G4Media.ro

Bulgaria s-a înţeles cu Azerbaidjanul privind schimbul de electricitate cu gaz

Sursa foto: Pixabay

Bulgaria s-a înţeles cu Azerbaidjanul privind schimbul de electricitate cu gaz

Sofia și Baku au ajuns la un acord privind schimbul de energie electrică din Bulgaria cu gaz din Azerbaidjan, transmite Rador. Anunțul a fost făcut de ministrul bulgar al economiei și industriei, Nikola Stoianov.

Oficialul a precizat că acordul în acest sens a fost convenit în timpul vizitei recente la Baku.

„Ei produc energie electrică doar din gaz, iar noi suntem un mare producător de energie electrică, o exportăm deoarece avem supraproducție. Există o astfel de posibilitate, s-a confirmat în principiu – dacă le putem furniza energie electrică, atunci în loc să genereze electricitate din gaze, ne pot da gazul nouă” – a explicat ministrul.

Amintim, de asemenea, că la începutul acestei săptămâni, vicepremierul Republicii Moldova, Andrei Spînu, a declarat că țara ar putea încheia un contract pe termen lung cu Azerbaidjanul privind livrarea de gaze. Potrivit afirmaţiilor acestuia, Guvernul moldovean „se pregătește pentru situații de urgență” în legătură cu criza energetică din Europa și analizează posibilitatea importului de gaze din România și Azerbaidjan.

„Republica Moldova are rezerve de 35 de milioane de metri cubi de gaze, care vor fi suficiente maxim zece zile pe timp de iarnă. Cu toate acestea, perioada respectivă este suficientă pentru a găsi gaze din alte surse în caz de urgență” – a subliniat Spînu.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

3 comentarii

  1. Da, si gogoșari pe curmale.