G4Media.ro

Cadre medicale şi funcţionari DSP din Botoșani, anchetaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Cadre medicale şi funcţionari DSP din Botoșani, anchetaţi pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Mai mulţi funcţionari din Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani sunt urmăriţi penal într-un dosar privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, preluat de Agerpres.

Potrivit procurorilor, ancheta priveşte „funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, care au dispus izolarea la domiciliu pe timp de 14 zile a unei persoane în privinţa căreia se impunea carantinarea instituţionalizată”.

În acelaşi timp, Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a deschis un dosar penal privind infracţiunea de omisiunea declarării unor informaţii, „referitor la un medic şef de secţie din cadrul unei unităţi medicale din Botoşani, care nu a semnalat conducerii spitalului şi nici Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani faptul că un cadru medical din subordinea sa revenise în ţară dintr-o zonă unde fuseseră semnalate peste 500 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19”.

De asemenea, procurorii au în lucru un dosar privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, referitor la un medic care, după ce a intrat în contact cu o pacientă confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19 şi care a fost informat că se impune izolarea sa la domiciliu, a continuat să se prezinte la locul de muncă, fără a respecta măsurile impuse, ulterior fiind şi el confirmat ca infectat cu acest virus.

Totodată, procurorii au înregistrat două dosare privind infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, care vizează două persoane care au revenit în ţară din zone nominalizate cu risc epidemiologic, fără a declara acest lucru.

Anchetele au fost demarate iniţial de Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani, însă au fost preluate, de la 1 aprilie, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.

„În contextul declarării stării de urgenţă prin Decretul Preşedintelui României nr. 195/2020 şi al măsurilor unitare şi urgente care se impun a fi luate în vederea cercetării cu celeritate a infracţiunilor având ca obiect fapte de nerespectare a obligaţiilor specifice impuse în vederea prevenirii şi/sau limitării răspândirii sindromului respirator acut cu COVID-19, s-a decis preluarea de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dosarelor penale înregistrate ca urmare a unor astfel de sesizări”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunal.

Sursa foto: Facebook

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

8 comentarii

 1. Dacă or fi procese din alea interminabile până la prescriere, mai bine să o lase baltă că suntem sătui de incompetenți!
  Și după ce trece nebunia asta or să rămână aceiași oameni cu aceleași caractere! Nu o să fie nici o schimbare in bine in societatea noastra:(

  • Hai sictir! Deja au dosar penal la cateva zile dupa fapte si tu vorbesti de prescriptie? Tare va mai place sa mancati rahat din spatele tastaturii…

  • Sictir ție javră pesedista! Că nu vă mai satură nimeni de furtișaguri si deturnarea adevarului!
   Ca si când nu am avea justiție de rahat….
   Jigodie ordinară 🤮

 2. Poate ai dreptate @Manuela

  Dar e un pas inainte !

  In UK , guvernul a hotarat sa cheme sa ajute ( contra cost , ca doar nici ai nostri nu o faceau gratis ) medici /infirmieri /asistente recent pensionati . Din 250.000 de „posturi ” disponibile , au aplicat peste 500.000 de oameni !

  Nici vorba de dezertare din sistemul medical !

  E chestie si de mentalitate . Ai nostri , marea majoritate sunt in sistemul medical (doar) pt salarii si mai ales pt „faima” pe FB . Ca vezi doamne cine sunt ei , cine erau de fapt , ca acum s-au compromis iremediabil !

  Insist sa spun , marea majoritate sunt niste jigodii !

  • Ai partial dreptate, dar lipsa echipamentului de protectie face o mare diferenta .
   De ce sa iti risti viata asa direct cind guvernatii , cei care gestioneaza bugetul adica banii strinsi din impozite si taxe, continue sa fure in ritm accelerat.

 3. Cum sa fugi ma din fata inamicului ? Chiar daca e un inamic invizibil , ce e cu asta ?

  Huuuuuuuo nerusinatilor ! Auzi , demisie …haha

  Sa mori tu ? Bun , poate fi acceptata acea „demisie” care de fapt e DEZERTARE din fata inamicului , dar cu o conditie , una singura : Fii atent medicule /asistento/infirmiero ce-ti zic eu STAT ROMAN acum !

  Sa nu zici ca te trimit la moarte fara arma , deci iti aprob demisia , si nu vei fi judecat pt dezertare ( zadarnicirea combaterii bla bla ) …dar in viata ta nu mai ai drept de practica nici in Ro nici in UE !!

  Daca semnezi aceasta „declaratie ” esti liber sa pleci la mata , aia care te-a obligat sa ( ca e clar , tu nu ai chemare pt asta ) iti alegi meseria asta ! Sa se spele pe cap mata aia si tactu ala betiv cu tine , pramatie ce esti !!

 4. „RealGogu
  1.4.2020 la ora 5:05 pm
  Ai partial dreptate, dar lipsa echipamentului de protectie face o mare diferenta .
  De ce sa iti risti viata asa direct cind guvernatii , cei care gestioneaza bugetul adica banii strinsi din impozite si taxe, continue sa fure in ritm accelerat. ”

  @RealGogu…

  Bro , stiu la faci referire foarte bine .

  Dar , mai omule , suntem ca in razboi !!

  Nu mai poti avea alegeri personale , zic eu . Ai vazut medicii /asistentele din Italia/China /Spania cum apareau in presa ? Dormeau pe unde apucau , unii cu capul pe masa la birou , altii pe holuri , care pe unde apuca ( nu zic ca e normal sa se intample asta ! )

  Ce ai zice tu bro , daca militia , armata – cand situatia ( sa speram ca nu va fi asa ) se agraveaza si bande inarmate sau nu , vor vandaliza magazinele , vor teroriza populatia ( ca asta e momentul mafiotilor in orice tara ) vor spune : „Bre , noi pana aci v-am protejat viata /bunurile , se pare ca e groasa si noi ne ducem pe la casele noastre pana ce se linistesc lucrurile ,avem si noi familii ! Dar stati fara grija , dupa ce se linistesc apele , noi ne luam uniformele din cui si pistoalele si vom veni din nou ”

  haha

  Cum ar suna ?

  P.S Eu sunt adeptul tolerantei zero fata de DEZERTORI !

 5. Ce mai pierdeti timpul cu anchete , direct la parnaie pe viata , asa le trebuie medicilor si asistentelor .