G4Media.ro

Bundesliga renunță la planul de vânzare a acțiunilor după protestele fanilor

Facebook/Bundesliga

Bundesliga renunță la planul de vânzare a acțiunilor după protestele fanilor

Liga Germană de Fotbal (DFL) a anunțat că nu va continua planul de a vinde o parte din drepturile de difuzare a serviciilor sale media unei firme de capital privat, în urma protestelor suporterilor, potrivit The Athletic.

DFL a propus să vândă 8% din drepturile sale de televiziune și de marketing unui investitor extern, în cadrul unui acord pe 20 de ani, ca parte a unei potențiale tranzacții de 1 miliard de euro (856 milioane de lire sterline, 1,08 milioane de dolari). Acest lucru a fost aprobat de către cluburi în luna decembrie, dar a fost subiectul unor proteste tot mai deranjante ale fanilor în Bundesliga și Bundesliga 2, ceea ce a dus la întreruperea meciurilor.

DFL a declarat că reluarea negocierilor „nu mai pare posibilă”, deoarece disputele „pun din ce în ce mai mult în pericol desfășurarea meciurilor, programele specifice ale meciurilor și, prin urmare, integritatea competiției”.

Aceasta a adăugat că protestele continue ale fanilor au demonstrat că votul din decembrie al cluburilor în vederea aprobării propunerilor „nu a fost acceptat pe scară largă”. Acest lucru a generat întrebări juridice suplimentare, având în vedere regula 50+1 din Germania, care prevede că 50% plus un procent din drepturile de vot la un club trebuie să fie deținut de membrii fiecărui club din Bundesliga.

La meciul de sâmbătă dintre Hansa Rostock și Hamburg, din Bundesliga 2, fanii au trimis pe teren mașini teleghidate de care erau atașate semnalizatoare. Zeci de mingi de tenis și mașinuțe de jucărie au întrerupt, de asemenea, meciul din Bundesliga dintre Köln și Werder Bremen, în timp ce înfrângerea suferită de Bayern Munchen în duelul cu Bochum a fost întârziată de două ori din cauza protestelor din ambele reprize. Cu o săptămână înainte, suporterii au atașat lacăte de bicicletă la poarta celor de la Hamburg, fiind nevoie de un clește pentru a le îndepărta, conform The Athletic.

Decizia este o lovitură majoră pentru DFL, care a căutat să crească veniturile. Ligile din Europa urmăresc din ce în ce mai mult finanțarea externă prin intermediul acordurilor de difuzare pentru a crește veniturile și acoperirea lor globală. Bundesliga este clasată ca a doua cea mai mare ligă de fotbal din Europa din punct de vedere al veniturilor, după Premier League, relatează Reuters.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...