Ziua Brașov.

Publicația relatează că declarația a fost făcută vineri, la un eveniment în care social-democrații din Brașov au prezentat “realizările actualului Guvern în domeniul educației”. Amintim că guvernul PSD cu Liviu Pop ministru al Educației este cel care a eliminat în 2012 orice limită a numărului de copii pe clasă. Cea care i-a succedat lui Liviu Pop la minister în 2012 a fost Ecaterina Andronescu, care nu a modificat nici atunci excepția introdusă de Pop.

În contextul afirmațiilor inspectoarei din Brașov, Petru Apostoaia, președintele Consiliului Național al Elevilor, a lansat un sondaj online, în care îi întreabă pe elevi și pe profesori ce cred despre supravegherea video/audio-video a claselor.

 

Photo by Expect Best from Pexels

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Din câte știu, s-a mai pus problema asta acum ceva timp. La momentul respectiv s-a spus că o astfel de măsură ar afecta dreptul la viață privată a persoanei. E adevărat că ar fi o justificare prevenirea bullying-ului, dar asta înseamnă să plecăm de la premisa că școlile sunt pline de delincvenți (ceea ce nu ar fi neapărat greșit în toate cazurile) și că scopul inițial al acestora (instituțiilor de Învățământ), cel de formare a elevului, e doar o formă fără fond. Până la urmă, diriginții de clase/directorii sunt pus în posturile alea pe post de „lemne”? Chiar nu au nicio influență?

  2. Eu am obsrevat ca inspectorului scolar general de la Brasov ii pasa de copii si de parinti cam asa cum raspunde si la email-uri primite de la acestia. Adica nu raspunde nici dupa 6-8 luni de la primirea acestora. La ce sa ne mai mire starea sistemului!?

  3. E poate un mod involuntar de a practica în oligopedagogia noastră educaţia… anticorupţie. De regulă, îi arde de bullying, asupra săracului, şi de hărţuire sexuală, inclusiv să se dea la profe, cui are părinţi care nu se mai tem de nimic în RO.

  4. e ilegal bă proștilor. o lecție e proprtetatea intelectuală a celui care o predă. deci dacă îl filmezi, sari cu banul

  5. Din ciclul prostii care ne conduc…proasta aia de la brasov nu mai bine si-ar instala ea camere in birourile lor la isj sa vedem ce matrapazlacuri fac?..in loc sa se micsoreze nr de elevi la clasa, sa le faca un regulament scolar ferm si sa se aplice, in loc sa creezi conditii de invatare bune cu sali de clasa laboratoare etc….hai sa mai dam bani aiurea pe sisteme de supraveghere.