G4Media.ro

Bust al Papei Francisc, dezvelit marți la București

Bust al Papei Francisc, dezvelit marți la București

Un bust al Papei Francisc, realizat de artistul plastic Darie Dup, va fi amplasat marţi pe bulevardul Schitu Măgureanu din Capitală, transmite Agerpres.

„Vizita Papei Francisc a impresionat şi, fiind pusă sub motto-ul ‘Să mergem împreună!’, cred că a reuşit cel puţin să atragă atenţia asupra acestor vectori care meritau să fie tot mai reuniţi în aşa fel încât să mergem tot mai împreună nu numai la nivel religios, ci şi la nivel etnic sau la nivel social şi politic. Atâtea lucruri care ar trebui totuşi adunate în aşa fel încât să răspundă nevoilor omului de azi. Discursurile Papei şi gesturile făcute de el au impresionat, au reţinut atenţia multora şi de aceea merită să catalogăm această vizită ca istorică”, declarat recent, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, preotul Şerban Tarciziu.

El preciza că iniţiativa ridicării unei statui a Papei Francisc în Bucureşti s-a manifestat atât din partea Preşedinţiei şi Guvernului României, a Primăriei Generale Capitalei, cât şi din partea Vaticanului.

La eveniment, care va începe la ora 17,00 cu o rugăciune, au fost invitaţi să rostească discursuri reprezentanţi ai Preşedinţiei, Guvernului, Primăriei Generale a Capitalei, dar şi din partea Bisericilor. Va fi prezent Nunţiul Apostolic în România, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía.

Sub genericul „Să mergem împreună!”, la 20 de ani de la vizita Papei Ioan Paul al II-lea, Sanctitatea Sa Papa Francisc a efectuat, în perioada 31 mai – 2 iunie 2019, o vizită în România (Bucureşti, Iaşi, Şumuleu-Ciuc şi Blaj).

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Eu zic sa nu mai dezvelim momentan statui si busturi de barbati alti morti (dead white men), pana ce nu se clarifica problema…suntem sau nu suntem cu totii rasisti si vinovati ca suntem albi. Am auzit ca si jocul de sah e rasist, pentru ca albul incepe mereu si are avantaj (white privilege)….

 2. Jos statuia ,
  Papa Francisc este alb.

 3. asta ne mai trebuia, statuia sefului pedofililor

 4. Unde este pusa vreau sa ma cac pe ea pe statuia iubitorului de pedofili si homoxesuali sefu satanistilor

 5. Nu imi place dubla masura, daca faceau un bust al oricarui om la fel de apreciat de la ortodocsi era scandalul cat casa poporului.

 6. Pe bune fraților? Statuie ne trebuie acum? La ce vremuri trăim statuia ne mai lipsea… IARTĂ NE DOAMNE!

 7. Doamne, în sfârșit începem și noi Românii să gândim cum trebuie, deschis și ecumenic!
  Măi fraților noi suntem Latini!
  Radicalismul, bigotismul și fanatismul ne-a adus la sapă de lemn… de asta țara noastră e la fundul Europei.
  O inițiativă cu totul deosebită, așteptăm și altele pe la Blaj, Iași și Șumuleu-Ciuc, pe unde a trecut în vizită Pontiful Roman (Episcopul Romei)!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.