G4Media.ro

Bulgarii au ”împrumutat” 100 de piese arheologice din mormântul lui Tutankhamon pentru…

Bulgarii au ”împrumutat” 100 de piese arheologice din mormântul lui Tutankhamon pentru o expoziție organizată în Burgas

Din 10 iulie şi până la 30 septembrie în saloanele Operei de Stat din Burgas poate fi vizitată expoziţia “Tutankhamon, o dragoste fără sfârşit”, informează Info Sud-Est. Arheologii bulgari, în colaborare cu colegii din Egipt, au reconstituit camera mortuară a faraonului egiptean Tutankhamon, punând în valoare peste 100 de piese importante descoperite în Valea Regilor.

Expoziţia arheologică dedicată faraonului Tutankhamon este prima acţiune demarată după semnarea, la 3 iunie 2019, a Acordului de colaborare turistică dintre Bulgaria şi Egipt.

Mormântul faraonului egiptean Tutankhamon, poate cel mai cunoscut din istorie, a fost descoperit în 1922, în Valea Regilor, de arheologul britanic Howard Carter. Expoziţia de acest gen de la Burgas este prima din Bulgaria şi unică, în felul ei, în această regiune a Europei.

Anul trecut, în 2018, peste 7 milioane de turişti s-au cazat în staţiunile bulgare de la Marea Neagră, 6 milioane dintre ei fiind din afara ţării. Din turism, în 2018, Bulgaria a adunat mai bine de 8,4 miliarde leva (peste 4 miliarde euro). În luna mai 2019, ultima cu date complete ale Institutului de Statistică, Bulgaria a fost vizitată de 947.000 de turişti străini.

Citește articolul integral aici.

sursa foto: Wikipedia/ Roland Unger

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.