G4Media.ro

Camera Reprezentanţilor a adoptat o măsură de finanțare urgentă, cu câteva ore…

Photo 29663764 © Photographerlondon | Dreamstime.com

Camera Reprezentanţilor a adoptat o măsură de finanțare urgentă, cu câteva ore înainte de shutdown-ul care ar fi paralizat administrația federală

Camera Reprezentanţilor a Congresului SUA a adoptat sâmbătă o măsură de finanţare de urgenţă, o etapă cheie pentru a evita paralizia administraţiei federale cu doar câteva ore înainte de aşa-numitul „shutdown”, relatează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.ro.

Camera a votat cu 335 de voturi pentru şi 91 împotrivă pentru a finanţa guvernul pentru încă 45 de zile, având susţinere mai mult din partea democraţilor decât a republicanilor. Măsura ar prelungi finanţarea guvernamentală cu 45 de zile dacă va trece de Senat cu majoritate democrată şi este semnată de preşedintele democrat Joe Biden.

Măsura a marcat o schimbare profundă faţă de situaţia de la începutul săptămânii, când o închidere părea aproape inevitabilă.

Cu numai câteva luni în urmă, Congresul a adus SUA la un pas de incapacitatea de plată a serviciului datoriei publice de 31.400 de miliarde de dolari.

De obicei, legislativul adoptă legi temporare pentru a câştiga timp în vederea negocierii legislaţiei detaliate privind cheltuielile. Anul acesta însă, 21 de republicani li s-au alăturat democraţilor, susţinând că este mai bine să se adopte legea pentru întreg anul fiscal, chiar dacă pe termen scurt se produce blocajul. Alţi republicani au condamnat această poziţie, afirmând că s-a ratat o ocazie de a promova politici conservatoare.

Chiar dacă Senatul aprobă finanţarea temporară, cele două camere trebuie să ajungă la un consens înainte de a adopta o lege în acest sens care să poată fi trimisă preşedintelui. În acest punct se prefigurează un nou obstacol: liderul Camerei Reprezentanţilor, republicanul Kevin McCarthy, a anunţat deja că se opune includerii sumei de 6 miliarde de dolari ca ajutoare pentru Ucraina.

sursa: Agerpres.ro, Photo 29663764 © Photographerlondon | Dreamstime.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...