G4Media.ro

Bulgaria va negocia săptămâna aceasta condițiile de deschidere a granițelor cu România,…

Bulgaria va negocia săptămâna aceasta condițiile de deschidere a granițelor cu România, Grecia și Serbia

Bulgaria va negocia săptămâna aceasta cu România, Grecia și Serbia condițiile în care vor fi organizate călătoriile și trecerea prin punctele de frontieră, a anunțat, pentru postul public de radio de la Sofia, BNR, ministrul bulgar al transporturilor, Rosen Jeliazkov, transmite 24chasa.bg, citată de Rador. El a precizat că premierul Boiko Borisov va avea discuții cu omologii săi din aceste state.

De la 1 iulie se va aplica măsura socială pentru persoanele care lucrează în transportul în comun, pentru transportul cu autobuze – regulat sau la cerere. Măsura se va aplica inițial 6 luni și se vrea a fi în valoare de 40% din salariul minim pe economie, cu asigurări incluse, ceea ce reprezintă circa 290 de leva de persoană.

Este vorba de circa 27 000 de persoane angajate, a adăugat Jeliazkov și a menționat: “Pe teritoriul Bulgariei există aproximativ 1 400 de transportatori licențiați, deci ajutorul va fi pentru păstrarea locurilor de muncă, direcționat către întreprinderile propriu-zise. Potrivit afirmațiile sale, dacă măsura se va dovedi a fi una de succes, se va avea în vedere modificarea și prelungirea acesteia.

Transportul cu autobuze este unul dintre cele mai afectate de criză sectoare din tranporturi, a subliniat Jeliazkov. “Cea mai mare lovitură pentru transporturi a fost absența circulației persoanelor în țară și în străinătate. Mărfurile, mulțumim lui Dumnezeu, au circulat în perioada stagnării. Vom vedea care sunt pierderile anuale”.

Ministrul Jeliazkov a menționat că reducerea transportului de călători la Căile Ferate Bulgare este evidentă. Încasările companiei au scăzut de aproape patru ori. Statul continuă să ajute cu subvenții și transferuri financiare, a precizat el. Rosen Jeliazkov a subliniat că și rulajul de mărfuri în porturi s-a redus semnificativ.

“Cel mai important este să se recâștige încrederea în posibilitățile statului de a face față pe plan internațional consecințelor pandemiei”, a spus el. Jeliazkov a mai vorbit și despre companiile aeriene, aeroporturi, controlorii de trafic, care lucrează în sistem, iar dacă unul din aceste elemente are de suferit, acest lucru se reflectă și supra celorlalți.

“Cel mai mult au avut de suferit companiile aeriene care au zboruri charter, ce transportă în principal turiști. De aceea este prevăzut să se doteze de catre stat fiecare scaun ocupat într-un mijloc de transport bulgăresc charter cu o capacitate de peste 100 de scaune”.

Ministrul Jeliazkov a spus că statul nu va compensa pierderi și a precizat că asta nu își poate permite niciun stat. “Acest lucru va schimba multe modele de business. Unii analiști spun că termenul low cost nu va mai exista, din cauza nevoii de venituri care să garanteze activitatea operațională a companiilor aeriene. Important este să se știe că industria aviatică își va reveni încet cu zborurile organizate, în special cele charter. Pe acest segment, sprijinul trebuie să fie în direcția atragerii turiștilor”.

Sursa: 24chasa.bg/ Rador/ Traducerea: Mirela Petrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ar fi fost culmea sa mai poti zbura cu 15 euro in afara granitelor ?
    Va fi un lux de acum avionul !