G4Media.ro

Călin Popescu-Tăriceanu: ”Soluția optimă este un premier independent/ Orban a încălcat flagrant…

Călin Popescu-Tăriceanu: ”Soluția optimă este un premier independent/ Orban a încălcat flagrant acordul pe care l-am semnat”

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, miercuri, la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus Iohannis, că formaţiunea sa susţine nominalizarea unui premier independent.

„Am revenit asupra propunerii pe care am făcut-o şi data trecută, referitoare la soluţia de deblocare din actuala criză politică. (…) Soluţia optimă într-o astfel de situaţie este un premier independent, care să conducă un guvern însărcinat cu organizarea alegerilor la termen”, a arătat Tăriceanu, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni.

Tăriceanu a adăugat că un astfel de prim-minstru nu ar trebui să fie propus de partidele politice.

Pe de altă parte, Tăriceanu a subliniat că nu va mai susţine un guvern format de Ludovic Orban, deoarece acesta a încălcat prevederile acordului politic PNL-ALDE.

„Având în vedere încălcarea flagrantă şi vădită a acordului politic pe care l-am semnat cu domnul Orban înainte de învestirea sa ca prim-ministru, în luna noiembrie, şi care prevedea în mod explicit că sunt interzise racolările de parlamentari, aleşi locali şi alţi membri între partidele noastre, nu mai putem să îi acordăm încă o dată încrederea. Deci nu se poate conta pe votul nostru pentru susţinerea unui alt guvern format de domnul Orban cu PNL”, a spus liderul ALDE.

El a atras atenţia şi asupra consecinţelor negative pe care le presupune prelungirea crizei politice, în contextul „riscurilor suplimentare legate de izbucnirea unei epidemii de coronavirus” în România.

„Există o stare de crispare, de încordare, de temere a nivelul populaţiei, care a generat tot felul de acţiuni de panică. (…) Această situaţie nu poate fi ignorată. Măsurile care s-au luat până în momentul de faţă le considerăm că sunt insuficiente. Autorităţile nu sunt pregătite şi trebuie avut în vedere şi acest factor suplimentar”, a spus el.

Sursa: Agerpres

Foto: Președintele Iohannis și delegația ALDE la consultări

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Pe imputit l-a-ntrebat cineva ceva?!

    • Nu, doar se smiorcaia ca a trebuit sa-si mute sediul partidului intr-o cabina telefonica, ca e mai ieftin sa tina sedintele de partid acolo si cum nu prea mai ate bani din cotizatii … 👿

  2. Sinistrii tericeanu si vozganian, tucalarii politici ai lui dragnetti, la consultari…

    Sa le uram fierbinte sa nu intre in parlament!

  3. Du-te Caline!!! Du-te……

  4. Apoi Orban a promis la toți de toate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.