G4Media.ro

California închide restaurantele, barurile, sălile de cinema și muzeele pentru cel puțin…

California închide restaurantele, barurile, sălile de cinema și muzeele pentru cel puțin trei săptămâni, pe fondul escaladării epidemiei în Statele Unite

Pentru a ţine sub control explozia de noi cazuri de COVID-19 în California, autorităţile locale au decis miercuri să interzică servirea mesei în spaţii închise la Los Angeles şi în alte 18 comitate ale statului lovite de pandemie, notează AFP, citată de Agerpres.

Interdicţia anunţată de guvernatorul democrat Gavin Newsom urmează să se aplice timp de „cel puţin trei săptămâni” şi se referă, de asemenea, la barurile, sălile de cinema şi muzeele care şi-au putut redeschide uşile.

„Aceste 19 comitate reprezintă mai mult de 70% din populaţia Californiei”, care numără în total 40 de milioane de locuitori, a declarat el într-o videoconferinţă de presă.

Sunt vizate regiunea oraşului Los Angeles şi cea mai mare parte a Californiei de sud şi de centru, precum şi zonele unde se află Silicon Valley şi capitala Sacramento, mai la nord.

Deplângând informaţiile care arată că unele magazine şi servicii ignoră regulile sanitare şi îşi pun în pericol clienţii şi angajaţii lor, guvernatorul Newsom a mai anunţat înfiinţarea unei forţe alcătuite din diverse agenţii pentru a face să înceteze nerespectarea consemnelor, ameninţând comitatele care nu răspund pozitiv la apel cu pierderea fondurilor publice.

Gavin Newsom şi-a mai exprimat îngrijorarea în legătură cu reuniunile familiale şi alte adunări publice aşteptate la sfârşitul săptămânii când se serbează Ziua Naţională a Statelor Unite. El i-a îndemnat pe californieni să poarte mască, teoretic devenită obligatorie în spaţiile publice din acest stat, şi să dea dovadă de cea mai mare prudenţă.

Guvernatorul le-a cerut, de asemenea, comitatelor cu risc de COVID-19, dacă nu au făcut deja acest lucru, să renunţe la tradiţionalele focuri de artificii de 4 iulie, cum a făcut oraşul Los Angeles, hotărând în plus să închidă plajele pentru a evita un aflux masiv propice contaminărilor.

În statul american California, peste 6.000 de persoane au murit din cauza COVID-19, în total fiind înregistrate circa 230.000 de cazuri de la apariţia bolii.

sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asa se intampla daca a ajuns un fief al radicalilor stangisti din Partidul Democrat. Fac ce stiu comunistii mai bine> sa distruga business. Mai are putin si o sa se cheme Republica Socialista Sovietica California.

  2. Deci dupa ce au lasat toti inteligentii sa terorizezi proprietarii magazinelor, acum le inchide pe fondul cresterii numarului de imbolnaviri. Lol

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.