G4Media.ro

Câinii de adopție vor fi prezentați spectatorilor de fotbaliștii din Liga 1…

Câinii de adopție vor fi prezentați spectatorilor de fotbaliștii din Liga 1 înainte de meciuri/ Vor intra cu jucătorii pe teren dar nu vor putea sta mai mult de cinci minute

Câinii adoptabili vor putea fi prezentaţi spectatorilor înaintea unor meciuri de fotbal din Liga I, fiind însoţiţi de jucători, conform unei hotărâri adoptate în unanimitate, joi, de Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov, transmite Agepres.

Hotărârea prevede încheierea unui protocol de cooperare între Judeţul Ilfov – Consiliul Judeţean şi Liga Profesionistă de Fotbal, în vederea realizării proiectului de interes public judeţean „Umple golul din viaţa ta”, menit să promoveze adopţia câinilor din adăposturi.

Potrivit protocolului, Biroul Protecţia Animalelor din cadrul aparatului de specialitate al CJ Ilfov va duce la stadion câini din adăposturile publice de pe raza judeţului, la meciurile oficiale din Liga I organizate de Liga Profesionistă de Fotbal. Câinii ar urma să intre în teren însoţiţi de jucători, înainte de startul partidelor.

Biroul Protecţia Animalelor se va asigura că toţi câinii incluşi în proiect sunt sociabili, deparazitaţi şi vaccinaţi antirabic.

Liga Profesionistă de Fotbal va stabili meciurile oficiale în cadrul cărora se va desfăşura proiectul şi va permite intrarea în teren a câinilor alături de jucători. Timpul petrecut pe teren nu va depăşi cinci minute.

Protocolul ar urma să fie valabil până la finalizarea acţiunii, dar nu mai târziu de 12 luni de la data semnării.

Potrivit referatului de aprobare, din cauza numărului redus de personal, a fondurilor insuficiente şi a lipsei de spaţiu adecvat, adăposturile de pe raza judeţului Ilfov se văd în imposibilitatea asigurării îngrijirii continue a tuturor câinilor plasaţi în adăpost. Cauza efectivului numeros de câini fără stăpân este abandonul constant al puilor sau adulţilor nedoriţi, menţionează sursa citată.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Un caine si un afgan, poate iese ceva!

 2. cainele cu botnita nu transmite nici covidul

 3. Este de laudat orice metoda care ajuta patrupedele abandonate de lichele.

  • cainele nu s-a nascut in casa omului, ca sa aiba omul raspundere pentru vreun caine

   si e foarte probabil ca acesti ingeri de catelusi sa nu fi avut stapan niciodata, nu e ca si cum milioanele de maidanezi fara stapan nu pot sa faca sex fiindca nu au fost la ora de educatie sexuala

 4. Le-a mai venit mintea la cap! Oricum, va fi valabil pana la primul fotbalist mușcat!

 5. Sigur de la Dinamo venea ideea asta…

  • Nu, câinii ăia de adopție sunt exact câinii roșii de la Dinamo, nu și-au mai luat salariile de nu știu când, mor de foame dacă nu-i adoptă alte echipe