G4Media.ro

Camera Reprezentanților din SUA interzice Tiktok pe toate dispozitivele oficiale

Sursa foto: Pixabay

Camera Reprezentanților din SUA interzice Tiktok pe toate dispozitivele oficiale

Populara aplicație video chineză TikTok a fost interzisă de pe toate dispozitivele administrate de Camera Reprezentanților din SUA, potrivit comitetului administrativ al Camerei, imitând o lege care va intra în curând în vigoare și care interzice aplicația de pe dispozitivele guvernamentale americane, relatează Reuters.

Aplicația este considerată „de mare risc din cauza unei serii de probleme de securitate”, a declarat marți directorul administrativ al Camerei (CAO) într-un mesaj trimis tuturor legislatorilor și personalului, și trebuie să fie ștearsă de pe toate dispozitivele gestionate de Cameră.

Noua regulă urmează unei serii de măsuri luate de guvernele statelor americane pentru a interzice TikTok, deținut de ByteDance Ltd., cu sediul la Beijing, de pe dispozitivele guvernamentale. Începând de săptămâna trecută, 19 state au blocat, cel puțin parțial, aplicația de pe dispozitivele gestionate de stat, din cauza temerilor că guvernul chinez ar putea folosi aplicația pentru a urmări americanii și a cenzura conținutul.

Proiectul de lege omnibus de cheltuieli în valoare de 1.660 de miliarde de dolari, adoptat săptămâna trecută pentru a finanța guvernul SUA până la 30 septembrie 2023, include o dispoziție care interzice aplicația pe dispozitivele gestionate la nivel federal și va intra în vigoare odată ce președintele Joe Biden va semna legea.

„Odată cu adoptarea Omnibus-ului care a interzis TikTok pe dispozitivele din cadrul executivului, CAO a lucrat cu Comitetul pentru Administrația Camerei pentru a implementa o politică similară pentru Cameră”, a declarat marți pentru Reuters un purtător de cuvânt al directorului administrativ.

Mesajul adresat personalului spunea că oricine are TikTok pe dispozitivul său va fi contactat pentru a-l elimina, iar viitoarele descărcări ale aplicației sunt interzise.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. La noi e obligatorie prezența institutiilor statului pe retelele de socializare, in dispret fata de cei care nu le agreeaza

  2. tik toku toaca pentru dictatura comunista chineza…👀👀👀👀👀👀☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️☝️

  3. Comunicarea oficiala prin whatsapp ar trebui interzisa in Romania.

  4. Oricum era doare pierdere de vreme.